Nauki Jiddu Krishnamurti

Pytania i Pomoc Duchowa - Masz jakikolwiek problem, napisz tu.
Ekhmm

: Nauki Jiddu Krishnamurti

Postautor: Ekhmm » 26 października 2009, o 10:43

jezeli kros potrafi lewitowac to tylko na zasadzie wytworzenia sily przeciwnej do grawitacji.
nie mozna stworzyc materii z niczego. nie twierdze, ze nie mozna tworzyc materii. wszystko mozna stworzyc, bo wszystko juz istnieje w swiecie duchowy.

Troche sie zagmatwales. Ja tam nie wiem, co mozna, a czego nie mozna. To co napisalem bylo tylko zwyklym gdybaniem.

okoombo

Re: Nauki Jiddu Krishnamurti

Postautor: okoombo » 26 października 2009, o 10:47

wszystko gra. wyciales zdanie z kontekstu. jest roznica miedzy stwierdzeniem
"mozna stworzyc cos z niczego" a "mozna stworzyc cos tylko z czegos co juz istnieje w swiecie duchowym".

Niewinny
Reputacja: 0

Postautor: Niewinny » 26 października 2009, o 15:01

V.D.Costa pisze:Jak się czujesz zależy tylko i wyłącznie od ciebie
Ależ ja to jak najbardziej rozumiem.

Niestety nie rozumiesz.

V.D.Costa pisze:Nie można stworzyć czegoś z niczego. Wszechmogący nie rozumie podstawowych praw wszechświata. Świadomość to jedno, wibracja i energia to drugie.
Czas nie istnieje więc nic nie tworzysz, operujesz tylko tym co już jest.

Rozumiem więcej niż możesz pojać, ja widzę rzeczywistość i nie ubieram jej w żadne ciuszki które będą przysłaniały jej prawdziwe oblicze.
Ty mając jabłko będziesz zastanawiał się jak ono smakuje, ja je po prostu ugryzę.
Co do matematyki to cały wszechświat działa matematycznie. Świadomość działa matematycznie.

V.D.Costa pisze:Wszechmogący bądź tak miły i weź się poucz bo ty przeczytałeś najwyraźniej kilka książek ale o podstawowych rzeczach nie masz bladego pojęcia i wypisujesz takie pierdoły które czerpiesz ...... wiem ze sam nie wiesz skąd je bierzesz, są twoim wymysłem, przemyśleniami ale nielogicznymi i błędnymi.

Ja nie piszę w oparciu o książki tak jak ty to czynisz.
No tak dla ciebie to pierdoły, jak ślepemu powiem że widzę samochody, drzewa, ptaki to on powie że mówię pierdoły.

CYTAT
Wszechmogacy, dlaczego udzielasz sie na tym forum? no bo skoro nie masz "ego" to nie mozesz miec zadnych pragnien i nie mozesz chciec tu sie pojawiac!
CYTAT

Ego nie ma nic wspólnego z chceniem.

okoombo

Postautor: okoombo » 26 października 2009, o 15:56

V.D.Costa pisze:A kto lub co coś chce ?

Widzisz, człowiek musi umieć tworzyć grawitację a nie jakieś siły przeciwstawne. Jeżeli nie będziesz za 2 lata umiał stworzyć grawitacji to umrzesz. Jednostki które nie będą operowały grawitacją na przełomie 2012 przestaną istnieć.

na przykladzie temperatury. zalozmy, ze zamroziles sobie reke. i chocbys byl nie wiem jakim mistrzem w operowaniu temperatura ujemna to nigdy nie rozmrozisz reki nie przykladajac temperatury dodatniej. tak samo jest z grawitacja. ze wszystkim.

Ekhmm

Postautor: Ekhmm » 26 października 2009, o 16:15

Widzisz, człowiek musi umieć tworzyć grawitację a nie jakieś siły przeciwstawne. Jeżeli nie będziesz za 2 lata umiał stworzyć grawitacji to umrzesz. Jednostki które nie będą operowały grawitacją na przełomie 2012 przestaną istnieć.

Ten fragment mnie zainteresowal :-D :-D . Czyli, ze co, po 2012 wszyscy pospadaja z ziemii, bo grawitacja przestanie dzialac? Chyba nie bardzo sobie zdajesz sprawe co by sie stalo, gdyby sila grawitacji ot tak znikla.

Ja np. potrafie kontrolowac sile grawitacji z jaka moje cialo oddzialuje z innymi obiektami, na przyklad, jak zjem wiecej, to dzialam z wieksza sila, jak 3 dni zachowam post, to sila sie zmniejsza, czy o tym piszesz V.D.Costo?

Niewinny

Postautor: Niewinny » 26 października 2009, o 16:45

V.D.Costa pisze:A kto lub co coś chce ?

Nie wiesz o czym piszesz.

