1... KOBIETA I MĘŻCZYZNA

Duchowe inspiracje. Cytaty, teksty i wiele innych.
Awatar użytkownika
SAM
Reputacja: 0

1... KOBIETA I MĘŻCZYZNA

Postautor: SAM » 23 marca 2010, o 23:04

KOBIETA I MĘŻCZYZNA

Ukochani - Biblia jest zbiorem mądrości i podpowiedzi dla nas, jak dokonać przeobrażenia, jeśli umiemy z niej korzystać i czytać ją z płaszczyzny duchowej możemy dowiedzieć się ciekawych rzeczy.

Teraz jest naprawdę niezwykły czas na Ziemi i takie podpowiedzi jak te zawarte w Biblii możemy dostać od życia, z filmów, książek. Świat niewidzialnego Ducha zsyła nam wiele informacji do przebudzenia.

KOBIETA

Biblia podaje, że Ewę i jej potomstwo będzie kąsał wąż w piętę aż ona nie zdepcze głowy węża. Wąż to doświadczenie, które jest przynależne nam od początku, doświadczenie- doświadczanie. Następne pokolenia i następne brną wciąż w tym trudzie nie mogąc zakończyć etapu poznawania chociaż przecież gdyby zrozumiano prawidłowy przekaz mogłoby stać się to już dawno.

Zdeptać głowę węża to zdeptać doświadczanie, a to oznacza wyzwolenie . Może tego dokonać KOBIETA.

Jeśli jest tylko kobietą , na której ciąży wzorzec Ewy- złej, występnej, zdradliwej, może nie łudzić się i nie myśleć nawet o wolności.

Jest podpowiedź , ma stać się KOBIETA wolna od starych wzorców.

Jakie to wzorce ?

Zła kobieta, ciało , słabość, podległość.

Miłość to nie słabość i podległość a siła tworzenia.

Taki przekaz dostałam, a więc nie podległa ofiara winna wyjściu z Raju, nie niewolnica, nie błagająca swego pana o miłość, szacunek, opiekę - NIE.

KOBIETA - to Bogini świadoma swej wartości , miłująca , szanującą i kochająca siebie.

Ma odnaleźć tylko jedno -SIEBIE PRAWDZIWĄ - zacząć szanować siebie , uznać swą godność, niezwykłość, moc kobiecości, ona jest życiem , ona jest istnieniem miłości - KOBIETA. Mamy współodczuwanie , jesteśmy matkami, to my poświęcamy siebie, swoje życie dla dzieci , mężów, rodziców, dla innych , zawsze gotowe nieść pomoc. Trudno jest nam mówić - Nie, bo odczuwamy innych, nie chcemy zadawać bólu, wybaczamy, jesteśmy głębią.

Mamy wiele talentów i przymiotów Ducha , ale zapomniałyśmy o jednym o SOBIE. MY Boginie mamy odnaleźć własne światło i potęgę. Mamy wstać z kolan , na które upadłyśmy jako niewolnice.

KOBIETA to brzmi dumnie, jeśli to zrozumiemy głowa węża zostanie zdeptana i skończą się doświadczenia, bo służą one tylko przebudzeniu kobiety.

Tak długo dostaje je, aż się zbudzi .

Czy warto dalej tkwić w zaniżeniu swej wartości, pozwalać się źle traktować, zdradzać, poniżać, lekceważyć, uważać tylko za ciało, za instrument do zaspakajania żądzy?

I doświadczamy tego wszystkiego bo pozwalamy, pozwalamy uznając miłość za słabość i podległość, wybaczamy i wciąż łudzimy się , ze panowie się zmienią, że będą inni, lepsi.

Przepraszam wszystkich mężczyzn czytających te słowa, bo przecież nie wszyscy tacy jesteście, piszę generalnie o wzorcach jakie w nas tkwią.

A MĘŻCZYZNA

Co o nim w Biblii?

Będzie uprawiał Ziemię która nie przyniesie mu plonów, aż nie obróci się w proch z którego powstał. Tłumaczono nam, że musi mężczyzna wrócić do ziemi, czyli umrzeć. W innym kawałku możemy przeczytać, że kiedy odnajdzie Boga prawdziwego w sobie, kiedy zwróci się do niego wówczas Bóg wynagrodzi i mężczyzna zbierze cały zbiór.

