kreacja

Droga świadomości - Inspiracje, teksty i artykuły.
Awatar użytkownika
margaritka
Reputacja: 0

kreacja

Postautor: margaritka » 13 października 2013, o 03:52

Jakie sa ogolne zasady kreowania czy ktos z was moglby mi cos na ten temat powiedziec, czytalam kilka artykulow ale czuje niedosyt.Nie mowie o jakis dlugich wywodach chodzimi o najprostrze zasady.Np. dowiedzialam sie ze akceptacja wyzwala kreacje czyli musze byc ok sama ze soba zeby kreacja zadziala macie moze jeszcze jakies porady , mozecie polecic jakos ksiazke albo artykuly?
You may not know what is going to happen if u try, but if u do not try nothing will happen.

villah

Re: kreacja

Postautor: villah » 13 października 2013, o 18:13

O jakich zasadach mówisz, bo jeżeli chodzi Ci kreowanie świata,to się samo "dzieje" ty tylko masz żyć w mniejszej lub większej zgodzie ze swoimi sznurkami, jeżeli umysł mówi "chodź skoczymy z kumplami na piwko" i Ty wybierasz właśnie tą opcję, to kolejne etapy w tej podróżny nadal będzie dopisywał umysł. Jedyne wybory w naszym życiu opierają się na decyzji tak/nie, na negacji lub przyzwoleniu, plusie lub minusie.

Awatar użytkownika
margaritka

Postautor: margaritka » 13 października 2013, o 19:48

Czyli rozumiem, że muszę przyzwolic żeby coś wykreowac?Wiem, że wszystko jest kreacja , jednak chodzi mi o wykreowanie sobie czegos w swoim zyciu, jakiegos okreslonego celu.Wiem, że kreacja moze być swiadoma lub nie.Wiem takze , że takze cos negatywnego mozna sobie wykreowac , np.chorobe pytanie jak z takiej kreacji wyjsc odkrecic ją czy uswiadomienie sobie, że jest wynikiem kreacji i swoich zlych intencji wobec siebie sprawi, że kreacja choroby przestanie dzialac.Chodzi mi dokladnie o dwie rzeczy wykreowanie sobie czegos jak mam to zrobic czy codzienna wizualizacja wystarczy czy moze są jeszcze jakies ine zasady kreowania , druga sprawa chce dzialania kreacji odkrecic ale tez nie wiem jak to zrobić.
You may not know what is going to happen if u try, but if u do not try nothing will happen.

Awatar użytkownika
mocmilosci
Kontaktowanie:

Postautor: mocmilosci » 13 października 2013, o 21:01

cyt margeritka :"Czyli rozumiem, że muszę przyzwolic żeby coś wykreowac?"

:czytaj
Porypało Cię ciutę?
Co ty chrzanisz...jak masz KREOWAĆ ....To kreuj.
Co pozwolisz by ktoś kreował za Ciebie?
... no sorry !
żenada...
:przytul
... :kwiatek :kwiatek :kwiatek
adne kfiatki.... :D
:aniol
JAMJEST
....MIŁOŚĆ....

villah

Postautor: villah » 13 października 2013, o 23:01

Skoro kreujesz, to powiedz w jaki sposób tworzysz myśl?

Awatar użytkownika
mocmilosci
Kontaktowanie:

: kreacja

Postautor: mocmilosci » 13 października 2013, o 23:10

cyt villah:" Skoro kreujesz, to powiedz w jaki sposób tworzysz myśl?"
Porypało cię ? oh sorry .... biedaczku myśli wymGAJĄ samokontroli!
Odwirusowuj ze słowa nie a życie -WszechświAT ZAcznie to spełniać,ale to ŚWIADOME....
Na kogo chcesz zrzucić odpowiedzialność za swoją kreację , na papieża franciszka...
i tak harley dawidson dla niego to tylko sciema ..jarzysz?
:wow2 :D :aniol
JAMJEST
....MIŁOŚĆ....

Awatar użytkownika
margaritka

Postautor: margaritka » 13 października 2013, o 23:15

One zazwyczaj pojawiaja sie same.Ot taka idea fajnie bylo by cos miec lub cos przezyc.PEwnie intencje ich nie sa zbyt czyste bo pewnie wynikaja z zazdrosci.Jak narazie ucze sie akceptacji tego co mam i gdzie jestem.Ucze sie doceniac swoja wrazliwosc kiedys jej nie lubilam chorowala z tego powodu na zaburzenia lekowe od paru lat nauczylam sie cenic wlasnie siebie za to jaka jestem i choroba ustapila, staram i wciaz ucze sie pogodzic z latami ktore moglam przezyc inaczej chorowalam praktycznie od dziecka.Nie kreowanalam jak dotac niczego swiadomie ale chcialabym znac mechanizmy tym zarzadze jak sie za cos zabieram to lubie temat zbadac doglebnie.DZiekuje mocmilosci za kwiaty jestescie wszystcy dla mnie bardzo mili dziekuje.Jedyna rada nie zaglebiajcie sie w marzenia zbyt mocno bo moze wam zycie uciec kolo nosa no ale to zawsze jest wybor.Jesli ktos cos moglby mi przyblizyc odnosnie kreacji chetnie poslucham. :-D
Harley jest sciema chodz zawiera slowa prawdy nie zapominajcie ze jestesmy lustrami a tak poza tym jakie to wszystko wyidealizowane oh :lol:

Awatar użytkownika
mocmilosci
Kontaktowanie:

Postautor: mocmilosci » 13 października 2013, o 23:20

Margarynko mam 56 lat kawał życia i doświadczeń za sobą - w sobie...
rzuć meila na forum to ci prześclę DARMOWE materiały... poczytaj ,może tak jak mnie uda Ci się zrozumieć...To życie
buziaczki
:przytul :D
JAMJEST
....MIŁOŚĆ....

