Kilka ważnych dla mnie pytań.

Pytania i Pomoc Duchowa - Masz jakikolwiek problem, napisz tu.
Awatar użytkownika
Adept
Reputacja: 0

Re: Kilka ważnych dla mnie pytań.

Postautor: Adept » 23 marca 2010, o 20:22

1.Czy każda jaźń/świadomość ma jakiś wpływ na to co dzieje się z nią po śmierci? Czy może jest manipulowana bądź skazana na zatracenie się (swojej inteligencji , nie mylić z ego)
Świadomość połączona z ciałem jest związana z prawem karmy.
2.Co można powiedzieć na temat substancji halucynogennych? Czym jest postrzeganie pod ich wpływem ?
Wytworem umysłu, iluzją. Czy tworzoną w samym tylko umyśle, czy poza, jest to bez znaczenia.
3.Czym jest seks ? Czy jest prymitywny?
Jest wmontowanym w człowieczeństwo programem, który ma zapewnić przetrwanie gatunku.
4.Czy istnieje źródło? Czym jest jeśli można to opisać słowami?
Nie da się tego opisać słowami. Nie istnieją takie słowa, nie istnieją takie myśli.
5.Jaką wartość ma zbieranie doświadczenia jeśli ma się świadomość że wszystko dookoło jest iluzją?
Symulator idealny do nauki i rozwoju.
Wkońcu urodziliśmy się bez pamięci o tym kim jesteśmy.
Dzięki temu jest zabawniej.

Kod: Zaznacz cały

6.Dlaczego wszystko wogóle powstało? I dlaczego akurat takie?
Nie ma takich słów nie ma takich myśli, wszelkie myśli jakie powstały, wszelkie poglądy na ten temat są nic nie warte.
7.Czy jestem tylko marionetką? Czy może jestem kimś ważnym obdarzonym miłością i sie licze?
Jesteś wszechświatem. Jesteś wszystkim co jest. Styknie? :D

Ekhmm

Postautor: Ekhmm » 23 marca 2010, o 20:48

Symulator idealny do nauki i rozwoju.

A to jest jakas nauka i rozwoj.

Awatar użytkownika
civilmonk

: Kilka ważnych dla mnie pytań.

Postautor: civilmonk » 23 marca 2010, o 22:29

bartek3 pisze:Witam wszystkich.
5.Jaką wartość ma zbieranie doświadczenia jeśli ma się świadomość że wszystko dookoło jest iluzją? Wkońcu urodziliśmy się bez pamięci o tym kim jesteśmy.

Awatar użytkownika
zapachyspodpachy

Postautor: zapachyspodpachy » 25 marca 2010, o 16:38

bartek3 pisze:1.Czy każda jaźń/świadomość ma jakiś wpływ na to co dzieje się z nią po śmierci? Czy może jest manipulowana bądź skazana na zatracenie się (swojej inteligencji , nie mylić z ego)
2.Co można powiedzieć na temat substancji halucynogennych? Czym jest postrzeganie pod ich wpływem ?
3.Czym jest seks ? Czy jest prymitywny?
4.Czy istnieje źródło? Czym jest jeśli można to opisać słowami?
5.Jaką wartość ma zbieranie doświadczenia jeśli ma się świadomość że wszystko dookoło jest iluzją? Wkońcu urodziliśmy się bez pamięci o tym kim jesteśmy.
6.Dlaczego wszystko wogóle powstało? I dlaczego akurat takie?
7.Czy jestem tylko marionetką? Czy może jestem kimś ważnym obdarzonym miłością i sie licze?

1. Robisz się taki jakiś dziwny i wszystko widzisz przez pryzmat miłości, że wszędzie ejst miłość i tylko miłość itp. To takie dla mnie nienormalne. Na szczęście nie ejsteś tkai od razu. Jak zostaniesz obok swojego ciała i zostaniesz na Ziemi to raczej taki nie będziesz, chociaż misię zdarzyło :/ Albo dopadną Cię demony. Również zależy w jaką sferę astralną wejdziesz. Tak źle i tak niedobrze.

2. Zależy od Twojej wiary. Jeśli wierzysz, że będziesz miał przez to jakieś wizję i będziesz to traktował poważnie - tak też będzie. Jeżeli jednak traktujesz to inaczej - to będzi tylko wytwór Twojej wyobraźni.

