Rewolucje Stały się Środkiem na Wolność

Tu można wpisywać wszystko, co nie mieści się w innych kategoriach. :)
Torton
Reputacja: 0

Rewolucje Stały się Środkiem na Wolność

Postautor: Torton » 20 października 2010, o 16:01

Ostatnio zastanawiałem się dlaczego, jedynym sposobem na wolność jest Rewolucja. Każdy w życiu zrobił coś źle, człowiek nie jest nie omylny tylko dlaczego, nie uczymy się na tych błędach? Dlaczego gdy chodzi o coś ważnego przestajemy słuchać siebie. I gdy człowiek próbuje wyrazić swoje myśli słyszy wypowiedź typu „wy*****aj…”.

Dlaczego Polacy są tak ksenofobicznym narodem? Uprzedzonym? Narodem ludzi którzy śmieją po prostu ze śmierci bo tak jest modnie? Czy może, z niewiedzy, ze strachu?

Niedawno słyszałem dość irytujący tekst tuż po katastrofie pod Smoleńskiem. Kolega idąc korytarzem krzyknął do mnie „Idziemy na zimnego Lecha?” lub inny tekst „Kaczka po Smoleńsku”.

Jestem uczniem szkoły i tego typu teksty właśnie słyszałem. „Dobrze mu tak, że się rozpierdolił kaczor”. Nie uważam tak, że dobrze. Już nawet nie pytałem czemu tak mówi bo, to przekracza jakieś granice. Dokąd Polskie społeczeństwo zmierza? że będzie od „Pieczonych kaczek” nazywać ofiary katastrof? A co jakby się Twoja mama „Rozpierdoliła pod Smoleńskiem”. Czy też byś tak mówił?

Nie piszę tego do konkretnej osoby bo wątpię że czyta tą stronę, lecz do ogółu ponieważ zastanawiam się czy aby na pewno żyje wśród ludzi? Zamiast inteligentnej krytyki ze strony ludzi, pada wiele obelg na takich właśnie ludzi.

Polskiemu społeczeństwo przydałaby się rewolucja lecz nie mówię tutaj o zbrojnej rewolucji, a umysłowej. Tylko od nas zależy jaki będzie ten kraj, a robi się coraz gorzej. Liczba samobójców z roku na rok rośnie. Żyjemy w czasach gdzie człowiek za nic ma człowieka, Dobrze wiem wszystkiego nagle nie da się naprawić. Ale nigdy nie jest za późno.

Taki jest człowiek.

Awatar użytkownika
SAM

Re: Rewolucje Stały się Środkiem na Wolność

Postautor: SAM » 25 października 2010, o 15:45

A wiesz, że ostatnio chciałem zająć się takimi tematami jakie zaproponowałeś, chciałem i tak zostało...

i Jest ;-)

I tu masz odpowiedź na pierwsze pytanie dlaczego...
Gdyż tak chcą...
a to zależne jak głęboko śpią, więc popatrz na to tak, to już w tobie to takich uczuć wzbudzać nie będzie, gdyż oni puki co śpią, lecz też mogą się w każdej chwili obudzić.
Dlaczego Polacy sa tacy a nie inni?
Gdyż takie są skutki ich wyborów, poddania się różnym formą informacji, które wykształtowały ten obraz, a efekty widać poprze świadomość ekspresji danej jednostki.

Tylko od nas zależy jaki będzie ten kraj...
A jest tak jak go postrzegamy... a postrzegamy go tak jakim chcemy go widzieć...

Wiem to jest apel :ok
All Right
http://all-right-creation.tumblr.com/

Awatar użytkownika
Tao-Universum

Postautor: Tao-Universum » 29 marca 2011, o 11:54

Lepiej późno niż później,wiec może warto spojrzeć na nasz świat i kraj inaczej, z nieco innej perspektywy? Jeżeli wszyscy postaralibyśmy się o jego naprawę,to każdemu żyłoby się o wiele lepiej.
Jasność - 12 AntyCzakr

Ta książka przeznaczona jest dla niezwykłych czytelników - dla tych, którzy są w pełni odpowiedzialni za siebie i swoje życie, którzy przestali rozglądać się naokoło, szukając przyczyn swoich niepowodzeń.

www.Tao-Universum.pl

icaro

Postautor: icaro » 29 marca 2011, o 21:22

Zeby zmienić punkt widzenia ,trzeba zminić punkt siedzenia...jest taka opowiastka w koranie...jak umarli przyszli do Boga skarżąć się że są ucieśnionymi na ziemi...a bog powiedział dałem wam cały śziemię nie mogliście wedrować po niej. I był ból i zgrzytanie zębów. Nie wierzę mesjanizm narodowy...wierzę w internacjonalisty komformizm.Jak ci się gdzieś nie podoba...to szukaj miejsca które ci się podoba...chyba że podoba ci się być rewolucjonistą.A podoba ci się...pretekst sie znajdzie :Kaczki czy wykałaczki..

Wszystko jest poza twoją walizką.

Awatar użytkownika
Tao-Universum

Postautor: Tao-Universum » 26 kwietnia 2011, o 19:41

Lub też sami kierujemy swoim życiem,można to ując też w taki sposób. Tylko że nie każdy ma możliwość szukania innego miejsca,miejsca w którym naprawdę mu się podoba. Często jest to przymus i nic więcej.
Jasność - 12 AntyCzakr

Ta książka przeznaczona jest dla niezwykłych czytelników - dla tych, którzy są w pełni odpowiedzialni za siebie i swoje życie, którzy przestali rozglądać się naokoło, szukając przyczyn swoich niepowodzeń.

www.Tao-Universum.pl

Wróć do „Rozmowy o wszystkim”