Ale ja mam takie wrażenie, że kobiety bardziej twardo stąpają po ziemi co czyni je lepiej predysponowanymi do rozwoju. Może istnieje jakaś naukowa literatura na ten temat? 
Ale ja mam takie wrażenie, że kobiety bardziej twardo stąpają po ziemi co czyni je lepiej predysponowanymi do rozwoju. Może istnieje jakaś naukowa literatura na ten temat? 
Kocur pisze:Spotkałem się z takim poglądem, że mężczyźni z natury są bardziej uduchowieni i mają ku temu większe predyspozycje ponieważ nasze mózgi dzielą oddzielne przypadki na różne kategorie a u kobiet wszystko jest wrzucone do jednego worka. Ciekaw jestem czy to prawda czy tylko kolejna mitologia. W sumie z rządów kobiet rzadko wynika coś dobrego a kiedy w związku zaczyna rządzić baba to już w ogóle jest tragediaAle ja mam takie wrażenie, że kobiety bardziej twardo stąpają po ziemi co czyni je lepiej predysponowanymi do rozwoju. Może istnieje jakaś naukowa literatura na ten temat?
Niewinny pisze:Kocur pisze:Spotkałem się z takim poglądem, że mężczyźni z natury są bardziej uduchowieni i mają ku temu większe predyspozycje ponieważ nasze mózgi dzielą oddzielne przypadki na różne kategorie a u kobiet wszystko jest wrzucone do jednego worka. Ciekaw jestem czy to prawda czy tylko kolejna mitologia. W sumie z rządów kobiet rzadko wynika coś dobrego a kiedy w związku zaczyna rządzić baba to już w ogóle jest tragediaAle ja mam takie wrażenie, że kobiety bardziej twardo stąpają po ziemi co czyni je lepiej predysponowanymi do rozwoju. Może istnieje jakaś naukowa literatura na ten temat?
Kotek !
Kocham to ja ciebie(to kot ty tego nie widzisz, to niewidzialne dla nick mas jest kocur)
Zwierze*
Utopii nie ma, my ją tworzymy
Społeczeństwo idealne z karą śmierci za brak wiary w przeznaczenie
to dar
który mamy tylko my (ale który istnieje w nas [człowiek doskonały])

JamesonWithApple pisze:Kobiety są bardziej ufne, bardziej łatwowierne
JamesonWithApple pisze:mniej inteligentne
JamesonWithApple pisze: gorzej radzą sobie w sytuacjach zagrożenia,
JamesonWithApple pisze:w sytuacjach wykraczających poza te znane..
Nie ma równości bo jest różnorodność, ale to nie znaczy, że któraś z płci jest lepsza. Podobnie jak nie można porównać sportowego samochodu wysokiej klasy do limuzyny wysokiej klasy bo to po prostu inne samochody. Poczytaj sobie o badaniach IQ i z tego wynika, że kobiety są pod tym względem równe mężczyznom.Full Moon pisze:http://www.kms.polsl.pl/prv/spnjo/referaty/kuznicka.pdf

Full Moon pisze:Tak samo jest Kocur z twoimi manipulacjami
Full Moon pisze:Mało rozumiesz, ale i tak nawijasz swoje.
Full Moon pisze:Szybko oceniasz i dajesz przykłady z tyłka.
Full Moon pisze:Co jest cechą wyjątkowo kobiecą. Zdaje się, że ktoś Ci to już mówił.
Full Moon pisze:Z drugiej strony, zawsze wydawało mi się, że większa ilość przetwarzanych informacji przez kobiety to jest ich zaleta. Okazuje się, że jest na odwrót. Chodzi o zdolność mózgu do wyłapywania konkretnych danych ze środowiska, mężczyźnie to przychodzi łatwiej bo nie jest zalany przez potok informacji mało znaczących, które dla wyznaczonego celu można nazwać szumem informacyjnym
Full Moon pisze:Powstałą różnicę można nazwać w ten sposób - mężczyzna myśli lepiej, ale kobieta myśli efektywniej. Dlatego kobieta potrafi przegadać faceta, ale na koniec okaże się, że rację miał on.
). Wg mnie rację ma mądry, a mądrość nie jest zależna od płci. Przynajmniej gdybyś obserwował otoczenie to byś zobaczył, że to zależy głównie od genów, kultury w rodzinie i chęci rozwoju i o dziwo to kobiety są w dzisiejszych czasach bardziej zdeterminowane od mężczyzn.Full Moon pisze:Tak samo jest z kobiecymi umiejętnościami społecznymi. Nie znaczy to, że mężczyzna nie może wykształcić zaawansowanych zdolności społecznych, z tym tylko, że będzie mu dużo ciężej.
Full Moon pisze:Widziałem badanie z którego wynika, że mężczyźni są bardziej skłonni działać na korzyść grupy, niż kobiety, które w pierwszej kolejności zainteresowane są własnym interesem
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości