'ja' jest iluzją

Droga świadomości - Inspiracje, teksty i artykuły.
Awatar użytkownika
NIKE
Reputacja: 0

Re: 'ja' jest iluzją

Postautor: NIKE » 23 maja 2011, o 17:13

:lol:
spaceruję po bazarku i nagle moją uwagę przyciąga dziadkowina
siedzi sobie na bryczce , gra na akordeonie i śpiewa ..

krakowiaczek jeden miał koników siedem
pojechał na wojnę ostał mu sie jeden
siedem lat wojował szabli nie wyjmował
szabla zardzewiała wojny nie widziała ....
i cośtam dalej ...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
NIE JESTEM NIKE ...

magia to umiejętne wykorzystanie siły umysłu - to zdolność czerpania mocy z własnego wnętrza ...

icaro

Postautor: icaro » 23 maja 2011, o 18:02

NIKE pisze::lol:
spaceruję po bazarku i nagle moją uwagę przyciąga dziadkowina
siedzi sobie na bryczce , gra na akordeonie i śpiewa ..

krakowiaczek jeden miał koników siedem
pojechał na wojnę ostał mu sie jeden
siedem lat wojował szabli nie wyjmował
szabla zardzewiała wojny nie widziała ....
i cośtam dalej ...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pieknie zaśpiewał...

Awatar użytkownika
sensiti

Postautor: sensiti » 23 maja 2011, o 19:23

i brak formy...jestem ciszą.

Awatar użytkownika
NIKE

Postautor: NIKE » 23 maja 2011, o 20:16

.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2011, o 08:55 przez NIKE, łącznie zmieniany 1 raz.
NIE JESTEM NIKE ...

magia to umiejętne wykorzystanie siły umysłu - to zdolność czerpania mocy z własnego wnętrza ...

Awatar użytkownika
sensiti

Postautor: sensiti » 23 maja 2011, o 20:23

...
Ostatnio zmieniony 23 maja 2011, o 22:52 przez sensiti, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
999Krysia

Postautor: 999Krysia » 27 maja 2011, o 20:47

...KTO WZWOLIŁ WŁASNE - JA- TEN ZOSTAŁ MISTRZEM.......
....Dorastasz w momencie ,gdy umiesz się śmiać sama z siebie...

Utylizator

Postautor: Utylizator » 27 maja 2011, o 21:58

Tak, pewne "mistrzowskie" cechy wychodzą na wierzch, a najlepsze jest to, że to każdy może. Wy sobie siedźcie tutaj, piszcie o miłościach, duperelach i dalej sobie mydlcie oczy kolorowankami aby podtrzymać wyobrażne "JA" i czuć satysfakcje ze swojej urojonej wartości.

A dla tych, którzy jak to Krysia nazwała mistrzowsko pozbyć się ja nie tracąc najlepszych lat życia zapraszam

http://bezlitosnaprawda.pl/

Powodzenia w rozwoju, na końcu waszej "drogi rozwoju" spotkacie się z prawdą, zabierając iluzje do kolejnego następnego życia, które prawdopodobnie zakończy się tak samo.

A ten komu odwagi nie brak - jeszcze raz zapraszam. :ok

icaro

Postautor: icaro » 28 maja 2011, o 01:00

Utylizator pisze:Tak, pewne "mistrzowskie" cechy wychodzą na wierzch, a najlepsze jest to, że to każdy może. Wy sobie siedźcie tutaj, piszcie o miłościach, duperelach i dalej sobie mydlcie oczy kolorowankami aby podtrzymać wyobrażne "JA" i czuć satysfakcje ze swojej urojonej wartości.

A dla tych, którzy jak to Krysia nazwała mistrzowsko pozbyć się ja nie tracąc najlepszych lat życia zapraszam

http://bezlitosnaprawda.pl/

Powodzenia w rozwoju, na końcu waszej "drogi rozwoju" spotkacie się z prawdą, zabierając iluzje do kolejnego następnego życia, które prawdopodobnie zakończy się tak samo.

A ten komu odwagi nie brak - jeszcze raz zapraszam. :ok

Nie nabierzesz mnie na ten numer z szczególnością przynależnych. Ja już to znam w wykonaniu mniej rozhisteryzowanych i bardziej charyzmatycznych.
http://youtu.be/ApXvYPE5qAI
Wiec zmydlaj sie szakalu !. :evil:

icaro

Postautor: icaro » 28 maja 2011, o 01:51

Utylizator

Postautor: Utylizator » 28 maja 2011, o 08:19

Widzisz, utwierdzasz w przekonaniu, że "duchowcy" swoją duchowość karmią tylko na filmikami na youtube, zamiast sami stać się w rzeczywistości oświeceni karmią się tym, że inni są robiąc z siebie ofiarę, że to się "nigdy" nie uda.

Dlatego icaro daj sobie siana, bo jak zobaczyłem te Twoje filmiki to się prawie ze śmiechu popłakałem. :lol:

A fight club owszem, jakbyś wyciągnął puentę z filmu byłbyś faktycznie oświeconym człowiekiem, że Ty się masturbujesz swoim rozwojem, a tutaj się dzieje oświecenie.

:ok

icaro

Postautor: icaro » 28 maja 2011, o 11:11

Utylizator pisze:Widzisz, utwierdzasz w przekonaniu, że "duchowcy" swoją duchowość karmią tylko na filmikami na youtube, zamiast sami stać się w rzeczywistości oświeceni karmią się tym, że inni są robiąc z siebie ofiarę, że to się "nigdy" nie uda.