3. Tak. Podczas stosunku wmieniasz się z partnerem energią życiową i tyle. Dlatego jest taki przyjemny. A podczas masturbacji tracisz tą energię. Jako duch już by było gorzej - musiałbyś potem jakoś uzupełnić tą energię, a tu już trzeba cudować :/ A tak to w ciele Ci się odnowi po ok 2 godzinach.

4. Jest kupką miłości, która Cię ogłupia i patrz: odp. na I pytanie.

5. Nic nie ma sensu. Tylko nam coś się popierpapier, że jakiś jest.

6. Też mnie dręczy to pytanie, ale myślę, że są dwie możliwości:
Bez pomocy Boga przez Wielki Wybuch,
Albo Bogu poprostu się nudziło.

7. Jesteś marionetką, która myśli, że ma wolną wolę. Nie martw się, wszyscy tak mają. Więc poprostu rób co chcesz, bo i tak to nie Ty sobą kierujesz. Może to Bóg wymyślił sobie jakąś historyjkę i jesteśmy jej bohaterami? Według mnie tak to wygląda, chociaż sama nie wierzę w niego do końca. Często też narzucają się - jeżeli istniejemy w ciele fizycznym - inne marionetki-duchy. Czasem podsyłają nam swoje pomysły, albo opętują nas nawet gdy nie zdajemy se z tego sprawy. Albo w astralu wgrają Ci "chipa" i tańczysz jak Ci zagrają. Czytałam też kiedyś, że "to coś" tworzy nawet nasz wygląd fizyczny i... charakter na przyszłe wcielenie. Ale nie wiem czy to prawda.

A jeśli chodiz o samobójstwo... rób co chcesz, mnie to niewiele obchodzi. A jeżeli nie chcesz, żeby Twoja dusza istniała, to pewien gość uważający się za kosmitę(Hejal Bobik Uta Hano) pisze, że dusza nie jest wieczna. Można ją zabić jakąś maszyną, a także pewna rasa kosmitów zabija dusze z innych planet, które chcą się wcielić w ciało z ich planety, więc powiedz im, że chcesz się wcielić w jakieś ciało, albo udawaj, że się wcielasz, a może Cię zabiją, jak tak chcesz umrzeć. Tak samo ja pracują astralnie nad taką bronią, ale jak na razie tylko parzy i przyciąga pasożyty przez negatywną energię, ale jak dopracuję to może Ci pomogę.
Nie da się zmienić ludzi, nie niszcząc im życia.

Więc dlaczego tu jesteśmy? Bo wierzymy. Wierzymy w dobro i zło.

Wszyscy potrzebujemy wspomnień, bo one przypominają nam kim jesteśmy.

Wolność jest... gdy nigdy nie musisz mówić „przepraszam”.

bartek3

Postautor: bartek3 » 25 marca 2010, o 17:13

Można przerwać cykl wcieleń? Opuścić cały ten system życia ziemskiego?
I jeżeli ktoś coś wie na temat astrala niech coś napisze :kwiatek

Awatar użytkownika
coolfon

Postautor: coolfon » 25 marca 2010, o 17:25

Można przerwać cykl wcieleń? Opuścić cały ten system życia ziemskiego?

Można zobaczyć, że jest on iluzoryczny, jak cały świat. Wtedy cykl wcieleń "znika".
I jeżeli ktoś coś wie na temat astrala niech coś napisze

Astral jest spoko :)
Kocham Wieśka

bartek3

: : Kilka ważnych dla mnie pytań.

Postautor: bartek3 » 25 marca 2010, o 17:28

Astral jest spoko :)[/quote]

Dzięki : )

bartek3

Postautor: bartek3 » 25 marca 2010, o 17:43

Dlaczego spokojnie żyjecie wiedząc że nic nie wiecie? Że nie mamy na nic wpływu? Że jesteśmy marionetkami?

nikt

: : Kilka ważnych dla mnie pytań.

Postautor: nikt » 25 marca 2010, o 18:30

bartek3 pisze: Że nie mamy na nic wpływu? Że jesteśmy marionetkami?

kto ci bartek3 takich farmazonów- za przeproszeniem- naopowiadał :?: :)

Awatar użytkownika
zapachyspodpachy

Postautor: zapachyspodpachy » 25 marca 2010, o 18:44

Bo nie mamy na to wpływu. A nie musisz się reinkarnować jeśli nie chcesz. Jezeli wierzysz, że musisz, to musisz, "bo coś Cię tu trzyma". Proste?

