kreacja

Droga świadomości - Inspiracje, teksty i artykuły.
Awatar użytkownika
mocmilosci
Reputacja: 0
Kontaktowanie:

Re: kreacja

Postautor: mocmilosci » 16 października 2013, o 01:50

Maksymalne wykorzystanie.... -uzywanie , bo wykorzystanie żle mnie sie kojarzy, ....tsk twoja racja moja racja i kolacja....
a dla margarynki mi innych...
Cyt :Marcinak"
P: (L) Miałam teraz wymianę informacji z Carlą McCarty, która miała channeling z Ra. Powiedziała, że my nie mamy nic ROBIĆ, ale że mamy BYĆ, po to, żeby robić przepływ miłości u nas, jeżeli oni nas porywają, to powinniśmy ich też KOCHAĆ. Nie mogę, tego pojąć...
O: Wszystko co jest, to lekcje !
P: (L) Czy to jest lekcja, jak odwinąć kitę z godnością ? Czy o to chodzi ?
O: Wasze doświadczenie nigdy się nie kończą, a jedynie transformują. Żaden ciałocentryzm nie potrzebuje tu zastosowania.
P: (L) Mówiliście, coś o przejściu do 4. gęstości i tworzeniu "poziomu pola gry". Potem ludzie się obudzą i będzie bitwa pomiędzy ludźmi i kosmitami...
O: Tak.
P: (L) Ale jak, to ma być poziom pola gry, to sytuacja nie będzie taka sama pomiędzy Konkwistadorami i Aztekami...
O: Źle, wszystko w tym dramacie było w 3. gęstości. Króliki, szczury, psy, itd. nie są na poziomie pola gry z wami !
P: (L) Czy kosmici wiedzą o nadchodzących kometach i tego typu rzeczach ?
P: (L) Czy oni mają pojęcie, że rasa którą tworzą, ma przetrwać te kataklizmy ?
O: Oczywiście.
P: (L) Czy to oczywiście znaczy, że MAJĄ przetrwać, czy WIERZĄ, że mają przetrwać ?
O: I to, i to.
P: (L) Powiedzieliście, ze ma być "kosmiczna bitwa". Wygląda na to, że uciskani mają dostać posiłki. Rozumiecie co mam na myśli ?
O: Nie
P: (L) Chciałam spytać nie wprost: jaka szansę mamy robiąc cokolwiek ?
O: Ciągle nie widzisz "większego obrazu".
P: (L) Co jest większym obrazem ?
O: Wasza dusza, wasza świadomość.
P: (L) Więc, innymi słowy, wybraliśmy akurat ten punkt w czasie by zobaczyć podbój i masowe przejęcie tej planety, i możemy to sprawdzić i reinkarnować się ?
O: Nie.
P: (L) No to mamy możliwości: a) reinkarnować się albo b) przejsc do następnej gęstosći i reinkarnować się. Jaka jest inna opcja ?
O: Jak długo oczekiwałaś żyć ?
P: (L) W normalnych warunkach, optymistycznie biorąc jakieś 70-80 lat.
O: I to jest długo ?
P: (L) No, nie. W kosmicznych standardach, to jak tchnienie. Do czego zmierzacie ?
O: Pomyśl o tym. ? Miałaś jakichś rówieśników, którzy przeszli do piątej gęstości ?
P: (L) Tak.
O: Jak weszli tam ? Jak to może być możliwie ?
P: (L) Ponieważ umarli. Ciało umarło.
O: Dlaczego ?
P: (L) No ciała tak robią.
O :A czy to jest w porządku ?
P: (L) Czy to jest w porządku !? Sądzę, że jeśli to, wybrali.
O: I...
P: (L) Nie wiem dokąd zmierzacie z tym !
O: Wygląda na to, że jesteś pod wrażeniem, że jedynie "dobre" doświadczenia są akceptowalne.
P: (L) No nie, ale miał być jakiś rodzaj wielkiego przejścia tutaj, a ja jestem ciekawa o co tu chodzi ? Dlaczego z wami rozmawiamy ? O co chodzi ?
O: To jest lekcja. Ciągleé nie rozumiesz ? Lekcja, lekcje są wszystkim, co jest. One wszystkie są niezmiernie wartościowe.
P: (L) CHOLERA, TO JEST WSZYSTKO OKROPNE ! ROZUMIECIE MNIE ?! TO JEST OKROPNE !
O: To jest twoja perspektywa.
P: (L) No , czy jak C*** powiedział(a) przez telefon, do czego mamy się obudzić ? Czy mam się obudzić do faktu, że potrafimy WIDZIEĆ, że to wszystko się dzieje ?
P: (L) Ale czy nie możemy sprawdzić tego teraz ?
O: Ale wtedy ominiecie doświadczenie.
P: (L) Wiec jesteśmy tutaj, żeby doświadczyć bycie miażdżonym i mielonym ...
O: Nie
P: (L) Uwięzieni, kontrolowani, traktowani jak szczury w laboratoryjnej klatce...
O: Pamiętasz o ekstazie ?
P: (L) Ekstaza ?! Rozumiem, że to jest MIŁE i EKSTATYCZNE przeżycie ! Jestem pewna, że William Wallace czuł się idealnie ekstatycznie, gdy go wykastrowali wyciągnęli mu kiszki i spalili na jego oczach !
O: Nie tak dawno temu, twa twarz rozbiła się na chodniku...
P: (L) Czy to było ekstatyczne doświadczenie ?
P: (L) No wy nie macie twarzy rozbitych na chodnikach !
O: Ani wy/my nie macie/nie będziecie mieli.
P: (A) Mówicie, że wiedza ochrania. Ochrania przed CZYM ?
O: Wieloma rzeczami. Np.: przed traumą po przejściu i frustracją.
P: (L) Mówicie, że to przejście do 4. gęstości ma być traumatyczne i frustrujące. Macie na myśli transformację z 3. do 4.gęstości, czy 3. do 5., znaczy śmierć ?
O: I to, i to.
P: (L) Więc, jak ktoś nie dozna szoku, traumy i frustracji, itd., to jest zdolny funkcjonować lepiej ?
P: (L) Czy to wskazuje, że osoba może się przesunąć bezpośrednio z 3. do 4. gęstości bez umierania ?
P: (L) Jak to się czuje ? Jakie to doświadczenie...
O: AK przez lustro.
P: (A) Powiedzieliście, że wiedza ma nas uchronić przed traumą i frustracją, więc trauma jest lekcją. Dlaczego mamy pracować by uniknąć lekcji ?
O: Masz rację, to jest lekcja, ale jeżeli wiesz wcześniej, to uczysz się tych lekcji wcześniej i inną drogą.
P: (L) Więc, jak ktoś się uczy w inny sposób, to czy to złagodzi proces nauki, w czasie przejścia ?
O: Tak. Łagodniej.
P: (L) Nie jestem zdolna o tym rozmawiać z innymi, ponieważ inni w to nie wierzą i jest to bolesne...
O: Nie.
P: (L) Sugerujecie, że MOGĘ powiedzieć ludziom takie rzeczy ?
O: Możesz przekazywać, ale sugerujemy, żeby było to robione w subtelny sposób.
P: (L) A jak to może być subtelne ? Tzn. "cześć, znacie słowa miażdżenie i mielenie, mniam mniam ???"
O: To wszystko nie jest w taki sposób i dobrze o tym wiecie ! Większość nie jest jedzona, tylko manipulowana. Wiedza ochrania w najbardziej zdumiewający sposób. Matematyka jest uczona w waszej rzeczywistości w taki sposób, że tylko kilku wybranych się nauczy. A matematyka jest językiem całego stworzenia. Np. zaawansowane studia matematyczne, takie jak algebra, dostarczają kluczy do otwarcia drzwi pomiędzy wszechświatami materii i antymaterii. Sugerujemy tym obecnym, którzy potrzebują, uczcie się algebry.
P: (L) Sugerujecie, że obecni tutaj uczą się algebry...
O: Kto potrzebuje.
"

