Moja odpowiedź jaka się nasuwa: fale mózgowe. Mózgi to nadajniki i odbiorniki, myśli rzeczywiście stają się egregorami a jako całość ludzkie myśli tworzą świat astralny. Pytanie czy da się tym manipulować w inny sposób niż psychomanipulacja? Myśli nie dałoby się zakłócić tych fal bo manipulator musiałby zakłócić sam siebie. Chyba, że faktycznie zrobiliby to kosmici
Zasada działania jasnowidzów, radiestetów itd
Zasada działania jasnowidzów, radiestetów itd
Jak można to naukowo wytłumaczyć? Jest koleś, który bada wahadełkiem ciała subtelne i czakry. Skąd jego podświadomość wie jakie są wyniki tej analizy, jak to jest że różni radiesteci z tej samej szkoły mają podobne wyniki i duża część z tego się zgadza? Skąd tak naprawdę biorą się powiązania językowe znajdowane przez ludzi zajmujących się New Age? Skąd wzięły się proroctwa biblijne? O co chodzi z piramidami egipskimi, z tym że Nil odzwierciedla pas Oriona i teoriami, które mają świadczyć o tym, że istnieją reptilianie? Czy Illuminati to tylko grupa zrzeszająca ludzi oświeconych wg swojej religii czy to naprawdę oni mają coś wspólnego z żydami trzymającymi banki? Skąd się wzięła numerologia i legendy? jak to jest, że to na całym świecie układa się w jedną całość? Skoro czas nie istnieje i jest tylko iluzją to czy jest możliwe, że ludzie spotykają się tutaj w różnym dla siebie czasie a to tylko iluzja, że nasze rozmowy odbywają się w czasie rzeczywistym?
Moja odpowiedź jaka się nasuwa: fale mózgowe. Mózgi to nadajniki i odbiorniki, myśli rzeczywiście stają się egregorami a jako całość ludzkie myśli tworzą świat astralny. Pytanie czy da się tym manipulować w inny sposób niż psychomanipulacja? Myśli nie dałoby się zakłócić tych fal bo manipulator musiałby zakłócić sam siebie. Chyba, że faktycznie zrobiliby to kosmici
No dobra ale skąd ludzie znają te wszystkie ezoteryczne metody?
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz.
: Zasada działania jasnowidzów, radiestetów itd
Kocur pisze: No dobra ale skąd ludzie znają te wszystkie ezoteryczne metody?
Z jutuba i fejsa.
- Prometeusz
- Reputacja: 0
- Kontaktowanie:
Re: Zasada działania jasnowidzów, radiestetów itd
@JAR You make my day 

Chodzi mi o metodę działania na jakiej się to opiera :P Podświadomość takich osób pewnie jest dobrze przeszkolona w dziedzinie manipulacji i chciałbym wiedzieć jak ich zdemaskować 

- Prometeusz
- Kontaktowanie:
Kocur pisze:Chodzi mi o metodę działania na jakiej się to opiera :P Podświadomość takich osób pewnie jest dobrze przeszkolona w dziedzinie manipulacji i chciałbym wiedzieć jak ich zdemaskować
Na poziomie intelektualnym wystarczy powołać się na fakty. Lub wykazać brak logicznych związków.
Na poziomie psychologicznym zaczynają się schody i nawet jak jest się przekonanym, że ma się racje i posiada się wiedzę, to można przegrać w debacie publicznej. Ludzi przekonanych do jakiejś bzdury, często nie da się w ogóle przekonać do zmiany zdania, choćby do tego że 2+2=4. Gdyby racjonalne argumenty były w stanie kogoś przekonać, to na świecie nie byłoby religii

