Dyskusja z Tobą sprawia mi niezmierną przyjemność

NIKE pisze:a nie pomyślałeś ,że nie ma czegoś takiego jak błędne i poprawne postrzeganie - tu nie ma wyznaczników jak postrzegać rzeczywistośc właściwie - ty je narzucasz
Może troszeczkę źle się wyraziłem. Postrzeganie jest. Po prostu. Tylko niektórzy nie widzą wszystkiego. Tak jak wcześniej przytoczyłem metaforę o stereogramie.
NIKE pisze:Robercie właśnie Cie rozgryzłam - cały czas jesteś w Ja , wszystkie emocje zawarte w Twoich postach , wszystko co znajduje sie "miedzy wierszami " o tym właśnie świadczą
przekonałeś jedynie swój umysł do patrzenia w taki a nie inny sposób ale nie jesteś w stanie sie przez to przebić
czytasz bez zrozumienia , ponieważ masz cel ( Ja ma cel)
nie interesuje Cię zdanie innych a jedynie przekonanie ich do własnej myśli
Nie interesuje mnie PRZEKONYWANIE na siłę innych. Jak już mówiłem chciałem nakierować Waszą uwagę na pewną koncepcję, wartą przemyślenia.
Powiedz mi czy chociaż chwilkę się zastanowiłaś jak się ma do rzeczywistości to o czym piszę? Poświęciłaś na to chociaż jedną minutkę?
Możesz mieć na mój temat jakiekolwiek wyobrażenie, jakie sobie stworzysz. I wyobrażenie na temat wszystkiego dookoła też, nikt Ci tego nigdy nie zabroni.
NIKE pisze:odbijasz piłeczke za piłeczką -atakując - czy to ze strachu ?
nie ma w Tobie tolerancji dla inności - a takową mieć powinieneś będąc odkrywcą tej "zacnej prawdy"
nie jestem odkrywcą tej "zacnej prawdy" i nie jestem jedynym, który ją dostrzega. Ty też masz ją przed oczami, wystarczy się rozejrzeć
Skąd wiesz jak powinien zachowywać się ktoś kto widzi tę "zacną prawdę"? Cały czas piszesz mi jak powinienem się zachowywać i jaki powinienem być będąc wyzwolony. Stworzyłaś sobie jakieś wyobrażenie wyzwolenia i porównujesz do niego moje posty. Jeżeli coś nie zgadza się ze stworzonym przez Ciebie obrazem to negujesz to argumentując, że
człowiek wyzwolony nie napisałby czegoś takiego.
NIKE pisze:kolejna rzecz -nie zauważyłeś ,że moje posty są dualne dla Twoich - poza Ja dualizm też istnieje ,
OOoooo nareszcie coś ciekawego. Proszę wyjaśnij mi w jaki sposób, dualność istnieje poza Ja?
Tylko bardzo, bardzo Cię proszę, staraj się pisać na tyle jasno, żebym nie miał problemu z czytaniem ze zrozumieniem, którego brak mi zarzucasz.
NIKE pisze:a na koniec dodam że każdy mój post był naładowany podtekstami i ukrytymi informacjami bardzo dużo mówiącymi o mnie Ty natomiast wychwyciłeś wyłącznie wyrazy co jeszcze bardziej pogłębia mnie w przekonaniu ,że nie dojrzałeś do misji "oświecania" ludzi a już na pewno nie jesteś poza JA
siedzisz w nim po same uszy otoczony ze wszech stron ego , które chroni twej prawdy
Ale dlaczego zamiast pisać wprost o tym co myślisz, chowasz prawdziwe przesłanie swoich postów między wiersze. Dlaczego operujesz podtekstami i ukrytymi informacjami? Dlaczego? Masz coś do ukrycia? Boisz się pisać wprost? Czy może po prostu nie potrafisz? Taka rozmowa jest bez sensu. Grajmy w otwarte karty, bądźmy szczerzy do bólu.
Podczas internetowej dyskusji zarzucasz mi, że wychwytuje tylko słowa. Słowa są jedynym naszym narzędziem do porozumiewania. Podteksty? Żartujesz sobie? Ile ty masz w ogóle lat?
NIKE pisze:ps. logika jest domeną umysłu , a czym jest postrzeganie pozazmysłowe ?
Jakież znowu postrzeganie pozazmysłowe? Tzw co? Proszę też mi to
jasno i treściwie wyjaśnij. Co chcesz postrzegać i czym?
Z tego co wiem to czym dysponujemy to 5 zmysłów + dyskursywny umysł. Jest coś więcej? Napisz mi proszę co, bo jestem ciekawy.
NIKE pisze:wyrywanie zdań z kontekstu było celowe
i po raz kolejny dziecinne. Serio, ile masz lat?
NIKE pisze:dziękuje za fajną grę
ja również, mam nadzieje że jeszcze jej nie kończymy