Co wam daje rozwój duchowy?
Re: Co wam daje rozwój duchowy?
Nic nie daje.
I to jebnięte uczucie, że wszystko co piszę to straszna bzdura, wcale nie tak ale muszę to przecież JAKOŚ napisać, bo tak to bym się w ogóle nie odzywał. Not so wiesz.
-
magda16165
- Reputacja: 0
no to po co Ci to kurvik? Ja to po prostu lubie:) a po co Ci wszechmogacy bycie nieograniczonym??
Bo Wam też się wydaje, że to coś daje. Nie ma żadnego progresu, nie ma nic do osiągnięcia.
I po co mi co?
I po co mi co?
I to jebnięte uczucie, że wszystko co piszę to straszna bzdura, wcale nie tak ale muszę to przecież JAKOŚ napisać, bo tak to bym się w ogóle nie odzywał. Not so wiesz.
-
magda16165
jakos nie wydaje mi sie ze jsk ktos przeczyta mnostwo ksiazek o duchowosci umownie to tak nazwijmy to osiagnie cos, bo to rzeczywiscie czesto zwykla sciema. A co wedlug Ciebie inni chca osiagnac??
magda16165 pisze:no to po co Ci to kurvik? Ja to po prostu lubie:) a po co Ci wszechmogacy bycie nieograniczonym??
Taki jestem naturalnie, każde ograniczenie to coś niemiłego.
-
magda16165
No trudno sie z tym nie zgodzic. Ograniczenia sa niekorzystne.
: Co wam daje rozwój duchowy?
Dla mnie rozwój duchowy to odkrycie swojej prawdziwej natury, wgłębianie się w siebie nadaje świeżości każdej chwili i odkrywa całe morze wolności i niezalezności.
NIKE pisze:a co nam daje wiedza matematyczna ? fizyczna? chemiczna? biologiczna? psychologiczna i każda inna
poszerza horyzonty
wprawia w ruch , pobudza do działania
zabija czas
integruje
i .....
i? Nie wiem, czy matemAtyka, fizyka, chemia, biologia integruja... chyba, ze szare komórki... Czy przypadkiem zabijanie czasu nie jest próbą ucieczki od zatanowienia się nad rzeczywistością? Czy zabjając czas zyskujemy coś nowego? czy zyjemy, zeby zabijac czas, czyli przestrzeń, w której jest "nasz ruch i nasze pobudzenie do działania". Czy rozwój duchowy ma byc kolejnym 'zainteresowaniem' wypelniającym nasz dzień, czy sposobem życia, myslenia?? czy ma nam towarzyszyc, czy ma nas przenikać?
...Nasze umysły są jak sroki. Zbierają one wszystko, co się świeci, nie bacząc, że ich gniazda stają się bardzo niewygodne z powodu nagromadzonego żelastwa...
Wszechmogacy pisze:magda16165 pisze:no to po co Ci to kurvik? Ja to po prostu lubie:) a po co Ci wszechmogacy bycie nieograniczonym??
Taki jestem naturalnie, każde ograniczenie to coś niemiłego.
nieograniczenie to niewyznaczanie sobie granic - niewyznaczanie sobie granic jest kolejną granicą

...Nasze umysły są jak sroki. Zbierają one wszystko, co się świeci, nie bacząc, że ich gniazda stają się bardzo niewygodne z powodu nagromadzonego żelastwa...
HARITI pisze:]
nieograniczenie to niewyznaczanie sobie granic - niewyznaczanie sobie granic jest kolejną granicą
Nie jest.
Człowiek próbuje rozgryźć duchowość na logikę, tak jak ty teraz.
To niemożliwe, ale to nie mój problem a wasz.
Dla mnie rozwój duchowy to odnajdywanie siebie - odkrywanie jaki jestem naprawdę. Dzięki RD coraz lepiej czuję się we własnej skórze i coraz przyjemniej kontaktuję się z drugim człowiekiem.
Akceptacja bramą miłości
-
Ekhmm
Obawiam sie, ze "coraz lepiej" w wypadku RD jest niezbyt trafne. Iluzja postepow.Dzięki RD coraz lepiej czuję się we własnej skórze i coraz przyjemniej kontaktuję się z drugim człowiekiem.
A tego kruka to ja chyba skads znam.
Ekhmm pisze:Obawiam sie, ze "coraz lepiej" w wypadku RD jest niezbyt trafne. Iluzja postepow.Dzięki RD coraz lepiej czuję się we własnej skórze i coraz przyjemniej kontaktuję się z drugim człowiekiem.
A tego kruka to ja chyba skads znam.
Z gothica pewnie
Tym razem Wszechmogący, twoja wszechmoc ciebie zawiodła
A co do iluzji postępów - myślę że taki komentarz możesz wygłosić tylko w przypadku, gdy znasz mnie Ekhmm osobiście przez dłuższy czas. Inaczej, to tylko głoszenie stereotypu, któremu zresztą zaprzeczam swoją subiektywna opinią. A co powiesz na to że w przeciwieństwie do lat ubiegłych w większości sytuacji trudnych podejmuję teraz działania które trzeba podjąć zamiast uciekać w marzenia? Albo, że realizacja pragnień idzie mi od roku całkiem skutecznie. Czy to nie jest postęp?
Skąd ten kruk może się tobie wydawać znajomy? Pewnie z Astraldynamics albo z Przebudzenia
A co do iluzji postępów - myślę że taki komentarz możesz wygłosić tylko w przypadku, gdy znasz mnie Ekhmm osobiście przez dłuższy czas. Inaczej, to tylko głoszenie stereotypu, któremu zresztą zaprzeczam swoją subiektywna opinią. A co powiesz na to że w przeciwieństwie do lat ubiegłych w większości sytuacji trudnych podejmuję teraz działania które trzeba podjąć zamiast uciekać w marzenia? Albo, że realizacja pragnień idzie mi od roku całkiem skutecznie. Czy to nie jest postęp?
Skąd ten kruk może się tobie wydawać znajomy? Pewnie z Astraldynamics albo z Przebudzenia
Akceptacja bramą miłości
Wszechmogacy pisze:HARITI pisze:]
Nie jest.
Człowiek próbuje rozgryźć duchowość na logikę, tak jak ty teraz.
To niemożliwe, ale to nie mój problem a wasz.
Nasz? Problem ma ten, kto go sobie stworzył... Ja nie mam żadnego, o!