Senetencje sentencji i rozmyslania duchowe

Duchowe inspiracje. Cytaty, teksty i wiele innych.
Ciekawy
Reputacja: 0

Senetencje sentencji i rozmyslania duchowe

Postautor: Ciekawy » 16 maja 2011, o 11:54

Nic, co bedzie ponizej skreslone nie nadaje się na uzytek własny. Po spozyciu wyrzuć opakowanie! :-D

Kto pyta ten błądzi.

Największym strachem jest bać się strachu.

Człowiek najczęściej boi się nieznanego i nieokreślanego, gdyż ma wtedy okazję zaprojektować- według sobie tylko znanej i określonej miary, ale również modnej miary- stosowne straszydło.

Kto pod kim dołki kopie, ten najbardziej się boi obszarów nizinnych i depresji i jest najbardziej podatny na panujący tam klimat (tylko karły podkładają nogi)

Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło, lecz rownie dobrze to złe, co miało nadejsc - według wykreowanej przez siebie perspektywy, gdyz w ten sposob tworzy sie zaprojektowana przezeń w konsekwencji pułapka, stanie się prawdziwie czyms złym, gdy uporczywie będziemy się trzymać tego "dobrego", co miało być jego przeciwieństwem.

Nie ma nic równie bezużytecznego jak dawanie prezentów, bez uprzedniego zbadania czy istnieje nań zapotrzebowanie.]

Pazerne, niedojrzałe i tępe cielę dwie matki ssie, prawdziwie madre składa zamówienie, gdy zaistnieje potrzeba.

Nie jest tak źle by mogło być gorzej, chyba, ze uwierzysz innym, ze jest odwrotnie - wtedy musisz liczyć tylko na szczęście, ze bedziesz mogl Sam sobie poradzic.
"Iść za marzeniem i znowu iść za marzeniem, i tak zawsze aż do końca."

Joseph Conrad

villah

: Senetencje sentencji i rozmyslania duchowe

Postautor: villah » 16 maja 2011, o 12:34

wkońcu coś Ciekawego :-D

mi wyszło jakies miesiąc temu podczas kontemplacji:

"Nie ma ról na tym świecie, są tylko aktorzy"

jaki wtedy byłem dumny :-D

JAR

Postautor: JAR » 16 maja 2011, o 16:33

Czego to ludzie nie wymyślają ze strachu przed pustką w umyśle ;)

A może tak za robotę jaką pożyteczną się wziąć i wykorzytywać umysł a nie zachwycać się jego otępieniem :lol:

villah

Postautor: villah » 16 maja 2011, o 16:48

co za arogant jezu

a tak z ciekawości (chyba to nie jest oznaka otępienia), co twój umysł robi takego ciekawego?

Awatar użytkownika
metasearcher
Kontaktowanie:

Postautor: metasearcher » 10 czerwca 2011, o 07:28

Ciekawy pisze:Kto pyta ten błądzi.
A mój nauczyciel duchowy kiedyś powiedział:
"Najtrudniejsze nawet pytanie nie prowadzi do błędu, lecz zagmatwana odpowiedź miesza w umyśle człowieka prowadząc go na manowce".
Zapraszam na stronę: Rozwój duchowy - zajrzyj w głąb siebie
oraz do przeczytania Tao Te Ching w polskim tłumaczeniu.

Awatar użytkownika
999Krysia

Postautor: 999Krysia » 12 lipca 2011, o 20:17

...Gdyby ludzie kochali siebie jak przedmioty,domy ,samochody-- to świat byłby swiatem szczęsliwych ludzi..
-- . --
Milośc bezwarunkowa... W twoich oczach widze siebie , patrzącą na ciebie...
----
Kazdy ma swoja Golgotę własnej niedoskonałości.Ona pomoże wyjśc z poczucia winy i doświadczyc niewinności...Po co więc oceniac i krytykować ....
---
Jestem narzędziem w rękach swiadomosci , która bada różne aspekty siebie w doświadczeniu..
---
..Dobre relacje sa po to ,by była pozytywna wymiana energetyczna, zle po to , by szukac prawdy o sobie....
---
Nie ma winnych , obserwuj, jak zycie dziala i do czego ma doprowadzic dany przebieg wydarzeń. Jakie emocje wzbudzic do usunięcia..?
-- Samowybaczenie
.. Wybaczyc to znaczy zapomniec . Proces samowybaczenie polega na wycofaniu energii z czasowydarzenia i wygaszeniu mysli. ten proces uzdrawia wszystkich uwikanych w te wydarzenia..
....
...Ból i cierpienie odczuwa tylko ego.Dusz jest tylko badaczem i zbieraczem energii wytworzonej podczas traumatycznych wydarzeń...
----
Akceptacja własnej i cudzej niedoskonałości prowadzi do własnej doskonalości..

