Satya Sai Baba

Dyskusje odnośnie duchowych mistrzów.
Drogi rozwoju, autorskie metody, filozofie...
Niewinny
Reputacja: 0

Re: Satya Sai Baba

Postautor: Niewinny » 25 czerwca 2010, o 22:07

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sądzisz że pisanie w sposób który wydaje ci się wskazywać na duchowość coś zmieni w twoim życiu ? Ech......

malgosia6

Postautor: malgosia6 » 25 czerwca 2010, o 22:08

malgosia6

Postautor: malgosia6 » 25 czerwca 2010, o 22:09

w twoim na pewno nie, miłych snów na jawie, pa!

Niewinny

Postautor: Niewinny » 25 czerwca 2010, o 22:12

malgosia6 pisze:w twoim na pewno nie, miłych snów na jawie, pa!

W żadnym nie, niestety ty uważasz inaczej.

malgosia6

Postautor: malgosia6 » 25 czerwca 2010, o 22:16

po prostu chce wymienić informacje i zwyczajnei pogadac o tym co mnie interesuje, na pewno nie szukam oswiecenia w twoim towarzystwie, wybacz ale nie bede juz odpisywac na twoje aluzje

Niewinny

Postautor: Niewinny » 25 czerwca 2010, o 22:20

Szukanie oświecenia w jakimkolwiek towarzystwie będzie błędem.
Na temat osho wyrażam swoje zdanie i nie będę mówił delikatniej tylko dlatego że ktoś ma inne zdanie.

Ekhmm

Postautor: Ekhmm » 25 czerwca 2010, o 22:30

A ja lubie Osho i jego Rolls-Royce'y. Uwazam tez, ze czlowiek 'uduchowiony', cokolwiek to znaczy, moze robic co chce, moze byc bogaty i nic nikomu do tego, mysle tylko, ze taki ktos jedyne czego nie robi, to swiadome krzywdzenie innych, chociaz w sumie nie wiem.

malgosia6

Postautor: malgosia6 » 26 czerwca 2010, o 11:45

sądzę,ze osoba oświecona wie jaką wartość maja rzeczy materialne i nie podnieca ją taki np. Rolls- Royce, dziwny dla mnie jest ten Osho ale lubie czytać co mowił, chociaż jak poczytać to w prawie wszystkich książkach o tematyce duchowej jest to samo... bo cóż może być więcej :)

Awatar użytkownika
NIKE

Postautor: NIKE » 26 czerwca 2010, o 15:11

malgosia6 pisze:sądzę,ze osoba oświecona wie jaką wartość maja rzeczy materialne i nie podnieca ją taki np. Rolls- Royce, dziwny dla mnie jest ten Osho ale lubie czytać co mowił, chociaż jak poczytać to w prawie wszystkich książkach o tematyce duchowej jest to samo... bo cóż może być więcej :)

a zatem żyjmy w ascezie bo rzeczy materialne nie powinny podniecać ... :lol: osoby oświeconej
a co powinno podniecać taką osobę ?
jest jakiaś reguła , przepis , schemat ?

małgosia6 to pytanie kieruję do Ciebie :-D :-D :-D
NIE JESTEM NIKE ...

magia to umiejętne wykorzystanie siły umysłu - to zdolność czerpania mocy z własnego wnętrza ...

malgosia6

Postautor: malgosia6 » 26 czerwca 2010, o 16:08

nie ma żadnych schematów, tylko jak ktoś "wie" to nie musi przed nikim szpanować, trochę zeszliśmy z wątku, który miał dotyczyć kogoś innego niż Osho...
poza tym ile ludzi tyle odczuć, a ty masz prawo mieć swoje

Ekhmm

: Satya Sai Baba

Postautor: Ekhmm » 26 czerwca 2010, o 18:15

Czytalem, ze Ramana Maharishi, koles, ktory cale zycie chodzil prawie nago, nie mial nic, a uwazano go za wielkiego mistyka (wywodzacego sie z Vedanty) twierdzil, ze Osho byl oswiecony. W dodatku sama napisalas:
nie ma żadnych schematów, tylko jak ktoś "wie" to nie musi przed nikim szpanować,
Skad pomysl, ze ktos kto ma 100 samochodow przed kims szpanuje, BRAK SCHEMATOW, zreszta to nie Osho sobie te samochody kupowal, tylko jego "zwolennicy" z wlasnej woli. Podobaly mi sie ksiazki Osha, ale nie lubie go sluchac na zywo, bo ssssyczy i mowi za wolno, z niektorymi jego pogladami sie nie zgadzam, ale mysle, ze nie byl "falszywym prorokiem", tylko prawdziwym mistykiem, jedyne co mi sie nie podobalo, to to, ze pozwalal na to, zeby stac sie obiektem kultu.
A Sai Baba powinien zostac DJ'em.

villah

Postautor: villah » 26 czerwca 2010, o 22:39

Z jego wykładów powstało już około 700 książek? ten człowiek jest na pewno wyjatkowy, więc nie miał za dużego wpływu na to, że stał się obkietem kultu, porostu tak musiało się stać. "syczy" i "mówi za wolno" no to pojechałeś.

Awatar użytkownika
SAM

Postautor: SAM » 1 lipca 2010, o 10:56

Sai Baba to czysta Radość i obojętnie co by nie robił, ludzie się będą przy nim Radować, ja zamiast zegarków wole czarować skrzynki z bananami... :lol:
All Right
http://all-right-creation.tumblr.com/

Awatar użytkownika
NIKE

Postautor: NIKE » 1 lipca 2010, o 11:04

malgosia6 pisze:nie ma żadnych schematów, tylko jak ktoś "wie" to nie musi przed nikim szpanować

no i odpowiedziałaś sobie małgosi6 na pytanie ... teraz tylko trzeba je zrozumieć i zobaczyć je w sobie :-D
NIE JESTEM NIKE ...

magia to umiejętne wykorzystanie siły umysłu - to zdolność czerpania mocy z własnego wnętrza ...

Aleksander

Postautor: Aleksander » 3 lipca 2010, o 20:42

Niestety, nie znam nikogo, kto miał z nim kontakt, więc się nie wypowiadam. Znajoma była w Niemczech w ashramie kobiety z Indii, która podobnie działa i powiedziała, że miała tam naprawdę wspaniałem doświadczenia duchowe. Jak opisywała, miała problem z tym , że ( jest przeciwniczką "gurowatości") podchodziło się do tej kobiety na kolanach, no więc pierwszego dnia podeszła i .. kiedy spojrzała w jej oczy doświadczyła tak bezmiernej, wszechogarniającej MIŁOŚCI, że aż w duszy poczuła poruszenie. Czekajcie, zadzwonię i zapytam jak miała na imię ta kobieta... ( dzwonię...) a oto link : http://pl.wikipedia.org/wiki/Matka_Meera
Co do Sai Baby, to znajoma jest zdania, że jest to niezwykła postać, potem zrobiono wokół niego sporo niepotrzebnego szumu, niemniej jednak wybudował w Indiach dużo szpitali i z tego co znajoma wie, to jest godnym poznania człowiekiem/avatarem.
Dodatkowo przekazała informację o kobiecie Avatar z Czech... zaraz znajdę linka ( może... ) Już mam :
http://www.arslibra.vel.pl/artykuly.lasana_2.html
http://www.paranormalium.pl/energia-mil ... tykul.html
Chcemy tam wkrótce pojechać... Niekoniecznie z jakimkolwiek biurem podróży...heheh
Pozdrawiam
Aleksander

Wróć do „Sylwetki Mistrzów i Drogi Duchowe”