A Ty coolfon z tym astralem to nieźle palnąłeś. W niektórych strefach jest gorzej niż u nas na wojnie O_O. Tam jest trochę jak na Ziemi, tylko magiczniej. No i też zależy w jakie towarzystwo trafisz, jeżeli w złe - masz przerąbane, chyba, że se jakoś wkręcisz i przystosujesz. Jak chcesz, by było tam Ci super, to weź skądś duuuuuuuuuuużo energii(np. na Ziemi są pewne linie mocy, czy tam źródła mocy i tam możesz brać) i w niej zrób sobie swój własny świat, tylko musisz znaleźć mu gdzieś "ładowarkę", by nie zżerał energii z Ciebie. No i niekoniecznie musi być tam jak Ty chcesz. Można tam też se zroibć własnego przyjaciela, ale trzeba DOKŁADNIE przed stworzeniem określić go(wygląd, charakter, moce.....) i też mu znalęźć ładowarkę. Można powiedzieć, że w astralu toczy się walka o energię. Nie masz jej - nie żyjesz. Masz ją - jesteś happy, ale wtedy uważaj na demony, bo mogą Ci ją zeżreć i kaput :/ No i uważaj na strefy! Albo stwórz własną, tak jak opisywałam kilka linijek wyżej, jak zrobić własne świat, to prawie to samo, tylko inne duchy mogą Ci tam wleźć i nabroić. Właściwie to tylko "wyższe" duchowo istoty mogą robić te strefy. Ja kiedyś próbowałam, gdzieś tak mniej więcje na początku mojego istnienia i potwornie ciężko mi to szło, pobyłam tam chwilę, a potem zapomniałamm o tym miejscu, ciekawe co się tam teraz dzieje :wow . I uważaj - większość z nich moze znać Twoje myśli na wylot, więc musisz nauczyć się kontrolować swoje myśli, to tak jak z dobrymi manierami, rozumiesz?... Słyszałam, że jeżeli jesteś na pewnym stopniu duchowym, to możesz wejść do podprzestrzeni, w której możesz WSZYSTKO(Ja tam jeszcze nigdy nie byłąm). Podobno tam mieszkają jakieś duchy, które odsyłają tych, którzy "nie dorośli" do tego miejsca. Mogą też Cię podobno nawet odesłać do jakiegoś inego ciała, i możesz być wtedy calkiem inną osobą z innym życiem czy coś, albo dadzą Cię w jakieś dziwne miejsce. W podprzestrzeni praktycznie KAŻDA myśl się spełnia, nawet jak przelotnie pomyślisz, np. "A niech ten Maciek zdycha!". I zdechnie. Więc tu też trzeba umieć kontrolować swoje myśli. No i jeszcze jedno: WSZYSTKO co robisz, teraz także, jest zapisywane w Pamieci Wszechświata. Pamiecią Wszechświata zajmują się jakieś istoty, które pilnują, by nie było tam bałaganu. Nawet wiedzą, jaka czeka nas przyszłość i znają każdą naszą myśl!!! Możesz nawet spytać się ich kim byłeś 5 wcieleń temu. Ale to nie oznacza, że Ci odpowiedzą. Albo mają dużo jakichś innych spraw(np. raz widziałam, jak jeden segregował jakieś kulki, który było wspomnieniami - marzeniami i segregował, które mają się spełnić, a które nie - to trochę niesprawiedliwe!), albo poprostu nie dorosłeś do jakiejś tak wiedzy i najzwyczajniej nie odpowiedzą, albo będziesz se czekał nawet kilka lat. Albo gmerają Ci w głowie i robią jakieś prorocze sny dotyczące Twojeog życia itp. I też tym kierują. Także pewne duchy sterują planetami i robia nam tzw. "plan zajęć", podobny do planu lekcji i w nim muszą się wszyscy ludzie zmieścić, całe 6 mld. Że np. dziś idziesz do sklepu i spotykasz Kaśke za 2 minuty, a ona ma się Ciebie spytać co u Tomka, a Ty masz jej odpowiedzieć, że zgubił kota itp. W astralu spotykałam też pewne duchy, które pomagają, ale tylko raz. Są jakieś dziwne i wyglądają jak małe gwiazdki i czasem ogłupiaja Cię miłością. Czasem możesz też mieć przeczucie, że coś się tak i tak stało, "bo Bóg tak chciał, albo ktoś silniejszy od niego"(naprawe jest ktoś od neigo silniejszy, ale nie znam Go). On steruje tym wszystkim, nawet Panem Bogiem, ale nie wiem kto wymyśla nam całe życie, może też on??? Możesz tam też spotkać prawdopodobnie dziewniejsze rzeczy. Raz mnie jakiś duch zapraszał, bym była jego bratem(chociaż pierwszy raz widziałam gościa)! No cóż, to chyba wszystko, ale uważaj tam na siebie.