... Do miłości nie trzeba serca !!!...Stracisz serce --- zyskasz miłość bezwarunkową..!!
....Dorastasz w momencie ,gdy umiesz się śmiać sama z siebie...

Awatar użytkownika
999Krysia

Re: Senetencje sentencji i rozmyslania duchowe

Postautor: 999Krysia » 13 lipca 2011, o 16:12

..... Nie ma dobrych czy złych ludzi. Są tylko ludzie w drodze...
Stopienia dobra ze złem zaowocuje powstaniem czlowieka nowej epoki...
-----
.... Zrozumienie osiąga swą pełnię, kiedy dochodzisz do wdzięcznosci za swoje grzechy...

Wszystko ,co było słodkie i radosne rozpadlo się w pył...
Wszystko ,co było bolesne , pełne goryczy wyprowadziło mnie z krainy cierpienia.....i dało wyzwolenie..

Awatar użytkownika
999Krysia

Postautor: 999Krysia » 13 lipca 2011, o 16:16

.... Stracisz serce ludzkie ...zyskasz miłość bezwarunkową.....

Awatar użytkownika
999Krysia

Postautor: 999Krysia » 14 lipca 2011, o 13:04

.. .Mądrość nie wystarczy , by doświadczyć prawdę,potrzebne są do tego uczucia...

... Coś na czym skupiasz swoją uwagę i spojrzenie , zostaje ocenione i zmuszone do tego ,by weszło i zamieszkało w twoim świecie

.. Uleczenie z nienawiści...
Uwierz mi , że nienawiść nie uleczy nienawiści .Potępienie i krytyka wraca do twórcy.....

Kodowanie sercem..
. .... Prawdy duchowe ludzki umysł bardzo pomału przyswaja.Szybszą i skuteczniejszą drogą jest kodowanie jej przez emocje ...
Mówimy ....ZROZUM SERCEM.....

Jezdzcy Apokalipsy
Nienawiść czyni zbrodnie..
Zazdrość zamyka serce .
Pożądanie otwiera paranoję..
Chciwość zamyka serce...
Dobry Boże, proszę o demontaż tych transów zawężenia świadomości......

NIEBO to nie miejsce ,lecz częstotliwość wibracji bezgranicznej szczęśliwości , bezwarunkowej miłości , gdzie marzenia się realizują natychmiast...

Awatar użytkownika
999Krysia

Postautor: 999Krysia » 14 lipca 2011, o 16:28

...Po co żyjesz , jeżeli nie potafisz kochać..?
Żyję , by nauczyć się kochac , poprzez odrzucanie tego co nie jest miłością...

... Bezinteresowny uczynek to uczynek wykonany bez oczekiwań , wdzięczności, pamięci.Wytwarza on energię potrzebną do spelnienia twoich próśb..
Co robi prawa reka , nie wie o tym lewa ręka.

Awatar użytkownika
999Krysia

Postautor: 999Krysia » 16 lipca 2011, o 15:42

...Dobro i zło okreslają nasze nastawienia , intencje i programy czyli wewnętrzny system wiary... Który kształtuje nasza osobowośc. Wtedy doświadczamy takich a nie innych uczuć. Występuje tez dychotomia dobra i zła .Dla jednych fakt jest dobry dla innych zły....

....Karanie siebie i innych nie ma sensu bylu, gdyż doświadczenia są wczesniej zaplanowane...
.... Nie ma winnych, są tylko doswiadczajacy.

.... Myślenie to istnienie . Bycie to istnienie poza formą..
Forma ,którą przjąłem mnie nie ogranicza.

..... Ja nigdzie nie idę ,
Ja tylko sama siebie przekształcam...

