Społeczność "luźnorozwojowa"
Społeczność "luźnorozwojowa"
Jakiś czas temu Full Moon pisał, że brakuje mu mentora. Mi brakuje porządnej rozwojowej grupy, która podsuwa pomysły i sposoby rozwiązania problemów. Takiej, która także zweryfikuje moje pomysły i poglądy, ale jednocześnie nie jest sztywna, ani skupiona wokół konkretnej idei. Takiej, która gwarantuje rozwój, a jednocześnie go nie narzuca.
Uważam, że człowiek ma potrzebę wymiany memów z innymi i na tej podstawie powstaje też rozwój. Problem w tym, że ludzie chcą udowodnić ważność swoich memów zamiast dążyć do optymalizacji mapy świata z głowy.
Uważam, że człowiek ma potrzebę wymiany memów z innymi i na tej podstawie powstaje też rozwój. Problem w tym, że ludzie chcą udowodnić ważność swoich memów zamiast dążyć do optymalizacji mapy świata z głowy.
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz.
- Prometeusz
- Reputacja: 0
- Kontaktowanie:
Re: Społeczność "luźnorozwojowa"
Możesz podać istniejący przykład takiej grupy?
Właśnie nie bardzo. Kiedyś było forum tego typu (Grzesiak), ale to nie do końca to o czym piszę i już go nie ma.
: Społeczność "luźnorozwojowa"
Kocur pisze: Takiej, która także zweryfikuje moje pomysły i poglądy, ......
Kocur -potrzebujesz naprawdę oddziału do zadań specjalnych?
Na to pytanie muszą odpowiedzieć inni, bo nikt nie oceni sam siebie w tym kontekście
Niektórzy np piszą, że jestem debilem, to wtedy powinno być łatwo obalić niektóre rzeczy, o których piszę lub udowodnić coś co to wyklucza lub zanegować któryś mój źródłowy pogląd i kazać mi udowodnić tak żebym nie potrafił. ;)
Niektórzy np piszą, że jestem debilem, to wtedy powinno być łatwo obalić niektóre rzeczy, o których piszę lub udowodnić coś co to wyklucza lub zanegować któryś mój źródłowy pogląd i kazać mi udowodnić tak żebym nie potrafił. ;)Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz.
- Prometeusz
- Kontaktowanie:
To by bylo coś w stylu mission imposible 
Wychodzi na to, że w rozmowach z Wami mam rację i dlatego nie potraficie wskazać mi błędu, a nie zgadzacie się dla samej zasady i ochrony ego

Kocur pisze:Wychodzi na to, że w rozmowach z Wami mam rację i dlatego nie potraficie wskazać mi błędu, a nie zgadzacie się dla samej zasady i ochrony ego![]()
![]()
![]()
Kocur- futrzaku ,że tak powiem
to nie jest nawet sprytne

No nie jest, bo jak się ma rację to spryt i sztuczki nie są potrzebne - wystarczy prosić innych o dowody na swoje słowa i wychodzi na to, że są bez pokrycia i nawet nie trzeba dodawać nic od siebie 

Kocur pisze: wystarczy prosić innych o dowody na swoje słowa i wychodzi na to, że są bez pokrycia i nawet nie trzeba dodawać nic od siebie
no nie do końca tak jest
,zarówno FULL jak i aartefax w wielu wątkach prowadzili z Tobą rzeczową dyskusję.Obawiam się jednak,że nie bardzo to dostrzegłeś(asz)
Jesteś w stanie to pokazać? Full Moon nieraz dużo wie i odpowiadając półsłówkami sam strzela sobie retoryczne samobóje, tak jakby jego zadaniem było jak najlepsze ukrywanie swojej wiedzy, tak jakby była ona na tyle tajemna, że tylko on może o tym wiedzieć, a zrozumieją tylko kumaci. Gdyby był typowym sebixem pewnie kończyłby wypowiedzi skrótem KMWTW 
Co do aartefaxa to po tym co napisałeś spoczywa na Tobie ciężkie zadanie wskazania mi rzeczowej dyskusji prowadzonej ze mną przez niego. Oj, pamiętam wiele wybitnie nierzeczowych dyskusji z nim i też takie, które prowadził z nim Full Moon.

Co do aartefaxa to po tym co napisałeś spoczywa na Tobie ciężkie zadanie wskazania mi rzeczowej dyskusji prowadzonej ze mną przez niego. Oj, pamiętam wiele wybitnie nierzeczowych dyskusji z nim i też takie, które prowadził z nim Full Moon.
- Prometeusz
- Kontaktowanie:
nikt pisze:Obawiam się jednak,że nie bardzo to dostrzegłeś(asz)
Wspaniały można sobie stworzyć świat własnego umysłu. Można być w nim takim elokwentnym i wszystkowiedzącym.

Nie wiem, nie stwarzałem, ale skoro masz w tym doświadczenie to możesz się podzielić 
A na poważnie, to jest taka technika żeby nie podawać argumentów, a potem zarzucić rozmówcy, że ten uważa się za wszystkowiedzącego, a myli się itd. Jest to nadal zwykłe ad personam bez poparcia, na dodatek poprzedzone przez omijanie argumentacji.

A na poważnie, to jest taka technika żeby nie podawać argumentów, a potem zarzucić rozmówcy, że ten uważa się za wszystkowiedzącego, a myli się itd. Jest to nadal zwykłe ad personam bez poparcia, na dodatek poprzedzone przez omijanie argumentacji.