Wszechmogący mówiłem że nie oszukasz nikogo. Ja cię widzę wiem o tobie wszystko a ty grasz i udajesz kogoś kim nie jesteś. Myślisz ze piszesz mądre rzeczy ale jak pójdziesz do jakiegoś mistrza duchowego na nauki to jak mu powiesz takie rzeczy jakie tutaj wypisujesz to się złapie za głowę i zapyta kto ci takich głupot nagadał ? Nie masz pojęcia ani o własnym istnieniu ani o działaniu. Myślisz że rezonujesz ponad ego ale prawda jest taka że twoja świadomość jest tak niska że nawet nie potrafisz go zobaczyć i pojęcia nie masz czym ono jest

Jezeli kros potrafi lewitowac to tylko na zasadzie wytworzenia sily przeciwnej do grawitacji.

Costa jesteś przesiąknięty iluzjami.
Próbujesz okłamywać sam siebie ale w rzeczywistości wiesz że twoje życie jest jednym wielkim kłamstwem które ty podtrzymujesz.

Nie uzyskasz wolności tworząc bajeczki o aniołkach, ciałach, aurach to tylko sprawia ci cierpienie.

Próbujesz schować rzeczywistość do szuflady, poprzez twoją fałszywą wiedzę na jej temat.
Rzeczywistość jest inna niż twoje wyobrażenie o niej.

Jesteś niewolnikiem swoich myśli, miotasz się w sidłach umysłu, próbujesz uciec ale im bardziej się starasz tym jest z tobą gorzej.
Tworzysz iluzję obecności, zamiast być, naturalna obecność nie wymaga niczego.

Zaprawdę powiadam ci bracie, porzuć wszystko, nie rób nic, bądź wolny.

nikt

Postautor: nikt » 26 października 2009, o 20:30

V.D.Costa pisze:Jeżeli nie będziesz za 2 lata umiał stworzyć grawitacji to umrzesz. Jednostki które nie będą operowały grawitacją na przełomie 2012 przestaną istnieć.

No nie :lol: :lol: V.D.Costa ,Apokalipsa św.Jana przy Twoich wizjach to po prostu pikuś :lol: :lol:
Wyluzuj :lol: :lol: ..no i nie rób z nas idiotów :lol:

okoombo

Postautor: okoombo » 26 października 2009, o 22:18

Ekhmm pisze:

Ja np. potrafie kontrolowac sile grawitacji z jaka moje cialo oddzialuje z innymi obiektami, na przyklad, jak zjem wiecej, to dzialam z wieksza sila, jak 3 dni zachowam post, to sila sie zmniejsza, czy o tym piszesz V.D.Costo?

z tego wniosek, ze aby latac trzeba przestac jesc calkowicie ;-).
bylo juz kilku w historii, ktorzy zaprzestali przyjmowac pokarm...i odlecieli. tyle ze nie wrocili ;-).
a oto inny sposob:
http://www.youtube.com/watch?v=SvpPQz-q-0I

swoja droga chcialbym zobaczyc mine delikwenta, gdyby ktos w trakcie jego lewitujacego transu przylozyl siekiere do tego kija ;-).

nikt

Postautor: nikt » 27 października 2009, o 08:31

V.D.Costa -widzę,że jak Wszechmogący też uwielbiasz zabawę w "moje na wierzchu" :lol: ,ale strasznie jesteś chaotyczny,no i wybacz bandzialuki klepiesz :lol: :lol: .

Awatar użytkownika
Prometeusz
Kontaktowanie:

Postautor: Prometeusz » 27 października 2009, o 09:32

Wszechmogący mówiłem że nie oszukasz nikogo. Ja cię widzę wiem o tobie wszystko a ty grasz i udajesz kogoś kim nie jesteś.

Costa jesteś przesiąknięty iluzjami.
Próbujesz okłamywać sam siebie ale w rzeczywistości wiesz że twoje życie jest jednym wielkim kłamstwem które ty podtrzymujesz.

Cały czas się osądzacie nawzajem.. oceniacie.. i zarzucanie sobie przeróżne rzeczy. Może po prostu pozwólmy innym myśleć co myślą, pozwólmy innym doświadczać co doświadczają, pozwólmy innym być kim są. Pozwólmy sobie na akceptacje siebie, pozwólmy sobie na akceptacje innych, pozwólmy sobie na akceptacje TERAZ takim jakie nam się wydaje.

Apeluje o więcej wyrozumiałości, więcej zrozumienia, czasem więcej cierpliwości.. ;-)

Co ma na celu wieczne przekonywanie się o własnej mądrości. Natura naszego zrozumienia i naszej wiedzy jest taka sama, dlatego co mówimy o innych w tym temacie mówimy też o sobie...

Ekhmm

Postautor: Ekhmm » 27 października 2009, o 10:08

Cały czas się osądzacie nawzajem.. oceniacie.. i zarzucanie sobie przeróżne rzeczy. Może po prostu pozwólmy innym myśleć co myślą, pozwólmy innym doświadczać co doświadczają, pozwólmy innym być kim są. Pozwólmy sobie na akceptacje siebie, pozwólmy sobie na akceptacje innych, pozwólmy sobie na akceptacje TERAZ takim jakie nam się wydaje.