a kto potrzebuje ten poszukuje.... :D :D :kwiatek :kwiatek :kwiatek
JAMJEST
....MIŁOŚĆ....

Awatar użytkownika
mocmilosci
Kontaktowanie:

Postautor: mocmilosci » 16 października 2013, o 01:55

Wszechniemogący -kosmito KOCHAM CIĘ!
:aniol :aniol :aniol :kwiatek :kwiatek :kwiatek
o kuwa ale adne kfitki -kfiatki....
JAMJEST
....MIŁOŚĆ....

Awatar użytkownika
SAM

Postautor: SAM » 16 października 2013, o 15:14

Temat tematem i znów się zrobił ROLMOPS, czyli "Kreacja" została owinięta w pozostałe składniki i teraz patrzymy tylko na Rolade :)

Może to jakoś poukaładam :) :

Kreacja - Proces stwarzania wybranej rzeczy/częstotliwości w przestrzeni nieskączonych mozliwości wariantów w zbiorach wymiarów(1). Model pojedynczy* (eteryczny) po prostu się staje. Zaś w modelu zbiorowym, odnosi się do wszystkich wybranych opcji z zbioru, po czym wypełnia te bardziej możliwe składowe

1 -

* Model pojedynczy jest powyżej doświadczeniem bycia człowiekiem, lecz by do niego dojść trzeba przejść przez to co to jest być człowiekiem.

