NIKE pisze:jak wyjśc poza umysł
Nike, a kto ma wyjsc poza ten umysl? Tylko juz bez wskaznikow, ktore na nic nie wskazuja.
Pomysl wyjscia poza umysl.
NIKE pisze: baju baju kotek w raju nananaa na
dokładnie.
NIKE pisze:co oznacza doświadczenie w 100% pełne ?
Powiedz mi jak i ile na wartosci straciloby doswiadczenie, gdyby nie istnial doswiadczajacy tylko samo doswiadczenie.
NIKE pisze:koncepcja JA - stworzona w wyniku ciągłego poszukiwania umysłu i także na potrzeby zrozumienia podlega tej samej dyskusji - jest aktualna dla twórcy tylko chwilę , choć istnieje wiecznie ( jak każda inna myśl , idea, teoria )
może zostać użyta albo w wyniku nowych teorii zapomniana za jakis czas
Zaraz, zaraz. Wiec rozumiesz fakt, ze 'ja' to z czym sie utozsamiasz jest tylko KONCEPCJĄ i pomimo to nadal sie z nia utozsamiasz??
Gdzie szukasz umyslu? Dlaczego nie mozesz go znalezc? Czyzby sie schowal? Slaba musialas byc w chowanego. Po co chcesz znalesc umysł?
Co chcesz zrozumiec? Na podstawie czego opierasz swoja teorie ze mysl istnieje wiecznie. Gdzie ta mysl istnieje? Skad wiesz ze istnieje wiecznie? Ile masz lat?
SAM pisze:Ja Jestem
Ok, kim/czym jestes? Opisz mi 'ja'. Konkrety.
villah pisze:wszyscy tu wiem ze nas nie ma, ze ciagle utozsamiamy sie z koncepcjami, schematami, które powstały w naszej głowie, nawiek jak przyjdzie te wielkie zrozumienie, jeden raz sie oprzesz drugi trzeci a za czwatym wpadasz.
Zakladam, ze piszac "wszyscy tu wiem" miales na mysli "wszyscy tu wiedza".
Ahaaaaaaa, a wiec wy wszyscy wiecie jak sie rzeczy maja, wiecie ze jedyne co istnieje to wszechswiat, i koncepcja 'ja' to z czym wiekszosc sie utozsamia jest zludzeniem. Wy po prostu swiadomie wybieraliscie dalsze zycie w iluzji. Trzeba bylo tak od razu. To bym nawet czasu nie marnowal na zalozenie tego tematu.
SAM pisze:Wszystko jest ekspresją świadomości, tworzy to film, a ja sobie odgrywam role doświadczając siebie, czyli bawiąc sie w role, gdyż JA TO Rozdający karty w grze gdzie nikt nie wygrywa i nie przegrywa...
kto sobie odgrywa role? kto rozdaje karty?
p.s. powinienes zostac poetą. Gra gdzie nikt nie wygrywa i nie przegrywa. Piekne.