Rozdarta świadomość

Pytania i Pomoc Duchowa - Masz jakikolwiek problem, napisz tu.
promyk
Reputacja: 0

Rozdarta świadomość

Postautor: promyk » 11 grudnia 2011, o 21:24

Witam wszystkich:)jestem nowy tu na forum i oczywiście szukam :(
a mianowicie,pogubiłem się w sobie,czuję chaos w środku,nie mogę się uspokoić,próbowałem medytować ale napór moich nie daje mi się skoncentrować.Więc nie wiem co mam uczynić :cry: co robić nawet jak próbuję się modlić to myśli zakłócają mi spokój a wcale nie koncentruje się na nich.Proszę o radę,nadmienię że jestem świadomy pobytu na ziemi i tego kim jestem:)ale ciężko mi radować się każdą chwilą bo mam środek chyba zatkany i nie wiem jak go odetkać:) :? pozdrawiam was serdecznie

villah

Re: Rozdarta świadomość

Postautor: villah » 11 grudnia 2011, o 22:23

czego szukasz?

promyk

Postautor: promyk » 12 grudnia 2011, o 09:41

zrozumienia co mi nie daje spokoju i dlaczego :-(

villah

: Rozdarta świadomość

Postautor: villah » 12 grudnia 2011, o 16:27

No nie wierze, że nigdy nie doświadczyłeś spokoju :)
Może skupiaSz swoją uwage na zbyt wielu rzeczach, spróbuj koncetrować w życiu swoją uwagę nba rzeczy priorytety.
Jeżeli spotkyjasz sie z kumplami 3 razy w tygodniu, zrób to 2 raz, zamiast czytać 2 gazety czytaj jedną, zamiast siedzieć przy komputerze 4h siedz 1h. redukuj do skutku
Zamiast tego próbuj skupiać swoją uwage na działaniu, posprzątaj w domu, idź na spacer.
I nie skupiaj tyle swojej uwagi na innych ludziach, co mają, a czego ty nie masz
Ide w ciemno, że za kilka dni odczujesz różnicę, nie od razu! abadz cierpliwy ;]

promyk

Postautor: promyk » 12 grudnia 2011, o 20:44

Dziękuję za odpowiedz :-) ze mną teraz to jest tak że,czuję się jak bym doszedł do wyższego poziomu zrozumienia,pojmowania mojej podróży,i stoję w chaosie wewnętrznym i szukam wyjścia,albo drogi,stojąc na skrzyżowaniu :)chodzi mi o to ,aby wiedzieć czego mam szukać :? pozdrawiam:)

villah

Postautor: villah » 12 grudnia 2011, o 20:52

ahhh więc szukasz boga :) więc, żeby znaleść boga musisz przestać szukać :) to własnie twoje szukanie stwarza ten chaos :D

promyk

Postautor: promyk » 13 grudnia 2011, o 02:51

Morze bardziej,drogi,do celu jakim mam tutaj :?
tak na dobrą sprawę zadowoliłbym się spokojem ducha,a jak ty się masz,jeśli wolno spytać :roll:dzięki i pozdrawiam

KamilMichał

Postautor: KamilMichał » 13 grudnia 2011, o 06:22

Ja zacząłbym od kontemplacji z naturą rzeczy otaczjącą swoje ciało w każdej dziedzinie życia.To bardzo ludzkie.

http://www.youtube.com/watch?v=dl8a_j86PPQ

Sprawdz

pozdro
Prawdziwa miłość jest nauralna i przychodzi bez wysiłku,
Prawdziwa miłość jest esencją twojej istoty

pozdrawiam

villah

Postautor: villah » 13 grudnia 2011, o 08:32

Więc obserwacja obłędu, to podstawa początku, twój pierwszy krok. Jeżeli tego nie potrafisz ,to musisz liczyć na łaske, która podobno spada na wybranych, ja miałem ciężką przeprawę.

Jeżeli chcesz posiadać spokój ducha czeka cie ciężka i długa praca ;]
zrób pierwszy krok.

jeżeli jednak nie potrafisz wysiedzieć ze swoim umysłem, możesz spróbować uprawiać jogę, po wszystkich cwiczeniach jogicznych (asan) ostatnią asaną jest pozycja trupa. twoje ciało po pracy jest wymęczone i zrelaksowane, umysł spokojny, wtedy kładziesz sie i "dajesz wszystkiemu być" powiedz sobie wgłębi "niech wszystko co chcesz przyjsc niech przyjdzie" i odpuść/ odsapnij/oklapnij/ zrelaksuj sie i leć :)

to może być twoja pierwsz forma medytacji ;p

promyk

Postautor: promyk » 13 grudnia 2011, o 10:24

Serdecznie wam dziękuję za odpowiedzi :-> na pewno spróbuję.
Od niedawna zdałem sobie sprawę,że strach rządził moim życiem,(przeszłości nikt sobie nie wybiera :-),chyba).Ja wcześniej bałem się o siebie i o ludzi nieświadomych swojego istnienia,teraz chciałbym coś zrobić aby to zmienić :?Pragnę poznać siebie,tego w iluzji i cel jaki mam a mam na pewno tylko nie mogę go zlokalizować,dlatego wciąż szukam.Wysyłam energie szukania i dlatego szukam :idea: pozdrawiam was bardzo:)

villah

Postautor: villah » 13 grudnia 2011, o 16:24

powodzenia ;-)

promyk

Postautor: promyk » 13 grudnia 2011, o 17:09

Dzięki:)

Niewinny

: : Rozdarta świadomość

Postautor: Niewinny » 13 grudnia 2011, o 19:01

villah pisze:jeżeli jednak nie potrafisz wysiedzieć ze swoim umysłem, możesz spróbować uprawiać jogę, po wszystkich cwiczeniach jogicznych (asan) ostatnią asaną jest pozycja trupa. twoje ciało po pracy jest wymęczone i zrelaksowane, umysł spokojny, wtedy kładziesz sie i "dajesz wszystkiemu być" powiedz sobie wgłębi "niech wszystko co chcesz przyjsc niech przyjdzie" i odpuść/ odsapnij/oklapnij/ zrelaksuj sie i leć :)

to może być twoja pierwsz forma medytacji ;p

Rób masę ona chociaż ci coś da w przeciwieństwie do jogi.

promyk

Postautor: promyk » 13 grudnia 2011, o 20:52

Robię masę bo lubię :-) a jogę spróbuję bo nigdy nie próbowałem :ok
apropos zdjęcia powyżej w opisie :czytaj wspaniałe teksty pisał,takie na dalszą przyszłość :aniol

Niewinny

Postautor: Niewinny » 13 grudnia 2011, o 21:04

Ile cisniesz na płaskiej ?

Wróć do „Pytania i Pomoc”