Dieta wegańska przynosi wielkie korzyście jeżeli stosuje się ją rozsądnie. Z tego co wiem, jedyne czego brakuje w tej diecie, a co znajduje się w mięsie zwierząt to witamina b12, chociaż wielu, którzy żywią się w ten sposób nie stosują suplementacji i jak twierdza nigdy tego nie robiły.
Z drugiej strony są pewnie na świecie tak uwarunkowani ludzie, że im taka deita nie posłuży. Natomiast poszukiwaczom duchowym, a juz z pewnościom tym, którzy są na drodze szczerze ją polecam. Jest jeszcze jednna wada-koszty jej stsowania.
Prawidłowe vs nieprawidłowe
Re: Prawidłowe vs nieprawidłowe
Dieta wegańska jest niezdrowa i dzisiaj można ją stosować z korzyścią dla zdrowia tylko jeśli stosuje się suplementy, które jednak w naturze nie występują. Mamy organizm przystosowany do jedzenia mięsa, cała przyroda się zjada więc wg mnie to nie jest niemoralne, że jem mięso. Swoją drogą to też nie jest takie zdrowe biorąc pod uwagę azotyny jakie się tam znajdują ale warzywka też już są GMO i pryskane. Możesz kupować wyłącznie żywność organiczną ale tak jak mówisz dla portfela w Polsce to nie jest dobre. No i smak. Jakoś nie wyobrażam sobie nie jeść mięsa skoro większość potraw niemięsnych jem na siłę.
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz.
Kocur pisze:Dieta wegańska jest niezdrowa i dzisiaj można ją stosować z korzyścią dla zdrowia tylko jeśli stosuje się suplementy, które jednak w naturze nie występują. Mamy organizm przystosowany do jedzenia mięsa, cała przyroda się zjada więc wg mnie to nie jest niemoralne, że jem mięso. Swoją drogą to też nie jest takie zdrowe biorąc pod uwagę azotyny jakie się tam znajdują ale warzywka też już są GMO i pryskane. Możesz kupować wyłącznie żywność organiczną ale tak jak mówisz dla portfela w Polsce to nie jest dobre. No i smak. Jakoś nie wyobrażam sobie nie jeść mięsa skoro większość potraw niemięsnych jem na siłę.
Jak taki z ciebie kozak że jesz mięso braci mniejszych to zjedz je na jakimś tripie BUAHAHAHHAHAHAHHAHAHAH
Nie jestem królikiem żeby jeść trawę, wolę ją palić. Jutro zjem sobie pyszny schab, który leży właśnie w lodówce i czeka na to żeby go zjeść. Bóg się cieszy, że będzie nam smakowało 

- Prometeusz
- Reputacja: 0
- Kontaktowanie:
Kocur pisze:Nie jestem królikiem żeby jeść trawę, wolę ją palić. Jutro zjem sobie pyszny schab, który leży właśnie w lodówce i czeka na to żeby go zjeść. Bóg się cieszy, że będzie nam smakowało
Ekhem... masz coś do królików?

Co do jedzenia mięsa, to mogę tylko powiedzieć - smacznego
No właśnie króliki są spoko, sam miałem miniaturkę przez jakieś 8-9 lat więc jak coś to nie dawaj mi ostrzeżeń FM przez wzgląd na mojego świętej pamięci królika gdziekolwiek teraz jest.
- Prometeusz
- Kontaktowanie:
Służba nie drużba.
Przykro mi. Ale może królik będzie czuwał nad twoją duszą aby nie splamiła się ostrzeżeniem 
Przykro mi. Ale może królik będzie czuwał nad twoją duszą aby nie splamiła się ostrzeżeniem Re: Prawidłowe vs nieprawidłowe
Full Moon pisze:
Ekhem... masz coś do królików?
Tylko to, że smaczne są

Full Moon pisze:Co do jedzenia mięsa, to mogę tylko powiedzieć - smacznego
Dzięki

- Prometeusz
- Kontaktowanie:
Nie jadłem, ale lubię pasztet z zająca robiony przez babcie. Tylko nie lubię roboty przy tym, trzeba mielić bebechy