kreacja

Droga świadomości - Inspiracje, teksty i artykuły.
villah
Reputacja: 0

Re: kreacja

Postautor: villah » 23 października 2013, o 17:12

Cele, czy jak to jest tu nazwane kreacje :lol: które zostały narzucone przez umysł nie są spokojnym spacerkiem po lesie, czasami trzeba o nie walczyć, i nie oznacza to wcale walki z kimś osobowym. Bardzo łatwo się zniechęcić, gdyby było inaczej wszyscy byliby karierowiczami :D :-D

Awatar użytkownika
margaritka

Postautor: margaritka » 23 października 2013, o 19:40

własnie tak jest jak mówisz ale napewno komus udało sie kazdemu z nas cos mniejszego badz wiekszego wykreowac,karierowicze powiedziałabym sa mistrzami kreacji
You may not know what is going to happen if u try, but if u do not try nothing will happen.

Niewinny

Postautor: Niewinny » 30 sierpnia 2014, o 21:32

SAM pisze:PS:
Dla tych co chcą materializować instant, konieczne jest zrozumienie kwesti Czym się Jest, gdyż wtedy chodzi o pominięcie doświadczenia --------->

Czym się jest?
=

Jestem tobą

Niewinny

Postautor: Niewinny » 31 sierpnia 2014, o 17:02

poj***** mi się.

Czym się jest?

=

Jestem wami

Kocur

Postautor: Kocur » 31 sierpnia 2014, o 17:14

Jestem tym, który jest czyli tak jak bóg Jahwe tylko, że jego nie ma więc rozkmina jest ciężka :D A może jestem wszystkim co jest? :P A może właśnie niczym i dzięki temu mogę obserwować wszystko co jest? :D
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz.

Niewinny

Postautor: Niewinny » 31 sierpnia 2014, o 18:12

Czym w ogóle jest ta kreacja według was?

Bo mi to się wiążę z czasem pionowym, jam jest, różnymi wymiarami i z mocą miłości który dawno tu nie zagląda :X

Kocur

Postautor: Kocur » 31 sierpnia 2014, o 18:17

Mi się kojarzy z pozbyciem się podświadomych programów, które powodują, że działamy automatycznie a wyłączanie autopilota i tworzenie samemu takich programów - dobrych w miejsce złych jest kreacją bo powoduje spełnianie się naszych podświadomych przekonań co jest kreacją. Ale musimy podważyć dawne złe przekonania i przestać w nie wierzyć (dlatego każdą złą teorię warto obalić żeby w nią nie wierzyć podświadomie, a porzucenie tych rozważań jest zepchnięciem wierzeń w podświadomość przez co nie mamy nad nimi kontroli).
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz.

Niewinny

Postautor: Niewinny » 14 października 2014, o 22:04

Kocur pisze:Mi się kojarzy z pozbyciem się podświadomych programów, które powodują, że działamy automatycznie a wyłączanie autopilota i tworzenie samemu takich programów - dobrych w miejsce złych jest kreacją bo powoduje spełnianie się naszych podświadomych przekonań co jest kreacją. Ale musimy podważyć dawne złe przekonania i przestać w nie wierzyć (dlatego każdą złą teorię warto obalić żeby w nią nie wierzyć podświadomie, a porzucenie tych rozważań jest zepchnięciem wierzeń w podświadomość przez co nie mamy nad nimi kontroli).

No w sumie, to ma sens.
A nie można na zasadzie "tworzenie dobrych programów" to synonim "bez programów jakichkolwiek"?

JEST TU MOŻE JAKIŚ DOŚWIADCZONY/"KREATOR"? BO MIAŁBYM MALUTKĄ PROŚBĘ O WYKREOWANIE PEWNEJ RZECZY

Niewinny

Postautor: Niewinny » 14 października 2014, o 22:12

Niewinny pisze:
SAM pisze:. Stąd też mądrość w tym że przez życie się idzie a nie ucieka :)

Też mi k***a mądrość

a JEDNAK MĄDROŚĆ :shock:

Wróć do „Świadomość”