Myśli - To co określamy jako myśli jest słowem, który reprezentuje określoną formę, przez słowo określoną rozumiemy: częstotliwość, zabarwienie, odczucie w nas wywołujące uczucie. Myśli mają wyłacznie charakter informacyjny! MYŚLI NICZEGO NIE TWORZĄ! Myśli po prostu istnieją ich domem/magazynem jest 4W (inna częstotliwość tej samej linni). 95% myśli który każdy w ciągu dnia odbiera nie jest ich, myśli swoje to czysta świadomość, wiadomość intucyjna.

Ciało - Jest to wytwór Kreacji, na nasz wybór, by doświadczać takich stanów jak np: dotyk. Jest to też jedna z 3 składowych fizycznego doświadczenia, czyli: ciało, umysł i duch. Ciało to też narząd który dostępuje w tych fizycznych wymiarach oświecenia, czyli staje się portalem jak słońce, to nie znaczy wcale że będziecie świecić na kilometr, po prostu cera takiego ciała jest zbliżona do ciła nemowlęcia. Umysł jak by dostał takiego przepływu to by się spalił, czyli by go nie było bo był by czystą energią. Więc z tego powodu oświecenie nie jest mentalne.

Kreacjonizm - Wszystko sprowadza się do prostoty. Wszystko juz jest, każdy potęciał, kazda rzecz, każda możliwość. Wybierasz/Przyzwalasz. The End.**

** Energia nie ma sumienia, po prostu działa. Nie ma Bieguna, biegun każdy sam mu nadał, lub się nadknoł na taką nadaną z biegunem i z nią zagrał itd.
Każda wątpliwość zatrzymuje proces płynięcia, więc jakieś mażenie może prowadzić do zblokowania energii a to doprowadzic do wyładowania w niepożadany sposób. Oddetkaj przepływ Oddechem.

PS:
Dla tych co chcą materializować instant, konieczne jest zrozumienie kwesti Czym się Jest, gdyż wtedy chodzi o pominięcie doświadczenia --------->

-skopiowane z fb-
Podpowiem troche do tematu: Odpowiedzcie sobie na pytanie co to jest Kreacja? Obserwacja. Czego? Doświadczenia. Po co? By poznać inne oktawy Siebie. A co to Ja? Nic.Wszystko. Świadomość.

Ostatni fragment czytajcie od dołu :)

16 października 2013, o 13:15
Online SAM » No to sie znów rozpisałem :P
16 października 2013, o 13:15
Online SAM » To taki procesik. All is Ok. A tak przy okazji, w 4W jest usilnie materializowany plan wyborów serca na model myślowy, w 5W myśli tworzą, nie ma modelu myślowego, jest nieograniczony zbiór do kreowania własnych tworów myślowych, z czego potem ktoś tam układa zbiory itp... :) Ogólnie wszystko istnieje równocześnie:)
16 października 2013, o 13:12
Online SAM » I teraz myk. Materializacja, kreacja i te wszystkie rzeczy to taki sam myk jak chodzenie i to nie jest w głowie. To jest spokój Serca. Co za tym idzie. spokój na danej częstotliwości, wymiarze. Z nayury świat ten był kiedyś w 3W, teraz jest na wysokości 4W z drogą ku 5W. O co chodzi tak po prostu w tym? Po prostu bez Zmiany swej Świadomości/Perspektywy każdy jest sercowo przydzielony do 3W, gdzie jest dużo ograniczenia. Stąd też mądrość w tym że przez życie się idzie a nie ucieka :)
All Right
http://all-right-creation.tumblr.com/

Awatar użytkownika
margaritka

: kreacja

Postautor: margaritka » 16 października 2013, o 15:38

A powiedzcie mi dlaczego jesli do kreacji podchodze luzno, to zazwyczaj ona sie spelnia w dodatku bardziej swiadomie i w krotkim czasie po prostu nie spinam sie podchodze na luzaku, natomiast jesli sie spinam mowie musi tak byc ,nie ma innej mozliwosci zazwyczaj kreacja sie nie udaje albo zaczyna dzialas kiedy o niej zapominamy ,w dodatku jej jakos jest jakby gorsza.Sztuka jest odpowiednio podejsc do kreacji takie jest moje zdanie, jednak od czego zalezy ta zaleznosc tego nie wiem.Co do braku barier w kreacjiz tym sie zgdzam, ja osobiscie wychodze z zalozenia ,ze wszystko jest mozliwe.Przepraszam za brak polskich znakow.
You may not know what is going to happen if u try, but if u do not try nothing will happen.

