na jakie cialo sie skladamy?

Tu można wpisywać wszystko, co nie mieści się w innych kategoriach. :)
_Rebel_
Reputacja: 0

na jakie cialo sie skladamy?

Postautor: _Rebel_ » 4 września 2007, o 22:37

Przyjmujac zasade- "Jak na gorze tak na dole", mozna smialo powiedziec,iz nasze slonce to odpowiednik jadra atomu a my zyjemy na jednym z elektronow,czyli ziemi.. w takim razie na jakie cialo sie skladamy? ..
..i moze jeszcze jedno:
-czy narodziny wszechswiata,(wielki wybuch) nie sa czasem analogicznie tym samym co tzw poczecie nowego czlowieka
-rozszezanie sie wszechswiata jako rozrastanie sie ciala
-i takie tam inne ;)
...ogolnie: W JAKIM CIELE SIE ZNAJDUJEMY? ..bo to,iz w naszym wspolnym i zarazem wlasnym to nie budzi chyba zadnych watpliwosci ;)
_Rebel_

Awatar użytkownika
Maciek

Postautor: Maciek » 5 września 2007, o 22:04

_Rebel_, Wydaje mi się, że ostatnim zdaniem odpowiedziałeś już na to pytanie :-)
Ciekawe spostrzeżenie tak poza tym :-) Jakiś czas temu też się nad tym zastanawiałem, na tym jak energia ciągle krąży mimo iż jej nie widzimy. Wszędzie wokól nas jest energia w różnych formach i w zasadzie to jest to z czego się składamy :) Miliardy razy X cząsteczek, atomów ( nie znam się za bardzo na chemii i fizyce ) itp. itd. :aniol :aniol :aniol
Gdy tak kontemlowałem nad tym i wyobrażałem sobie jak to wszystko wiruje i jest w nieustannym ruchu, cokolwiek by się działo... Coś pięknego :-D

Pozdrawiam Serdecznie, Maciek ;-)

free

Postautor: free » 18 września 2007, o 01:44

Jesteśmy tym, czym myślimy, że jesteśmy:)
Moc Umysłu daje nieograniczone możliwości. Kwestia świadomości.

_Rebel_

Postautor: _Rebel_ » 19 września 2007, o 15:56

Dziekuje za te odpowiedzi...ale..
..jako ciekawostka,chodzilo mi o wyglad zewnetrzny tego naszego wspolnego ciala :)
_Rebel_

Awatar użytkownika
Maciek

Postautor: Maciek » 19 września 2007, o 20:04

Chodzi o fizyczny wygląd naszego wspólnego ciała? No cóż... nigdy nie odbierałem tego w sposób fizyczny. Stanowimy jedno duchowe, na płaszczyźnie fizycznej nie jest to widoczne gołym "okiem". Duch łączy nas jednak w jedną Harmonijną całość. Ja tak to odbieram :)
Chyba się trochę zamieszałem :D

Awatar użytkownika
Ariana

Postautor: Ariana » 19 września 2007, o 20:21

Wygląd będzie zapewne w jakiś sposób uwarunkowany od danej osoby... Dla obserwującego przyjmie 'kształt', który będzie najbardziej odpowiedni dla jego umysłu, podświadomości itp. Tak się dzieje najczęściej...
Jesteśmy częścią historii, częścią opowieści ....

Wróć do „Rozmowy o wszystkim”