Poczucie swojej wartości

Tu można wpisywać wszystko, co nie mieści się w innych kategoriach. :)
Awatar użytkownika
metasearcher
Reputacja: 0
Kontaktowanie:

Re: Poczucie swojej wartości

Postautor: metasearcher » 14 czerwca 2011, o 22:39

Ja jestem z natury człowiekiem skromnym, więc... mówię (i myślę) o sobie dokładnie tak, jak jest w rzeczywistości. Jeśli jestem w czymś kiepski - przyznaję to; jeśli jestem w czymś świetny - nie ukrywam tego i nie udaję gorszego niż jestem w rzeczywistości. Uważam skromność za jedną z najważniejszych cech ludzkiego charakteru. Zawsze jednak pamiętam o tym, że skromność nie oznacza umniejszania siebie.
Oczywiście, jak każdy, miewam dołki i słabsze dni, kiedy to brak mi wiary w siebie. Są to jednak sporadyczne momenty. Nawet bowiem w obliczu porażki staram się wyciągać jakieś wnioski. Zawsze powtarzam, że jeśli coś mi się nie udało to przynajmniej nauczyłem się jak tego nie robić ;P
Zapraszam na stronę: Rozwój duchowy - zajrzyj w głąb siebie
oraz do przeczytania Tao Te Ching w polskim tłumaczeniu.

Awatar użytkownika
Tao-Universum
Reputacja: 0

Re: Poczucie swojej wartości

Postautor: Tao-Universum » 31 sierpnia 2011, o 11:51

Myślę że ważne jest to,aby podążać swoją drogą,konsekwentnie iść do przodu,a po porażce podnieść się i wyciągać błędy. Skromność może być dla niektórych ograniczaniem samego siebie,a dla innych największą wartością.
Jasność - 12 AntyCzakr

Ta książka przeznaczona jest dla niezwykłych czytelników - dla tych, którzy są w pełni odpowiedzialni za siebie i swoje życie, którzy przestali rozglądać się naokoło, szukając przyczyn swoich niepowodzeń.

www.Tao-Universum.pl

Wróć do „Rozmowy o wszystkim”