Niewinny

Postautor: Niewinny » 16 października 2013, o 15:55

SAM pisze:. Stąd też mądrość w tym że przez życie się idzie a nie ucieka :)

Też mi k***a mądrość

Awatar użytkownika
SAM

Postautor: SAM » 16 października 2013, o 16:14

M.

[quote='SAM']Każda wątpliwość zatrzymuje proces płynięcia,[/quote]
To też odnosi się do luzu, wątpliwość to ograniczenie że tak musi być i koniec. A luz to jak by wybrać z 100000000 tych samych przepięknych rzeczy TO

Tu bardziej chodzi o podejście, o perspektywe z jakiej się tego dokonuje, dla porównania każdy z was doświadczył perspektyw dziecka, dorastania, dorosłości itp.

W.

Dobrze, że zostawiłeś kropke na początku, przynajmniej z tego teraz jest rebus zagadka :ok

Btw.: Chodziło w tym zdaniu o to iż nie da się przeskoczyć czegość bez doświadczeń w życiu, jeśli nie ma doświadczeń to znaczy że żyje się w iluzji, choć na ońcu wychodzi iż same doświadczenia to też ILUZJA :)
All Right

Awatar użytkownika
margaritka

Postautor: margaritka » 16 października 2013, o 16:39

Dziekuje Ci sam wlasnie takiej odpowiedzi oczekiwalam paradoks ale prawdziwy :) Jeszcze raz dziekuje.
You may not know what is going to happen if u try, but if u do not try nothing will happen.

Awatar użytkownika
mocmilosci
Kontaktowanie:

Postautor: mocmilosci » 16 października 2013, o 16:52

cyt sam: on sam czy wuj-uj sam...:
"Myśli - To co określamy jako myśli jest słowem, który reprezentuje określoną formę, przez słowo określoną rozumiemy: częstotliwość, zabarwienie, odczucie w nas wywołujące uczucie. Myśli mają wyłacznie charakter informacyjny! MYŚLI NICZEGO NIE TWORZĄ"

O chorera ty ściemniaczu zostań kukla na zawsze...
_kulką...

Myśl to kreaacja.... zachowań... SŁOWO to w informatyce INFORMACJA debelu...ops... coś umisz z informaytyki czy tylko Fiki-miki. bo jesteś kulka i się turlasz...

Ludzka rzecz błądzić ,boska rzecz wy/b/paczać....

słowo czy 8 bitowe jak za spectrum na Z80
, czy na pientum 4... to tylko słowo ,albo AŻ ...

Umiisz ,amisz działać na słowach,słowie i P
Osłowie....?
Wuntpie....

Kto wuntpi to tpierdzi...
Oj Sam siem zpętliłeś, informatyka cie nie TYKA?

:aniol :aniol :aniol \
adne kuwa kfiatki... :kwiatek :kwiatek :kwiatek
JAMJEST
....MIŁOŚĆ....

Awatar użytkownika
mocmilosci
Kontaktowanie:

Postautor: mocmilosci » 16 października 2013, o 17:03

Właśnie skreowałem wiersza... czy to jest ma strofka pierwsza?

cyt sam: on sam czy wuj-uj sam...:
"Myśli - To co określamy jako myśli jest słowem, który reprezentuje określoną formę, przez słowo określoną rozumiemy: częstotliwość, zabarwienie, odczucie w nas wywołujące uczucie. Myśli mają wyłacznie charakter informacyjny! MYŚLI NICZEGO NIE TWORZĄ"

O chorera ty ściemniaczu zostań kukla na zawsze...
_kulką...

Myśl to kreaacja.... zachowań... SŁOWO to w informatyce INFORMACJA debelu...ops... coś umisz z informaytyki czy tylko Fiki-miki. bo jesteś kulka i się turlasz...

Ludzka rzecz błądzić ,boska rzecz wy/b/paczać....

słowo czy 8 bitowe jak za spectrum na Z80
, czy na pientum 4... to tylko słowo ,albo AŻ ...

Umiisz ,amisz działać na słowach,słowie i P
Osłowie....?
Wuntpie....

Kto wuntpi to tpierdzi...
Oj Sam siem zpętliłeś, informatyka cie nie TYKA?

:aniol :aniol :aniol \
adne kuwa kfiatki... :kwiatek :kwiatek :kwiatek
JAMJEST
....MIŁOŚĆ....

