Satya Sai Baba
Satya Sai Baba
Co myślicie na temat tego guru? Ciekawa jestem Waszych opinii. Może ktos miał osobisty kontakt lub zna kogos kto był u niego...
http://www.youtube.com/watch?v=GWF3TmK3 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=GWF3TmK3 ... re=related
-
Ekhmm
: Satya Sai Baba
Slyszalem, ze potrafi "wyczarowywac" zegarki, ale tylko te tansze, a jak sie zdarzy, ze podrozeja to przerzuca sie na inne. Czytalem jeszcze, ze gdy go kiedys ktos na tym przylapal, ze ma w torbie duzo zegarkow, to go wywalili z wioski, w ktorej mial glosic "slowo boze"... 
: : Satya Sai Baba
Ekhmm pisze:Slyszalem, ze potrafi "wyczarowywac" zegarki, ale tylko te tansze, a jak sie zdarzy, ze podrozeja to przerzuca sie na inne. Czytalem jeszcze, ze gdy go kiedys ktos na tym przylapal, ze ma w torbie duzo zegarkow, to go wywalili z wioski, w ktorej mial glosic "slowo boze"...
Dobra, dobra ale na kwiat mi zegarek jak mam w telefonie
Re: Satya Sai Baba
robicie sobie jaja, a ja chce poważnych odpowiedzi
Ekhmm pisze:Wcale sobie nie robie jaj, Osho sie z niego smial i tak o nim mowil.
Dziwisz mu się ? Ma tyle royls royców a ten chce jakimiś zegarkami zaistnieć
Szanuje Osho ale sam paradował ubrany w bogato zdobiony strój, na ręku nosił drogi zegarek i jeździł Rolls-Roycem, a nawet mial ich kilka. Jak bardzo kłóci się to z wyobrażeniem człowieka “uduchowionego”, chociaz takim na pewno był. Czesto jednak jego opinie o matce Teresie czy innych osobach są krzywdzące...
Wszechmogący powinien sobie zmienić na Wszechwiedzący
malgosia6 pisze:Szanuje Osho ale sam paradował ubrany w bogato zdobiony strój, na ręku nosił drogi zegarek i jeździł Rolls-Roycem, a nawet mial ich kilka. Jak bardzo kłóci się to z wyobrażeniem człowieka “uduchowionego”, chociaz takim na pewno był. Czesto jednak jego opinie o matce Teresie czy innych osobach są krzywdzące...
I niech się kłóci.
Żadne wyobrażenie na temat duchowości nie jest prawdziwe.
Osho nie był żadnym mistykiem.
a skąd wiesz kim był? jakie masz prawo kogoś kims okreslać znajac go z neta, bo chyba nie osobiście 

malgosia6 pisze:a skąd wiesz kim był? jakie masz prawo kogoś kims okreslać znajac go z neta, bo chyba nie osobiście
Bo tak mi się podoba.
za mało masz pokory w sobie
malgosia6 pisze:za mało masz pokory w sobie
Srać na pokorę i inne gówna
ale nie po to zaczęłam ten wątek, zeby sie z toba przegadywać, wiec jak nie masz nic ciekawszego do powiedzenia to zamilknij, OK 

lepiej popisuj sie na innym forum, bo to chyba nie dla ciebie...pa!
Wróć do „Sylwetki Mistrzów i Drogi Duchowe”