... Wszystko jest tak pomyslane , by ego zaangażowac w rozwój duchowy ,by nie sabotował rozwoju świadomosci lub nie uszkodziło ciala .Bez ciała podświadomośc nie może doświadczyć rozwoju duchowego na ziemi..
.
... Po prostu idz w zgodzie z sobą a wlasnymi uczuciami ...bez ideologii... norm... i zasad...

.. Widzimy ludzi i swiat poprzez własne wyobrażenia stworzone przez własne programy a nie takimi jakim są w rzeczywistości....
...

Awatar użytkownika
999Krysia

Postautor: 999Krysia » 17 lipca 2011, o 09:27

Wiara jest taką gorącą linią połączoną z celem.Bedąc u celu należy wiarę z nadzieją porzucic. I tak nagim i pustym przekroczyć bramę polaryzacji minusowej, BY w czystej formie doświadczyć ,,kim jestem"
...
.W polaryzacji minusowej krainie walki ,,dobra" ze ,,złem" badasz -kim nie jesteś......... nie jesteś gniewem, zazdrością, strachem ...
W polaryzacj plusowej badasz ,,kim jesteś" bezwarunkową milością , radością, skutecznością itp...

<<Kraina szczęśliwości .>> to poziom rozwoju świadomości ,gdzie nie ma podziału na dobro i zło ,więc i nie ma oceniania, strachu, żadnych niskich wibracyjnie programów ,bo ego zostało zredukowane do mnimum . Miejsce ega zajmują uczucia o wibracji miłości i ona kieruje nami... Bez neuroz idziesz od wydarzenia do wydarzenia. Co bedzie Tobie potrzebne pojawi się bez wysiłku .....
...To całkiej inne postrzeganie życia....

Ciekawy

Postautor: Ciekawy » 17 lipca 2011, o 10:28

999Krysia pisze:Wiara jest taką gorącą linią połączoną z celem.Bedąc u celu należy wiarę z nadzieją porzucic. I tak nagim i pustym przekroczyć bramę polaryzacji minusowej, BY w czystej formie doświadczyć ,,kim jestem"
...
.W polaryzacji minusowej krainie walki ,,dobra" ze ,,złem" badasz -kim nie jesteś......... nie jesteś gniewem, zazdrością, strachem ...
W polaryzacj plusowej badasz ,,kim jesteś" bezwarunkową milością , radością, skutecznością itp...

<<Kraina szczęśliwości .>> to poziom rozwoju świadomości ,gdzie nie ma podziału na dobro i zło ,więc i nie ma oceniania, strachu, żadnych niskich wibracyjnie programów ,bo ego zostało zredukowane do mnimum . Miejsce ega zajmują uczucia o wibracji miłości i ona kieruje nami... Bez neuroz idziesz od wydarzenia do wydarzenia. Co bedzie Tobie potrzebne pojawi się bez wysiłku .....
...To całkiej inne postrzeganie życia....

Nie mów, że to Twoje. Jesli tak, to odrzucić bałwochwalczą wiarę w "kraine szczesliwości", bo utupie maja to do siebie, ze zawsze prowadzą na manowce, w tym wypadku wiara w jakis obraz - bez eego, gdzie panuje milosc itd. Chcesz tym spaczyć niedoszłych egoistów? albo preegoistów :-D Egoizm to naturalny, zaryzykuje stwierdzenie, boski stan albo jak to woli preboski.
"Iść za marzeniem i znowu iść za marzeniem, i tak zawsze aż do końca."

Joseph Conrad

Awatar użytkownika
999Krysia

Postautor: 999Krysia » 17 lipca 2011, o 22:17

,....Egoizm , egoizmowi nierówny....
W polaryzacji minusowej egoizm to : mało , tylko dla mnie , zabraknie , trzeba walczyc o przeżycie ...
W polaryzacji plusowej mam tyle tego wszystkiego ,ze mi to wystarczy..
Ego jest ,ale zajmuje się przyziemnymi sprawami....
Ciekawie ten stan opisuje książka na tym portalu > Godlewskiego......
Nie dotarłam do tej krainy ,ale czuje juz bryzę choć jeszcze nie widzę morza.... POzdrawiam ..... troche wiecej wiary w nowy dzień .
Zbliża się skok kwantowy.. naszej świadomości...

icaro

Postautor: icaro » 17 lipca 2011, o 23:53

Wróć do „Inspiracje”