jak to jest

Pytania i Pomoc Duchowa - Masz jakikolwiek problem, napisz tu.
Awatar użytkownika
Maciek
Reputacja: 0

Postautor: Maciek » 17 czerwca 2007, o 13:56

Ja zgadzam się z Anandana :-) Jest zjednoczenie poza związkami, zjednoczenie w Bogu/ Absolucie/ Pierwotnej energii czy jak kto chce nazywać :-) Nie potrzebny jest związek z kobietą czy mężczyzną do wzrastania. Człowiek podąża na Górę licznymi Drogami, na tych drogach spotykamy różne istoty na róznych etapach. Czasem ktoś nam towarzyszy przez pewien okres, potem idziemy sami, potem znowu spotykamy kogoś innego. Innym razem spotkamy kogoś kto poda nam rękę i powie dobre słowo, doda otuchy i skieruje nas na dobry szlak gdy zbłądzimy. Gdy dojdziemy na szczyt Góry Prawda staje się nami a my Prawdą i w tym momencie przestaje wszystko istnieć poza Nią, wszystko jest w Niej. Nasze poglądy zostają odłożone na bok. Jesteśmy ponad Nimi razem z całym Istnieniem, zatopieni w Prawdzie dostrzegamy Istotę i Esencję Życia...
Nagle okazuje się, że Góra na którą dotarliśmy nie kończy się w tym miejscu, a pnie sie jeszcze wyżej i wyżej, wcześniej wydawało nam się, że właśnie w tym miejscu jest jej szczyt. Teraz jednak jesteśmy gotowi zobaczyć, że jest coś dalej :-)
Pełni radość i uśmiechu spoglądamy w Górę i kroczymy dalej...

:aniol

danmar

Postautor: danmar » 17 czerwca 2007, o 14:14

wiecej pytan nie mam ,
a co wiem to wiem :-)
a teraz czas na praktyke w doslownym znaczeniu

za wszystkie wypowiedzi pieknie dziekuje :kwiatek

zycze Wam szczescia na pieknej drodze zycia

pozdrawiam wszystkich :aniol
:kwiatek

Leaozinho

Postautor: Leaozinho » 17 czerwca 2007, o 15:19

Mnóstwa szczęśliwych chwil i powodzenia na Twojej drodze.

danmar

Postautor: danmar » 20 czerwca 2007, o 10:10

DZIEKUJE !
:kwiatek

Aiho

Postautor: Aiho » 27 czerwca 2007, o 10:57

Przeczytalem , ten watek i strasznie podnioslo mnie na duchu ze wszystkie posty byly przepelnione miloscia i checia pomocy Czlowiekowi, mimo ze nie dorosl on do zadanego pytania, tak naprawde nie chcial odpowiedzi a jedynie prowokowac. Wiem ze dobrze trafilem, jestem z Wami calym serce.

Wróć do „Pytania i Pomoc”