Dlatego icaro daj sobie siana, bo jak zobaczyłem te Twoje filmiki to się prawie ze śmiechu popłakałem. :lol:

A fight club owszem, jakbyś wyciągnął puentę z filmu byłbyś faktycznie oświeconym człowiekiem, że Ty się masturbujesz swoim rozwojem, a tutaj się dzieje oświecenie.

:ok

Fight club ci sie podoba co? Oj malaka ...przestań robić ludziom siano z mózgu. I zrób sobie dobrze sam. ( Ukłony w sronę Sama)
Bo się we mnie kolorowankowy sailor moon odzywa...i ukarze sie Cię za to że zniszczyłeś moja sukienkę. :lol: ofiaro. :lol:

icaro

Postautor: icaro » 28 maja 2011, o 12:07

wiesz jaka jest puenta figtclubu:
Jesli ktoś długo kumuluje pierdy to go potem wyjebuje w kosmos.Niektórzy Mówią że to oczyszczające i wpadają w błogostan i całkiem słusznie i naturalnie. Tylko co zrobić ze smrodem...najłatwiej zwalić na innych.
I tu sie zdażają wyrafinowani ...szkoły zakładają pierdzenia i albo elitarne fora.
Generalnie zbawiaja swiat...czyli zwalają na innych patetycznie. Ten sekretny wyraz twarzy..... polityków. Smród w gaciach :lol:

Awatar użytkownika
NIKE

Postautor: NIKE » 28 maja 2011, o 12:33

:lol:
oj się dzieje oświecenie i moja sukienka też zniszczona ... no szlak muszę do pralni ( na szczęście dziur nie ma )
ale spoko ludzie jeden zbawi drugiego i będziemy ...
:lol: :lol: :lol:
NIE JESTEM NIKE ...

Evolution

Postautor: Evolution » 28 maja 2011, o 13:25

Oswiecenie bylo zawsze jest i bedzie, odczuc to mozemy dzieki naszej swiadomosci a konkretnie syntezy umyslu(swiadomosci), ducha i "serca"( czyli czegos w rodzaju energetycznego pola, energii) ktore jest spoiwem. Utylizatorze, wszyscy jestesmy tutaj artystami, zawieszeni miedzy niebem a ziemią, zamknieci w swoich ciałach,ograniczonym duchu i wąskiej świadomosci samopoznawczej. Jedni dostrzegają to bardziej jedni mniej. Ty utylizatorze wszystko postrzegasz przez pryzmat ego, wartosciowania czlowieka. Nie wiem jak inni, ale ja wiem ze istnienie jest wieczne w niezaleznie jakiej formie. Nie jestem nikim, poprostu zyje. Na moim etapie rozwoj swiadomosci sam postepuje, a to ze zauwazacie bardziej niz inni ze jestescie tutaj rozdwojeni w sobie to stan swiadomosci ktory jest bardzo tworczy. To tutaj powstaja wzorce, archetypy- to tutaj rodza się samoistnie postawy. Stan tworczy pozostanie w was juz na zawsze, mozecie jedynie zauwazyc ze wszelkie postawy to tylko przejawy, to tylko chwilowe czy dluzsze nie nie znaczace zapatrywania ktore w pewnym momencie wzrastania poprostu wygasna, a bedzie spokoj i cisza(nadal pozostanie bystrosc i tworczosc umyslu). Uzmyslowicie sobie wnet ze wszystko to jednosc, skladajaca sie z wielu form ale jednosc. Nie potrzebna do zycia jest jak to Utylizator jakos napisal, ze my sie karmimy wartoscia duchowienstw- to nam nie potrzebne, nie potrzebna nam bycie kims. Poprostu idziemy przez zycie, nie ma zadnych mistrzow, jest tylko jednosc i wieczne istnienie w roznych formach- nawet w nicosci. Na pewnym etapie rozwoju swiadomosci trzeba wylaczyc myslenie rzeczowe, nizszego mentalu poniewaz ono tylko dzieli i rozklada na czynniki pierwsze. Na moim poziomie jest juz mysl bezofremna, ktora sama ksztaltuje swoje postawy zapatrywania. To nie jest tak, ze nizszy mental poszedł sobie spac i nie dziala- tak jak juz mowilem wczesniej wszystko to jednosc swiadomosc tez jest jednoscia i wszystko jest scalone i na siebie oddzialowywuje i od siebie zalezy. Galaktyki funkcjonuja, tkanki funkcjonuja, ludzie tez funkcjonuja jako jednosc ze wszystkim i bycie wszystkim.

JAR

Postautor: JAR » 28 maja 2011, o 14:03

icaro pisze:wiesz jaka jest puenta figtclubu:
Jesli ktoś długo kumuluje pierdy to go potem wyjebuje w kosmos.Niektórzy Mówią że to oczyszczające i wpadają w błogostan i całkiem słusznie i naturalnie. Tylko co zrobić ze smrodem...najłatwiej zwalić na innych.
I tu sie zdażają wyrafinowani ...szkoły zakładają pierdzenia i albo elitarne fora.
Generalnie zbawiaja swiat...czyli zwalają na innych patetycznie. Ten sekretny wyraz twarzy..... polityków. Smród w gaciach :lol:

Ho, ho. Nie dałaś się poznac dotąd z tej strony. A to ma "to cuś" :)
Dobre.

Wróć do „Świadomość”