dziwne odczucia po medytacji
Re: dziwne odczucia po medytacji
Medytacja, to Twój naturalny stan, a obecnie jesteś złapany w taniec iluzji, medytacja nic Tobie nie dodaje, a jedynie ujmuje utożsamianie się z umysłem. Medytowanie 365 dni w roku wcale nie oznacza, że robisz coś konkretnego w tym względzie, im bardziej "wyłączasz" utożsamianie się z umysłem , tym cześciej pozostajesz w swoim naturalnym stanie, bezwysiłkowo. Nie powinienes brac tych słów nadzbyt poważnie, do takich "umijetności" dochodzi sie czasami latami.
Złodziej Czasu pisze:nietak widzisz każdy ma inne zdanie na ten temat czytałem już i to sporo razy nawet na tej stronie że modlitwa to medytacja z mantrą np "Ojcze Nasz " to składnia, kombinacja słów które mają uderzać do twojej nadświadomości co do medytacji wschodniej to nie mam zamiaru bawić sie z czakrami... medytacja z oddechem czy afirmacją lub autosugestią wydaje mi sie bezpieczna i nie zaszkodzi to mojemu zdrowiu psychicznemu jak i fizycznemu takie mam odczucie ;)
Zdaje mi się, że za duzo kombinujesz.
Skoro wiesz czym jest modlitwa, to po co pytasz? Zdania pewnie i sa podzielone. JA mówie tak: modlitwa, medytacja i mantra to trzy rózne rzeczy.
Modlitwa zakłada istnienie osobowego Boga, do którego sie zwracasz.
Medytacja to zaniechanie działania.
Mantra do jedna z metod autohipnotycznych.
Mantra, czy modlitwa, jeden czort. Dla mnie to rodzaj skupienia, który doprowadza do medytacji właściwej.
- piotrek434
- Reputacja: 0
- Kontaktowanie:
Polecam przy medytacji używać techniki 5 wojowników tybetańskich: a om hun ram dza...
A czy Ty wiesz czym są: Cieki wodne?