Oznacza to, że to mężczyzna ma odnaleźć Boga w sobie, wyższe wartości, empatię, Człowieczeństwo, miłość, oddanie, poświęcenie.

Kobieta ma zdeptać doświadczenia, czyli stać się SOBĄ prawdziwą Boginią, ma poczuć , że nią jest ,mężczyzna ma odnaleźć swą duchowość, serce, a sercem jest KOBIETA.

Byłam kiedyś u Matki Lasany , po darszanie wyszłam na korytarz i zobaczyłam obraz .

Płotno podzielono na dwie części na Dzień i Noc. Tam gdzie był dzień świecił księżyc, na części nocy widniało słońce, pośrodku wirowała spirala na szczycie której biło serce - miłość.

Do tej pory kobieta była utożsamiana z księżycem , według jego cyklu pojawia się nasza miesiączka, mężczyzna był słońcem, panem, właścicielem, mądrością .

Teraz mamy zamienić się miejscami. Kobieta ma zając miejsce słońca i rozświetlić jak ono dzień, ma stać się świadomą jasnością ,blaskiem i mocą, ma odnaleźć SWOJĄ potęgę słońca.

Mężczyzna ma rozjaśnić noc, co to znaczy? Jak powiedział jeden z moich klientów - ma się wziąć do pracy nad sobą i rozświetlić mroki życia. On w większości stwarza "zło", przemoc, walczy, używa siły , jest agresorem.

Dlaczego? Bo ma wewnątrz zapisane , że jest słońcem a Ewa to tylko księżyc i do tego jest złą Ewą.

http://www.youtube.com/watch?v=3s1ysSwoFh0#

To oczywiście często nieświadome wzorce. On boi się jej głupoty, bezmyślności, oszukania, zdrady, intryg, nudy.

Mężczyzna ma zobaczyć w kobiecie SŁOŃCE, doskonałość, prawdziwą Boginię, światłość, niewinność, dobro, ma docenić JĄ KOBIETĘ i zanuć ją za swe serce.

Kobieta ma odnaleźć swoją MOC SŁOŃCA , Mężczyzna ma się zmierzyć ze swym cieniem.

Niewielu mężczyzn ma zrozumienie drugiego człowieka, empatię, najczęściej nie zastanawiają się nawet nad tym. Patrzą na siebie, czasami na zaspokojenie finansów rodzinnych, ale jak często myślą co czuje ich kobieta, dziecko?

To oni mają rozjaśnić swój cień.

Zadzwonił kiedyś do mnie młody mężczyzna.

- Czy moja była dziewczyna wróci do mnie?

- Co jej zrobiłeś - spytałam.

- Nic, zupełnie , nic - odparł.

W trakcie rozmowy okazało się jednak, że pisał z innymi kobietami smsy, flirtował na Internecie . Ona tłumaczyła, że nie robi się tego , kiedy jest się z kobietą, kiedy tworzy się związek. Dla niego była to dobra zabawa do czasu aż ona nie odeszła.

- Dlaczego to zrobiła, przecież gdyby kochała , wybaczyłaby - zapytał.

- A Ty, gdybyś kochał pisałbyś smsy, czy flirtował z innymi ?

Nie pomyślałem nigdy o tym nigdy - odpowiedział.

Oczekiwał od kobiety mądrości, miłości, wybaczenia, czego od siebie ?

Tak postrzegał miłość jej do niego, a co z jego miłością do niej?

Wielu mężczyzn ma podobne postrzeganie , wymagają od kobiet podległości, posłuszeństwa, dowodów miłości, wybaczania - bo cóż znaczy zdrada , kłamstwo itd.

One są gotowe oddać życie, oni........?

Czas na zmiany.

Polecam wam kochani dwa filmy - Źródło i Nieśmiertelny Źródło.

Piękne przesłania na Nowy Czas.

Bóg i Duch mówią do nas zewsząd , wystarczy tylko usłyszeć Ich głos.

Mężczyzna szukający Drzewa Życia na zewnątrz , nie potrafi zrozumieć, że Drzewo Życia to połączenie Kobiety i Mężczyzny w Jedno. Szuka GO przez wieki , najpierw traci sam życie nie znajdując Drzewa w puszczy , jego Królowa czeka , w następnym życiu on szuka znów na zewnątrz i umiera jego żona, i dopiero wówczas zaczyna rozmieć. Miał ukochaną kobietę, ale nie rozumiał . Ona musi umrzeć, aby on mógł żyć , bo dopiero wówczas odnalazł odpowiedź czym jest życie wieczne.

