Witam, mam pytanie do osób które mają kontakt z bogiem/Jam Jest/jak zwał tak zwał, na tym forum to pewnie mocmilosci będzie, może ktoś jeszcze.
Można sobie u niego przegwizdać za same myśli?
A jeżeli można to jak to potem naprawić?
Pytanie do wybranych
Re: Pytanie do wybranych
Niewinny a co to znaczy przegwizdać sobie u Boga?
Szanuję twoje poglądy. Opowiedz mi o nich więcej 
Nie zależy mi na tym, byś przyjął moje spojrzenie na świat. Mój punkt widzenia jest wynikiem moich własnych przeżyć i jest właściwy dla nie, a niekoniecznie dla kogokolwiek innego.

Nie zależy mi na tym, byś przyjął moje spojrzenie na świat. Mój punkt widzenia jest wynikiem moich własnych przeżyć i jest właściwy dla nie, a niekoniecznie dla kogokolwiek innego.
Niewinny- jak sobie przegwizdasz u Boga to masz przefajdane
żeby nie powiedzieć dosadniej 
Niewinny
myśli jakie pojawiają się w głowie przychodzą i odchodzą, a Ty masz na to ograniczony wpływ. Możesz wyznaczyć wg jakiego schematu chcesz w tym momencie myśleć, ale to tylko ogólnik. Ale jeśli myśl wiąże się z zamiarem to lepiej uważaj ;)
myśli jakie pojawiają się w głowie przychodzą i odchodzą, a Ty masz na to ograniczony wpływ. Możesz wyznaczyć wg jakiego schematu chcesz w tym momencie myśleć, ale to tylko ogólnik. Ale jeśli myśl wiąże się z zamiarem to lepiej uważaj ;)
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz.
-
wojtek96511
- Reputacja: 0
nie wiem czy mówimy o tym samym Bogu ale w chrześcijaństwie można grzeszyć jak pisze w Biblii również myślą.. łamiąc przykazania odcinamy sobie dostęp do nieba a skazujemy się na wieczną agonię.. przegwizdać sobie u Boga? ciężki temat.. skoro większość uczęszczających do kościoła jak i nawet wielu księży nie ma nic wspólnego z wypełnianiem tego co zawarte w Piśmie Świętym.. temat rzeka, na godziny rozmów..
: Pytanie do wybranych
Niewinny pisze:Witam, mam pytanie do osób które mają kontakt z bogiem/Jam Jest/jak zwał tak zwał, na tym forum to pewnie mocmilosci będzie, może ktoś jeszcze.
Uważam, że nawet za uczynki nie można sobie u Niego przegwizdać a co dopiero za myśli.
Akceptacja bramą miłości
: Pytanie do wybranych
Niewinny pisze:Witam, mam pytanie do osób które mają kontakt z bogiem/Jam Jest/jak zwał tak zwał, na tym forum to pewnie mocmilosci będzie, może ktoś jeszcze.
jesli bog dla Ciebie to osoba ktorej nadajesz cechy ludzkie to pewnie mozna sobie u niego przegwizdac...
Zgadzam się w zupełności z przedmówczynią. @Zea moim zadaniem ma rację i ja też tak uważam. Jeśli uważasz Boga za osobę z cechami ludzkimi, to możesz mieć u "niego" poważne kłopoty, a jeśli Bóg jest dla ciebie wszytkim, to co cię otacza to musisz żyć w zgodzie ze sobą, bo jesli coś będzie dla ciebie złe, to będzie też złe dla Boga 
- Prometeusz
- Reputacja: 0
- Kontaktowanie:
dla mnie bóg to bug.