"Integracja Oddechem"
Znasz Marsa?
Kiedys interesowalem sie chwile IO i Rebirthingiem.
Wow, co za zbieg okolicznosci, przypadek, szczescie.Po jednej z sesji pracy z emocjami, gdzie pusciłem przyczynę tego problemu, jeszcze tego samego dnia, wieczorem spotkałem moją obecną żonę - przyczyna lęk, paraliż emocionalny, a konkretnie coś co zobaczyłem jak miałem 3 latka.
Dokladnie.Na komfort życia ma wpływ wiele czynników, 90% z nich leży w zapisie podświadomości – poza naszą świadomością.
Ja juz mam to dawno za soba. Nie mam juz czego bronic, choc czasami widze, ze tak sie dzieje, jednak nawet jesli, to wiem, ze tak na prawde to tylko moja wyuczona reakcja, w kazdej chwili moge bez zalu przestac.Chcąc niechęcąc działamy według schematu do którego się tak przyzwyczailiśmy, ze myślimy, że to my sami i bronimy go jak siebie samych.
Afirmacje to Newage'owska bzdura, one w niczym nie sa w stanie pomoc, to przykrywanie problemu slowami i wyobraznia.Dlatego też afirmacje mało i niewiele zmieniają, jeżeli nie używa się ich z emocjami, jeżeli nie wywołują w nas uczuć.
Moim zdaniem zbyt szczegolowy, bo kiedy emocje sie uwalniaja, to nie ma znaczenia, czy wybaczyles mamie, tacie, babci, czy komus obcemu, realacje poprawiaja sie na kazdym polu. Podzial na poprawe kontaktu z kobietami, kiedy wybaczysz mamie jest nieprawdziwy.Nie powiedział bym, że sztuczny, a po prostu dość ogólny.
Nic z tego, stworzyles sobie w umysle sztuczna zasade, co z tego, ze nawet niektore szkoly psychologii o tym mowia, to nie prawda. Moze tak to wyglada z twojej perspektywy, z mojej jest inaczej. Kontakty z matka, to osobny rozdzial. Oczywiscie mozesz dostrzegac pewna prawidlowosc na tym polu, ale ta prawidlowosc to kolejny zapis w pamieci/podswiadomosci, ktory wydaje sie byc prawdziwy lecz nie jest.Wiadomo, że nie ma reguł, jednakże dla przykładu wszystkie nasze związki z kobietami w mniejszym lub większym stopniu bazują na naszym pierwszym związku z kobietą, czyli matką. I na takiej bazie budujemy – nieświadomie dążymy do odwzorowania tego związku z resztą kobiet i takie przyciągamy, które pasują do schematu naszej bazy. I mógłbym ci tu naprawdę posypać jak z rękawa, przykładami z życia… Zawsze jednak znajdą się mniejsze, lub większe wyjątki.
Tak, co wiecej, myslenie o Bogu, modlenie sie do Boga, wyobrazanie sobie Boga nie ma nic wspolnego z BogiemDlatego też wybaczanie Ojcu, czy Bogu nie ma nic wspólnego z Bogiem i Ojcem.