Full Moon
ja mam chyba taką zdolność żeby oczywistą bzdurę przedstawić jak prawdę i udowodnić. Nie przekonam nikogo ale zdenerwuję bo ta osoba też zobaczy, że jej pogląd opiera się tylko na wierze w przekonanie, które sam stworzył. Z obalaniem bzdur jest o tyle łatwiej, że to on się broni więc w debacie publicznej bym spokojnie wygrał. Dlatego ci ludzie kasują moje posty - masakry ze stron bo widzą, że zrobiłem z nich głupków a chcą utrzymać swój obraz ego, swoje teorie i strony pisania latami długich tekstów. Boją się wyjść ze strefy komfortu i przyznać rację, że się mylili. Ale jest takie coś, że przychodzę do wróżki a ta widząc mnie już wie, że brałem leki - skąd? Wyglądam zdrowo, leki brałem już dawno. Gość sprawdza wahadełkiem widząc tylko moje zdjęcie a tam jest dokładnie to co myślałem, że będzie. Czyli coś jakby zestroił się z moimi myślami i wiedział co ma powiedzieć na dany temat
Gdyby to była rozmowa, mógłby poznać po gestach, mimice. A to było tylko zdjęcie i tak trafnie ocenił. Skąd wiedział?
ja mam chyba taką zdolność żeby oczywistą bzdurę przedstawić jak prawdę i udowodnić. Nie przekonam nikogo ale zdenerwuję bo ta osoba też zobaczy, że jej pogląd opiera się tylko na wierze w przekonanie, które sam stworzył. Z obalaniem bzdur jest o tyle łatwiej, że to on się broni więc w debacie publicznej bym spokojnie wygrał. Dlatego ci ludzie kasują moje posty - masakry ze stron bo widzą, że zrobiłem z nich głupków a chcą utrzymać swój obraz ego, swoje teorie i strony pisania latami długich tekstów. Boją się wyjść ze strefy komfortu i przyznać rację, że się mylili. Ale jest takie coś, że przychodzę do wróżki a ta widząc mnie już wie, że brałem leki - skąd? Wyglądam zdrowo, leki brałem już dawno. Gość sprawdza wahadełkiem widząc tylko moje zdjęcie a tam jest dokładnie to co myślałem, że będzie. Czyli coś jakby zestroił się z moimi myślami i wiedział co ma powiedzieć na dany temat
Gdyby to była rozmowa, mógłby poznać po gestach, mimice. A to było tylko zdjęcie i tak trafnie ocenił. Skąd wiedział?Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz.
- Prometeusz
- Kontaktowanie:
Poczytaj o mentalizmie
niektórzy mają takie umiejętności że aż wydają się nieprawdopodobne. Ale to dalej zwykłe umiejętności, a nie żadne czary-mary, choć ma to tak wyglądać 
niektórzy mają takie umiejętności że aż wydają się nieprawdopodobne. Ale to dalej zwykłe umiejętności, a nie żadne czary-mary, choć ma to tak wyglądać Re: Zasada działania jasnowidzów, radiestetów itd
Ja to mam gdzieś jeszcze w domu pudło wahadełek Baja z dawnych czasów ale nic Ci nie odpowiem 
Ciekawe, ze jeszcze działa, bo już wtedy by sympatycznym starszym człowiekeim.

Ciekawe, ze jeszcze działa, bo już wtedy by sympatycznym starszym człowiekeim.
Kocur pisze:Full Moon
ja mam chyba taką zdolność żeby oczywistą bzdurę przedstawić jak prawdę i udowodnić. Nie przekonam nikogo ale zdenerwuję bo ta osoba też zobaczy, że jej pogląd opiera się tylko na wierze w przekonanie, które sam stworzył.
https://www.youtube.com/watch?v=hIkWb35NdCY
A ja tam myślę że są tacy co potrafią kota rozkminić
Klamsto wielokrotnie powtarzane staje sie prawda.
Full Moon pisze: Gdyby racjonalne argumenty były w stanie kogoś przekonać, to na świecie nie byłoby religii
Byłby pokój,spokój,bez wojen i niebiańskie klimaty,a ludzie żyliby dłłłługo i szczęśliwie.

Wniosek logiczny :
Bóg wszystkiemu winien
Klamsto wielokrotnie powtarzane staje sie prawda.
aartefax pisze:Full Moon pisze: Gdyby racjonalne argumenty były w stanie kogoś przekonać, to na świecie nie byłoby religii
Byłby pokój,spokój,bez wojen i niebiańskie klimaty,a ludzie żyliby dłłłługo i szczęśliwie.
![]()
![]()
Wniosek logiczny :
Bóg wszystkiemu winien
A na czym opiera się racjonalizm? Na tym co znasz.
Części osób nie przekonasz że materializacja, telekineza itp. są możliwe i nazwą cię wariatem.
Powiedz mi teraz jak ja mam się czuć jak czytam/słucham jak ktoś mi mówi że to niemożliwe mimo że sam tego doświadczyłem.
A są zjawiska paranormalne/moce siddhi o dużo potężniejszym działaniu.
Ostatnio zmieniony 1 sierpnia 2014, o 02:00 przez Niewinny, łącznie zmieniany 1 raz.
PPRAWWDA pisze:Powiedz mi teraz jak ja mam się czuć jak czytam/słucham jak ktoś mi mówi że to niemożliwe mimo że sam tego doświadczyłem.
Jak za bardzo bawisz się podświadomością i mylisz ją z realem to możesz widzieć coś czego nie ma. Podobny efekt masz po LSD, też znam takich którzy doświadczyli po tym telekinezy i materializacji
Na zasadach fizyki kwantowej jest coś takiego możliwe w teorii, może niektórzy ludzie faktycznie mają jakieś zdolności?Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz.
Kocur pisze:PPRAWWDA pisze:Powiedz mi teraz jak ja mam się czuć jak czytam/słucham jak ktoś mi mówi że to niemożliwe mimo że sam tego doświadczyłem.
Jak za bardzo bawisz się podświadomością i mylisz ją z realem to możesz widzieć coś czego nie ma. Podobny efekt masz po LSD, też znam takich którzy doświadczyli po tym telekinezy i materializacjiNa zasadach fizyki kwantowej jest coś takiego możliwe w teorii, może niektórzy ludzie faktycznie mają jakieś zdolności?
O właśnie o tym mówię, ja piszę na poważnie a ty mi wyjeżdżasz z ćpaniem i halucynacjami, to ten słynny otwarty umysł prawda?
Tak.

Dopuszczam możliwość, że tak mogło być ale przestałem już wierzyć w tego typu sprawy.

Dopuszczam możliwość, że tak mogło być ale przestałem już wierzyć w tego typu sprawy.