Awatar użytkownika
mocmilosci
Kontaktowanie:

: kreacja

Postautor: mocmilosci » 16 października 2013, o 17:08

Coś z serwerem sie stanęło, razy dwa mi meila wcięło...
Potem gdy go dosyłałem , oczom swym nie...dowierzałem...
dwie są kopie sorry dzieci... madrość do was tu przyleci , że serwery sprawka diabła , też nas tutaj dziś dopadła....
:aniol :aniol :aniol
JAMJEST
....MIŁOŚĆ....

Awatar użytkownika
SAM

Postautor: SAM » 16 października 2013, o 17:14

Jak by to powiedzieć, że Jestem Kim Jestem todzież znalazłem pewien fragment właśnie TERAZ :)

I teraz zaczyna się magia.

Z tej nowej, wyższej perspektywy, zaczynamy rozumieć, że Czas istnieje w całkiem innej postaci niż ta, którą znamy. Nie ma przeszłości ani przyszłości. Jest tylko Teraźniejszość, w której czas jest Synchroniczny. Wszystkie pytania i wszystkie odpowiedzi istnieją w tym samym momencie i w tym samym miejscu… Co więcej wszystkie możliwości są nam znane, zanim jeszcze podejmiemy działanie lub musimy znaleźć potrzebną nam odpowiedź…

Zastanówmy się nad tym przez chwilę !

Gdybyśmy znali wszystkie odpowiedzi i wiedzieli co się wydarzy w każdej sytuacji, zanim podejmiemy decyzję o działaniu, czy wybralibyśmy coś co nie sprawi nam przyjemności, co będzie dla nas niekorzystne? Nie. Mając do wyboru wszystkie możliwe opcje, z pewnością wybralibyśmy tę, która zaspokoi nasze potrzeby dostarczając nam jednocześnie jak najwięcej radości i przyjemności. Dokonując takiego wyboru stworzylibyśmy rzeczywistość, która najlepiej odzwierciedla nasze pragnienia.

Z perspektywy wyższej, szybszej, bardziej ustabilizowanej formy świadomości zaczynamy zdawać sobie sprawę, że wiele wierzeń, pojęć i prawd, które uznawaliśmy w dotychczasowym życiu, czyli z perspektywy niższej świadomości, nie ma już zastosowania i przestają one być adekwatne. Mamy więc wybór- możemy bawić się w życie jak dotychczas lub wybrać nową życiową drogę, której istotą są między innymi: poczucie wartości, pewność siebie, samostanowienie, godność osobista, szacunek, radość i szczęście. To tak jakbyśmy przy malowaniu obrazów mieli więcej kolorów do wyboru. Dzięki temu nasze obrazy mogą stać się żywsze, piękniejsze i wspanialsze.

Innymi słowy – zmieniając konstrukcję zdania lub ton głosu, możemy zmieniać tworzone przez nas doświadczenia. A zatem możemy tworzyć nasze Marzenia poprzez zmianę wibracji myśli,harmonizację struktury materii i dodając elementy Miłości (co jest definicją alchemii).

Jeśli brzmi to jak pobożne życzenia i czysta fantazja, to tak nie jest.

Widzisz teraz?
Co w tobie strzeszczy?
Na czym się skupiłeś?

Myśli mają wyłacznie charakter informacyjny! MYŚLI NICZEGO NIE TWORZĄ"

Same myśli niczego nie tworzą :)

PS.: Przy okazji jest tu odp. do Tematu o czasie .... :ok
All Right

Niewinny

Postautor: Niewinny » 16 października 2013, o 17:20

Mam takie pytanie SAM?
Posty "tego" typu szły już wcześniej i je olewałem czy miałem jednak racje ze generalnie na tym forum to bełkot?

Awatar użytkownika
mocmilosci
Kontaktowanie:

Postautor: mocmilosci » 16 października 2013, o 17:25

wszechniemogący..."je olewałem czy miałem jednak racje ze generalnie na tym forum to bełkot?"

jak je kciałeś olać to najpierw o tym pomyślałeś, a blekotu to sie idźcie najeść....
Co było pierwotne?

Ale to dla kminiących czacze...
JAMJEST
....MIŁOŚĆ....

Niewinny

Postautor: Niewinny » 16 października 2013, o 17:26

mocmilosci1 pisze:wszechniemogący..."je olewałem czy miałem jednak racje ze generalnie na tym forum to bełkot?"

jak je kciałeś olać to najpierw o tym pomyślałeś, a blekotu to sie idźcie najeść....
Co było pierwotne?

Ale to dla kminiących czacze...

no tak

Niewinny

Postautor: Niewinny » 16 października 2013, o 17:27

beka teraz troche czytac to, wszystkie swoje poprzednie posty np. wole o tym nie myslec hehehe

Wróć do „Świadomość”