A kierunek właściwy to niby jaki?
Taki który nawiązuje do modelu wygrana/wygrana tzn. obie strony dialogu wychodzą z poczuciem nabycia nowej wiedzy i satysfakcji.
a kazdy kto zboczy z kursu zostanie uznany za niepasującego?
odbije piłeczkę

i zapytam się: czujesz ze zboczyłeś z kursu?
Jestes absolutnie o tym przekonany?
Jestem przekonany do wszystkiego o czym piszę, jednak zastrzegam sobie prawo do błędów. Tak uważam, że na tym forum przewinęło się dużo konfliktów, które nie były konstruktywne. Jednak mam nadzieję, że to się zmieni.
Czy cala reszta powinna zaufać twoim przekonaniom?
Większość osób sama decyduje komu ufać, ja propaguje takie podejście, że jak ktoś zauważy coś wartościowego w moich wypowiedziach to powinnien sprawdzić czy to rzeczywiście działa, trochę zaufania zawsze się przydaje. Jak idziemy do dentysty to nie mamy pewności czy nie zepsuje nam szczęki ale musimy mu zaufać.
Linia polityczna tego forum musi byc sztywno wyznaczona, a kazdy kto zboczy z kursu zostanie uznany za niepasujacego?
Linia polityczna jest wyznaczona w temacie regulaminu, poczytaj, polecam.

Staramy się też propagować zdrowy sposób komunikowania się. Tzn. taki który nie wywołuje negatywnego stresu. Jeśli ktoś nie potrafi się komunikować w zdrowy sposób to warto by się nauczył. Chciałbym byś wiedział, że moja aktywność na forum, a rola moderatora to dwie różne rzeczy. Wypowiadam się jako osoba prywatna, a nie moderator. Jako moderator pełnie swoje obowiązki i staram się to robić dobrze, a moją pracę oceniają administratorzy.
Mow za siebie, nie podchodź do tego tak poważnie.
Mówię za siebie. Do niektórych spraw podchodzę poważnie. Jeśli ktoś nie szanuje innych wtedy jestem poważny, bo nie mam powodów do śmiechu.