Drugi film. Nieśmiertelni mają ocalić Ziemię. Są tu od setek lat, nie umierają, nie mogą mieć potomstwa, ich kobiety umierają bo są śmiertelne.

Oni są tymi którzy wciąż walczą , o prawo o Ziemię, walczą ze złem. To zło jest zewnętrzne i oni tak jak i mężczyźni na Ziemi są wciąż w jakiejś walce ze światem zewnętrznym.

Zbliżą się czas na Ziemi kiedy planety ustawiają się w jedną linię , grozi katastrofa.

Trzeba odnaleźć źródło. Jeden z mężczyzn idzie z kobietą śmiertelną, bo przecież tak jesteśmy postrzegane. Szukają tajemniczego Źródła, gdzie ma się dokonać transformacja, która uratuje Ziemię. PO drodze spotykają człowieka który wskazuje drogę, ale dowództwo powierza kobiecie. Nieśmiertelni nie bardzo chcą się zgodzić , ale przyjmują warunek.

Ona prowadzi. Wie gdzie iść, dostaje wizje. Dostają informację, że źródła strzeże ZŁO.

Muszą je pokonać. Po drodze Zło zabija Nieśmiertelnych , ma na nich jeden skuteczny sposób, giną w walce , wiedząc że Zło jest ich przeciwnikiem.

Zostaje jeden mężczyzna i jedna kobieta.

Dochodzą do Miejsca Źródła.

Czas przynagla bo planet już ustawiają się w jednej linii, rośnie energia, wibracja. Kobieta jest jakby wciągana w wir i zasysana . Woła swojego mężczyznę, ale wówczas pojawia się Zło.

Mężczyzna musi stoczyć z nim walkę aby dojść do kobiety. Walczą . W pewnym momencie zło traci siły i wydaje się , że Nieśmiertelny wygra, wówczas Zło zaczyna prowokować mężczyznę, opowiada jak zabijał jego kolegów, jak umierali, krzyczeli. To budzi na początku złość w mężczyźnie i jest gotowy zabić zło, trzyma je już w swoich rękach.

Wówczas zaczyna rozumieć, że jeśli zabije Zło sam stanie się Złem strażnikiem Źródła.

Kiedy podda się emocji i zemście nie wygra, przegra i stanie się Złem.

Puszcza więc Zło a ono znika.

Wygrało dobro. Mężczyzna, Nieśmiertelny który walczył przez wieki , zrozumiał że walka rodzi Zło i zamyka drogę do Źródła ,że nie ma wówczas temu końca i stał się wolny.

Kobieta śmiertelna miała odnaleźć poczucie własnej wartości stanąć na czele tych wielkich , odważnych Nieśmiertelnych , zaufała sobie, zrobiła to i znalazła Źródło - to rola kobiety.

Mężczyzna - to on musiał zmierzyć się ze złem z którym walczył przez tysiące lat. To do niego należała nauka pokory przed kobietą , którą musiał uznać za prowadzącą grupą, on musiał dokonać w sobie przemiany- stać się godnym iść z kobietą.

Ona wciąż głębiej wciągana w gwiezdną drogę wołała do niego, aby się pospieszył, bo czas ucieka i mogą nie zdążyć. Ona tylko czekała pewna swej wartości i swej mocy.

On musiał przemienić zło w dobro w sobie , zrozumieć siebie i prawdę tego świata. Musiał stać się godnym iść za kobietą.

I poszedł, a ona przyjęła go. Stanęli razem nadzy jakby na orbicie Ziemi i wówczas kobieta poczuła ruchy dziecka. To pierwszy Nowy Człowiek - powiedziała.

Nieśmiertelny nie mógł mieć potomstwa, bo był wciąż w postrzeganiu Zła z którym miał walczyć, teraz dorósł aby stać się ojcem.

Stali się jednym, kobieta i mężczyzna i uratowali Ziemię.
Obrazek

To przesłanie dla Was Kochani .

