1. Wszyscy żyjemy w Kreacji, która jest praktycznie wszystkim i rządzi w niej Miłość. Więc skoro wszystko jest możliwe, że może istnieć druga Kreacja, w której rozwijając się duchowo odczuwamy więcej Nienawiści niż Miłości?
2. Podobno dusza jest śmiertelna. Więc jeżeli zabije się duszę w jakiś tam spośób, to co się z nią stanie? Narodzi się na nowo, przeniesie się w inny wymiar, w którym będzie mogła dalej sobie spokojnie żyć, czy poprostu zniknie albo połączy się z Kreacją? Czy dusza, która zabije drugą, sama też zginie? Czy śmierć duszy boli?
3. Jak powstała Kreacja, ten absolut wszystkiego? Stworzył ją ktoś? A jak tak to kto? Czy może tak sama od siebie jest? Jeśli tak to dlaczego?
4. Czy jest możliwe, według wierzeń pewnego plemienia(nie pamiętam jego nazwy), że są różne wymiary duchów, zależnie od ich charakteru, i że ten cały Wszechświat i inne Wszechświaty są zawieszone w próżni i Boga nie ma?
5. Ci, którzy przeżyli śmierć kliniczną, widzieli swoich krewnych, Aniołów Stróżow, jakieś piękne krainy itp. itd. Czy to mogła być tylko "reklama" tego co tma jest, a tak naprawdę czeka ich Piekło, tylko się zamaskowało pod postacią Nieba i specjalnie omamia ludzi, że po drugiej stronie jest pięknie i w ogóle?
6. Czy jest możliwe, że po śmierci(ale już nie klinicznej!) wylądujemy w Nienei albo w Piekle, i dopiero później mamy możłiwość reinkarnowania się? Bo ja pamiętam swoje poprzednie wcielenia i miałam tak parę razy(
chociaż Piekło nie wygląda aż tak źle, jak o nim mówią, ale nie ukrywam, że jest tam nieprzyjemnie i żeby w ogóle stamtą wyjść, musiałam niezłych jaj narobić, ale to już inna historia
7. Czy możłiwe, że Niebo i Piekło dobiera się indywidualnie wg. osoby, że np. gdy ma trafić do Piekła i myśli, że tam będzie fajnie, to specjalnie Piekło się doapsowuje tak, żeby było jak najgorzej?
8. Czy to prawda, że w Piekle co jakiś czas organizują "wybory" na Szatana, kto na min być po iluś tam tysiącleciach? Ktoś raz dał taki komentarz gdzieś na eioba.pl w artykule o demonach, więc chciałam się dowiedzieć czegoś więcej.
9. Gdzieś właśnie na rozwojduchowy.net jest artykuł, że czasami, gdy ma się bratnią duszę, to może ona zamieszkać w ciele drugiej bratniej duszy, tzn. opętać ją na życzenie. Więc jeżeli to nie opętał pasożyt, tylko prawdziwa bratnia dusza i jest im obojgu dobrze nawzajem, to może tak zostać, czy raczej nie? Bo parę razy byłam w takie sytuacji i musiałam się upewniać, ale to przeważnie była ona
10. Czy możliwe, że w zaświatach istnieją postacie z horrorów, np. Jason Voorhees? Bo raz, gdy miałam OOBE, to widziałam go, ale dla pewności wypytywałam się, czy to on(tzn. pytałam się go czy on naprawdę się utopił w Crystal Lake, że mu zabili matkę itd.), a on to wszystko potwierdził i nawet cofnęliśmy się w czasie żeby mi to pokazał. Mówił mi, że on i cała reszta z horrórów żyją w innym wymiarze, i że tak naprawdę to, co ktoś wymyśli, to to już gdzież istnieje. To czy Jason Voorhees może istnieć naprawdę?
11. Czy można przez medytacje zmienić swoje DNA? Jeżeli tak, to jak? Wizualizacją próbowałam i... EFEKT BYŁ! Ale po godzinie znowu wyglądałam normalnie(tylko oczy mi pozostały trochę jasniejsze). Czy zna ktoś może inne sposoby?
To na razie tyle, teraz czekam na odpowiedzi