Awatar użytkownika
margaritka

Postautor: margaritka » 13 października 2013, o 23:25

Hehe dobrze zglosze sie pozniej po materialy moze sie dowiem czegos ciekawego hehe :)

Awatar użytkownika
mocmilosci
Kontaktowanie:

Postautor: mocmilosci » 13 października 2013, o 23:46

Znam to, więc JA CI piszę meila ,bo ty sie boisz
....
mocmilosci@o2.pl
pozostań psudoanonimowa...
margarynko...
:przytul :aniol
JAMJEST
....MIŁOŚĆ....

villah

Postautor: villah » 13 października 2013, o 23:47

A co podsuwa Ci kontrolę myśli, inna myśl? zresztą zadałem pytanie jak tworzysz myśli, a nie czy je należy kontrolować czy nie, skoro Ty kreujesz to pewnie potrafisz nam zdradzić z czego tworzysz swoje myśli. To że możesz czasem wybrać (choć głównie zawsze ta pierwsza, spontaniczna jest najbardziej pożądana) nie oznacza, że to Ty kreujesz. W jaki sposób wybrałaś/eś rodzinę/kraj/płeć rok urodzenia, dlaczego wybrałaś taki kolor oczu a nie inny. Dlaczego obudziałes się dzisiaj o 6.27 anie o 6.30? dlaczeo do znajmoego powiedziałeś Hej!a nie Cześć, Hejka czy Siemka, po co wykreowałeś spotkanie ze znajomym i jak to uczyniłeś?
Dlaczego pokłóciłeś się z żoną, choć wczoraj mówiłeś, że już nigdy tego nie zrobisz, dlaczego mówisz jedno a robisz drugie.

Jeżeli to my kreujemy, to wszyscy jesteśmy kompletnymi świrami.

Awatar użytkownika
mocmilosci
Kontaktowanie:

Postautor: mocmilosci » 13 października 2013, o 23:53

cyt villah:" Jeżeli to my kreujemy, to wszyscy jesteśmy kompletnymi świrami."

Trafiłeś w sedno, ale ci ,co się obudzili , przestają być świrami , ,dla systemu bedą oczywizda...świrami...
ale to wybór-wypór....
buziaki :przytul :przytul :kwiatek
JAMJEST
....MIŁOŚĆ....

villah

Postautor: villah » 13 października 2013, o 23:56

margaritka pisze:Hehe dobrze zglosze sie pozniej po materialy moze sie dowiem czegos ciekawego hehe :)

Tak dostaniesz młotek i imadło do obróbki własnych myśli ( których defakto nie możesz przewidzieć- ale i tak noś się dzielnie na ziemi ze złudzeniem, że to Ty kreujesz :lol: )

Awatar użytkownika
margaritka

: kreacja

Postautor: margaritka » 14 października 2013, o 00:00

Gdzieś przeczytałam ,że nie da się kreowac bez akceptacji podobnie zmieniać.Takie paradoks .napierw zaakceptować a dopierdo pózniej da się coś z tym zrobić.Trzeba pogodzić się z tym co jest teraz .dopiero wtedy można iść na przód.Poza tym jakże lepiej żyję się akceptująć ,niż ciągle od siebie wymagająć.Z tym ,że wszystko jest kreacją swiadomą lub mniej zgadzam się uważam ,że nawet to jak wyglądamy jest kreacją, 100 % prawdy.

villah

Postautor: villah » 14 października 2013, o 00:02

margaritka pisze:One zazwyczaj pojawiaja sie same.Ot taka idea fajnie bylo by cos miec lub cos przezyc.PEwnie intencje ich nie sa zbyt czyste bo pewnie wynikaja z zazdrosci.Jak narazie ucze sie akceptacji tego co mam i gdzie jestem.Ucze sie doceniac swoja wrazliwosc kiedys jej nie lubilam chorowala z tego powodu na zaburzenia lekowe od paru lat nauczylam sie cenic wlasnie siebie za to jaka jestem i choroba ustapila, staram i wciaz ucze sie pogodzic z latami ktore moglam przezyc inaczej chorowalam praktycznie od dziecka.Nie kreowanalam jak dotac niczego swiadomie ale chcialabym znac mechanizmy tym zarzadze jak sie za cos zabieram to lubie temat zbadac doglebnie.DZiekuje mocmilosci za kwiaty jestescie wszystcy dla mnie bardzo mili dziekuje.Jedyna rada nie zaglebiajcie sie w marzenia zbyt mocno bo moze wam zycie uciec kolo nosa no ale to zawsze jest wybor.Jesli ktos cos moglby mi przyblizyc odnosnie kreacji chetnie poslucham. :-D
Harley jest sciema chodz zawiera slowa prawdy nie zapominajcie ze jestesmy lustrami a tak poza tym jakie to wszystko wyidealizowane oh :lol:

Sęk w tym, że my, ludzie,wyidealizowaliśmy sobie jakie życie powinno być, a to co jest w opozycji do tego wyimaginowanego świata życiem już nie jest :) prawda jest smutno-radosna wcale nie musisz gonić za życiem, bo życie to też depresja, to poszukiwanie, to brodzenie we krwi i opływanie w luskusach, to także błądzenie, ból i błądzenie,które napędzają ten świat.

Wróć do „Świadomość”