KOBIETY stawajcie się Boginiami pełnymi miłości do siebie, pewnymi swej wartości. Zobaczcie swym mężczyzn jako wyjątkowe doskonałe Istoty , ale nie zabierajcie im możliwości walki . To oni a nie wy ,muszą wykonać tę pracę. Nie zabierajcie zła z ich drogi, nie usuwajcie pyłku z pod nóg, nie ochraniajcie, nie wybaczajcie, pozwólcie im doświadczać, aby mogli stać się godnymi miana MĘŻCZYZNY.

Poczujcie są wartość i moc Bogini. Mężczyźni są już dużymi chłopcami i muszą nauczyć się miłości prawdziwej, muszą zrozumieć co oznacza szacunek do kobiety, umiłowanie, wierność, muszą przestać walczyć ze złem zewnętrznym, a dokonać konfrontacji z tym co wewnątrz.

Nie odbierajcie im możliwości transformacji i raczej podnoście poprzeczkę a nie obniżajcie.

Nie musicie prosić o miłość, zarabiać ciałem, upokarzać się, jesteście MATKAMI NOWEJ ZIEMI , NOWEGO CZASU, NOWEGO CZŁOWIEKA. Stańcie się świadome swej wartości, podnieście się z klęczek , a mężczyźni niech obniżą trochę swoje głowy w pokorze., może nawet niech upadną na kolana za cały czas męskiej dominacji , czas wojen, przemocy, gwałtów, poniżania.

Niech przestaną walczyć z kobietami i poniżać je traktując jak ciała do zaspokojenia żądzy i nic niewarte głupie istoty.

To KOBIETA ma mądrość, zrozumienie, dobro, łagodność, oddanie i czas to uznać.

Nie sugeruję aby mężczyźni zaniżyli swą wartość, bo gdy mężczyzna stanie się MĘŻCZYZNĄ Duchową Istotą -podniesie swą głowę i zamiast być agresorem lub słabeuszem w nałogu , powstanie jak Bóg przemiany godny być OJCEM NOWEGO ŻYCIA, NOWEGO CZASU, NOWEJ ZIEMI.

Kochani energia kobiet i mężczyzn jest w każdym z nas po równo i oba te aspekty mamy uzdrowić w sobie. Przyjrzyjmy się sobie i poczujmy siebie prawdziwych - Boga i Boginie.

Temat ten rozwinę niebawem, bo dziś już jestem zmęczoną troszeczkę Boginią.

Uśmiechacie się, to dobrze, bo śmiech jest przecież najpiękniejszą modlitwą. Gorące całuski dla Was Kochani i przytulanki. Jest późno więc idę spać.Pa,pa.

...........I zawsze pamiętajcie Boskie cudowne Iskiereczki - bardzo Was kocham i jestem z Was dumna , bo wiem jak wytrwale pracujecie nad sobą.

http://www.epokaserca.pl/index.php?/plain/bogowie_milosci/kobieta_i_mezczyzna
All Right
http://all-right-creation.tumblr.com/

Awatar użytkownika
SAM

: 1... KOBIETA I MĘŻCZYZNA

Postautor: SAM » 24 marca 2010, o 07:33

Obrazek
All Right
http://all-right-creation.tumblr.com/

magda16165

Re: 1... KOBIETA I MĘŻCZYZNA

Postautor: magda16165 » 25 października 2010, o 16:59

Intersujące, zwłaszacza odwołanie do Biblii. Pozdrawiam;)

JAR

Postautor: JAR » 25 października 2010, o 22:44

Nie do strawienia :lol:

magda16165

Postautor: magda16165 » 26 października 2010, o 18:43

dlaczego? a moze klopot z trawieniem;)) heh. No moze odrobina szalu tworczego, no ale co to przeszkadza;D pozdr

villah

Postautor: villah » 27 października 2010, o 05:12

ale sztos, ale nuda, nawt nikogo nie zabili w tej historii, nikt nie popełnił harakiri :D

Kurvik

Postautor: Kurvik » 28 października 2010, o 02:03

Ej, SAM, a jak ma się do twojej teorii 2girls1cup?
I to jebnięte uczucie, że wszystko co piszę to straszna bzdura, wcale nie tak ale muszę to przecież JAKOŚ napisać, bo tak to bym się w ogóle nie odzywał. Not so wiesz.

Wróć do „Inspiracje”