A po co? Tak jest fajnie, a i czasami w toku takiej dyskusji ktos napisze cos madrego, a nie jak to bylo na przebudzenie.pl, wszyscy wszystkim slodzili i nic z tego nie wynikalo i forum padlo.

okoombo

Postautor: okoombo » 27 października 2009, o 10:09

Full Moon pisze:

Cały czas się osądzacie nawzajem.. oceniacie.. i zarzucanie sobie przeróżne rzeczy.

Full Moon, wlasnie Ty rowniez dokonales oceny i osadu.
no i piszac to ja tez :). kto nastepny? ;-)

Awatar użytkownika
Prometeusz
Kontaktowanie:

Postautor: Prometeusz » 27 października 2009, o 11:05

Full Moon napisał(a):
Cytuj:

Cały czas się osądzacie nawzajem.. oceniacie.. i zarzucanie sobie przeróżne rzeczy.

Full Moon, wlasnie Ty rowniez dokonales oceny i osadu.
no i piszac to ja tez :). kto nastepny? ;-)

Dokonałem spostrzeżenia, a nie oceny. Różnica jest dość znaczna.

A po co? Tak jest fajnie, a i czasami w toku takiej dyskusji ktos napisze cos madrego, a nie jak to bylo na przebudzenie.pl, wszyscy wszystkim slodzili i nic z tego nie wynikalo i forum padlo.

Ekhmm: Ja doceniam konstruktywny konflikt, który zmierza we właściwym kierunku. Jadnak dużo konfliktów, które odbyło się na forum i które się dalej odbywają nie wydaje mi się konstruktywne, a raczej destruktywne. Znika temat rozmowy, a pojawiają się sami rozmówcy... Różnica zdań jest potrzebna by powstała rozmowa, jakaś konwersacja, nie chodzi o słodzenie sobie, ale o poszanowanie zdania innych. Postrzegamy świat inaczej, ale żyjemy na tych samych płaszczyznach to powinno rodzić jakąś większą świadomość wspólnoty.

Nawet jak komuś uda się narzucić swoje zdanie innym, to co się zmienia tak naprawdę? Zmienia się to że po takim zdarzeniu wszyscy mają przeorane umysły i niesmak w ustach. Czyim celem jest taki stan rzeczy?

Ekhmm

Postautor: Ekhmm » 27 października 2009, o 13:17

Ekhmm: Ja doceniam konstruktywny konflikt, który zmierza we właściwym kierunku.

A kierunek wlasciwy to niby jaki? Taki, ktory ty uznasz za wlasciwy? Linia polityczna tego forum musi byc sztywno wyznaczona, a kazdy kto zboczy z kursu zostanie uznany za niepasujacego?

Jadnak dużo konfliktów, które odbyło się na forum i które się dalej odbywają nie wydaje mi się konstruktywne, a raczej destruktywne.

Jestes absolutnie o tym przekonany? Czy cala reszta powinna zaufac twoim przekonaniom? Czy twoje negatywne uczucia wobec dyskusji tu przeprowadzanych maja spowodowac, zebym ja tez zaczal uwazac te dyskusje za nieodpowiednie?

Znika temat rozmowy, a pojawiają się sami rozmówcy...

Forum jest o rozwoju duchowym, nie bardzo widze tutaj jakies okresone ramy, w ktorych nalezaloby sie trzymac.

Różnica zdań jest potrzebna by powstała rozmowa, jakaś konwersacja, nie chodzi o słodzenie sobie, ale o poszanowanie zdania innych.

Ja nie jestem tu po to, zeby "szanowac zdanie innych"(co nie oznacza, zeby wszystkich zaraz atakowac), tylko zeby ewentualnie cos nowego zrozumiec, czegos sie dowiedziec..... No dobrze, takie dyskusje to przede wszystkim dobra zabawa.

Postrzegamy świat inaczej, ale żyjemy na tych samych płaszczyznach to powinno rodzić jakąś większą świadomość wspólnoty.

Jakiej znowu wspolnoty? :D

Nawet jak komuś uda się narzucić swoje zdanie innym, to co się zmienia tak naprawdę?

Jesli boisz sie, ze inni narzucaja Tobie swoje zdanie, to szczerze wspolczuje. Czy literki na monitorze twojego komputera atakuja Ciebie kiedy czytasz to forum?

Zmienia się to że po takim zdarzeniu wszyscy mają przeorane umysły i niesmak w ustach. Czyim celem jest taki stan rzeczy?

Mow za siebie, nie podchodz do tego tak powaznie.

okoombo

Postautor: okoombo » 27 października 2009, o 14:04

Full Moon pisze:

Dokonałem spostrzeżenia, a nie oceny. Różnica jest dość znaczna.

zgoda, zakrecilem sie.

Wróć do „Pytania i Pomoc”