Ciekawy film

Trudno stwierdzić czy jest prawdziwy czy nie. Skoro są to istoty bardziej rozwinięte powinny mieć głębszy wgląd w naturę człowieka, struktur społeczeństwa, władzy, ekonomii, moralności, duchowości itp. A tam pojawia się stwierdzenie "ciemne siły, które wami rządzą" - jak dla mnie bardziej wytwór teorii spiskowych niż obiektywnego spojrzenia na gatunek ludzki.
Ogólnie obca cywilizacja to temat rzeka. Od UFO, porwań, poprzez teorie spiskowe i duchowość na SF kończąc.
Odpowiadając na pytanie: tak, jak dla mnie mogą się ujawnić. Tylko pod warunkiem, że są na prawdę na wyższym poziomie moralnym. Co nam po kosmitach uwikłanych w nasze ziemskie walki (np. ludzie vs. rządzące siły).
Myślę, że bardziej rozwinięty gatunek by nas obserwował i zbierał informacje. Z konsekwencją naukowego badacza. Ingerowałby tylko ostateczności - np. ratując przed zagładą. Ale oczywiście wszystkie warianty są możliwe.

"Nie ma większej tajemnicy niż ta, że my, będąc Rzeczywistością, dążymy do osiągnięcia Rzeczywistości." - R.Maharishi
www.RozwojDuchowy.net