bartek3

Postautor: bartek3 » 25 marca 2010, o 18:50

Rozumiem że umiesz opuszczać ciało :mrgreen: hmmm więc świat astralny jest jakoś powiązany z ziemskim systemem życia czy ogólnie "całym światem" jaki jest po śmierci?

Awatar użytkownika
zapachyspodpachy

Postautor: zapachyspodpachy » 25 marca 2010, o 23:02

Jest powiązany z jednym i drugim.

Awatar użytkownika
zapachyspodpachy

Postautor: zapachyspodpachy » 25 marca 2010, o 23:18

Właściwie to jak nie chcesz po śmierci być znowu na Ziemi czy w jakimś nieprzyjemnym miejscu to se wybierz, w jakim miejscu chciałbyś być(i czy to będzie w astralu, czy w realu, bo to też jest ważne, bo albo będziesz chodził niewidzialny między ludźmi i będziesz im psuł kompy :lol: [wystarczy pomyśleć np."chcę, żeby zawiesił się komputer", przynajmniej u mnie to działa], albo będziesz przebywał z duchami lub wyimaginowanymi przyjaciółmi, ja wolę to pierwsze, lubię straszyć :mrgreen: :evil: ), ale najczęściej jest tak, że odlatujesz w akieś dziwne miejsce. Wtedy myślisz np. "Chcę być na Marsie" i lądujesz na orbicie Marsa(chociaż ja nie próbowałam, wolę dalsze zakątki, ale nie trafiłam jeszcze na UFO). Ale nie wierz ani nie myśl, że pójdziesz do Piekła, bo wtedy demony będą Cię nękać. Nie wiem dokładnie kim oni są, ale większość z nich to źli ludzie i złośliwe zwierzęta, a niektóre to niewiadomo co. Można też się wyuczyć kto jest z Ziemi a kto nie, albo poznawać daną osobę tak od razu. Poprostu przebywaj tu i tam i wyczuj ich energię. To nawet proste. Tylko potem w przyszłym życiu może być tak, że znasz kogoś, a nie wiesz skąd(bo zapomnisz jako człowiek, jako zwierzak raczej nie powinieneś, one nie mają takiej "sklerozy"). Aha, jako dusza możesz przybierać wygląd jaki chcesz :) Tylko często przez to wychodziły gafy z takim jednym chłopakiem. Nie znam go z tego życia, widziałam go, zanim wcielałam się w wcielenie, które było przed tym. Ten koleś zawsze był taki lalusiowaty że tak powiem. Kiedyś chciał stać się bardziej męski przez demoniczny wygląd(sylwetka dobrze zbudowanego faceta płonącego czarnym ogniem z czerwonymi oczami). Śmiesznie to wyglądało, jak taki mroczny kolo ciągle się mizdrzył przed lustrem i zachowywał jak dziewczyna :D. Sam to potem zauważył, więc wrócił do starego wyglądu. Właściwie ta jego "mroczna" postać mi się spodobała, więc postanowiłam po śmierci przybrać podobną, tylko trochę ją zmienię, bo nie chcę mieć oczu na pół twarzy... To tyle.

bartek3

Postautor: bartek3 » 26 marca 2010, o 18:08

Wszystko stanowi boskość -jedność w nieskończonej ilości świadomości istniejących w różnych systemach życia i poprostu istnieje

1maja

Postautor: 1maja » 8 lipca 2010, o 17:01

kilka brakujacych odpowiedzi
pyt. 1
na to co dzieje się z nami po smierci w głównej mierze ma wpływ to jak sobie to wyobrazamy. Istota rozwinieta wie co ma dalej robić.
pyt. 4
Źródło istnieje jak najbardziej. Jest wszystkim i niczym zarazem. Jest miłością
pyt. 7
każdy jest tym kim chce być.

Wróć do „Pytania i Pomoc”