Sekret - Rhonda Byrn i inni
Sekret - Rhonda Byrn i inni
Sekret. Odwieczna mądrość przekazywana z pokolenia na pokolenie. Tajemnica osobistego sukcesu. W Stanch ta książka wywołała furrorę i ma setki zwolenników. Twierdzą, ze Sekret odmienił ich życie...
Czytaliście?
Czytaliście?
Hmmm.. książki niestety nie czytałam, ale oglądałam film. Po prostu rewelacja - fantastycznie zrobiony, o samej treści już nie wspomnę.
Chociaż dla mnie ten sekret nie był piorunującym odkryciem, bo prawo przyciągania, o którym mowa to podstawowe prawo we Wszechświecie, jednak nie stosowane zazwyczaj, bo kto by pomyślał, że w taki sposób można zmienić swoje życie w każdym jego aspekcie ;)

Jesteśmy częścią historii, częścią opowieści ....
Również oglądałem film. I także nie był dla mnie nowością. Mimo to jest bardzo fajny, trafnie i przystępnie określa pierwotne zasady działania rzeczywistości... Grawitacja i wszystko jasne
Chyba, że ta książka nie jest zwiążana z filmem. Wtedy powiem, że nie czytałem.

Chyba, że ta książka nie jest zwiążana z filmem. Wtedy powiem, że nie czytałem.

"Nie ma większej tajemnicy niż ta, że my, będąc Rzeczywistością, dążymy do osiągnięcia Rzeczywistości." - R.Maharishi
www.RozwojDuchowy.net
www.RozwojDuchowy.net
Jakby to powiedzieć... Myśl niesie ze sobą pewną energię kreacji. Jeśli jest jej wystarczająco dużo i jest dość silna, to potrafi urzeczywistnić myśl. Tutaj wchodzi w grę nasza podświadomość, która bądź co bądź za to urzeczywistnianie jest odpowiedzialna. Nie wystarczy ot tak sobie wymarzyć i już jest. Trzeba to zrobić jak najbardziej plastycznie i dokładnie.
Na przykładzie tego mieszkania - jeśli powie się ' chcę dostać jutro mieszkanie' to po pierwsze - chcieć można całe życie, a po drugie ciągle jest jakieś jutro, więc będzie to odkładane wciąż na jutro i na jutro i na jutro i tak wiecznie....
Aż się ktoś zlituje i kupi ci mieszkanie za te 5 wcieleń (joke ^^ ) Chodzi mi o to, że trzeba zastosować:
1. Prawidłową afirmację i wbić ją do naszej podświadomości, by ta zobaczyła i zrozumiała czego chcemy. (np. Mam nowe, przytulne mieszkanie, z którego jestem dumny ... blebleble.. )
2. Jeden raz powiedzieć nie wystarczy. Zwykle afirmacje powtarza się aż do skutku.
3. Im bardziej plastyczny i dokładny jest obraz tego mieszkania w naszej głowie, im więcej energii i czasu poświęcamy na kreowanie tej myśli, tym szybciej dostaniemy to, co chcemy.
W ten właśnie sposób większość 'ludzi biznesu', i nie tylko, osiągnęli to co chcieli. Po prostu określili czego pragną i urzeczywistnili myśl. A jak to się im udało? Cóż... nie było innej możliwości :>
,,Wiara czyni cuda, więc trzeba wierzyć, że się uda..." ;)
Pozdrawiam
Na przykładzie tego mieszkania - jeśli powie się ' chcę dostać jutro mieszkanie' to po pierwsze - chcieć można całe życie, a po drugie ciągle jest jakieś jutro, więc będzie to odkładane wciąż na jutro i na jutro i na jutro i tak wiecznie....

1. Prawidłową afirmację i wbić ją do naszej podświadomości, by ta zobaczyła i zrozumiała czego chcemy. (np. Mam nowe, przytulne mieszkanie, z którego jestem dumny ... blebleble.. )
2. Jeden raz powiedzieć nie wystarczy. Zwykle afirmacje powtarza się aż do skutku.
3. Im bardziej plastyczny i dokładny jest obraz tego mieszkania w naszej głowie, im więcej energii i czasu poświęcamy na kreowanie tej myśli, tym szybciej dostaniemy to, co chcemy.
W ten właśnie sposób większość 'ludzi biznesu', i nie tylko, osiągnęli to co chcieli. Po prostu określili czego pragną i urzeczywistnili myśl. A jak to się im udało? Cóż... nie było innej możliwości :>
,,Wiara czyni cuda, więc trzeba wierzyć, że się uda..." ;)
Pozdrawiam

Jesteśmy częścią historii, częścią opowieści ....
Wróć do „Książki o duchowości”