Wrogość, agresja, ze strony ludzi - co poradzić? :(
Moja przyjaźn z tygrysem.
Miałam podobnie...nie mam pojecia jak agresorzy wyczajali mnie na drugim końcu autobusu...wśród tłumu. Wystarczało spojrzeć...a zaznaczam ze byłam urocza kobietką...i daleko mi było do dresiarza.A prawie dochodziło do linczów .
Wiec na początku sprawdzałam to grupach zupełnie analitycznie...
Ale o antidotum...
Karma to je nie jest cos jak :ja im kiedyś z liścia to oni mi teraz...to wielokrotne wyżlabianie ściężki światopoglądowej w umyśle.Wyborów swiadomych lub nie ..
ale utrwalonych w świadomości i ciele. Czasam niezbędny etap wzrostu.
Taki wojownik, żołnierz, taka duma meskości, zreszta mogą być rózne formy socjalizacji i przetrwania.. myśli ''świat to wróg''.Możesz szukać genezy to poszerza samoświadomość ale niczego nie rozwiązuje. Każdy podziwia Ume Turman w Kill Billu...chłopcy nucą Desperado.Czasami to frajda...
Ale o antidotum....
Jedyne co można zrobić...to pomyśleć ze nie jesteśmy tak bardzo oddzieleni od rzeczywistości....że oni to takie upierdliwe ja. Takie honoopono. I powiedzieć sobie nie wchodze w to. Usmiechnąć się do wroga, włączyć kreskówki...to nie takie realne,i nie chodzi o ucieczkę ale interpretacje. Ty tu rządzisz.
.....czasami to przychodzi nam to po łomocie (czasami to wciąż frajda nieświadomie)...Ja swój przerzyłam uff...
Jesli ciągle powtarzasz co oni ode mnie..dokarmiasz tygrysa w swoim domu czy jakie tam grożne zwierzątko wychodowałeś. I robisz to z jakiegoś powodu...
Pytanie to nie co oni...?Pytanie jest czego ty chcesz?
Wiec na początku sprawdzałam to grupach zupełnie analitycznie...
Ale o antidotum...
Karma to je nie jest cos jak :ja im kiedyś z liścia to oni mi teraz...to wielokrotne wyżlabianie ściężki światopoglądowej w umyśle.Wyborów swiadomych lub nie ..
ale utrwalonych w świadomości i ciele. Czasam niezbędny etap wzrostu.
Taki wojownik, żołnierz, taka duma meskości, zreszta mogą być rózne formy socjalizacji i przetrwania.. myśli ''świat to wróg''.Możesz szukać genezy to poszerza samoświadomość ale niczego nie rozwiązuje. Każdy podziwia Ume Turman w Kill Billu...chłopcy nucą Desperado.Czasami to frajda...
Ale o antidotum....
Jedyne co można zrobić...to pomyśleć ze nie jesteśmy tak bardzo oddzieleni od rzeczywistości....że oni to takie upierdliwe ja. Takie honoopono. I powiedzieć sobie nie wchodze w to. Usmiechnąć się do wroga, włączyć kreskówki...to nie takie realne,i nie chodzi o ucieczkę ale interpretacje. Ty tu rządzisz.
.....czasami to przychodzi nam to po łomocie (czasami to wciąż frajda nieświadomie)...Ja swój przerzyłam uff...
Jesli ciągle powtarzasz co oni ode mnie..dokarmiasz tygrysa w swoim domu czy jakie tam grożne zwierzątko wychodowałeś. I robisz to z jakiegoś powodu...
Pytanie to nie co oni...?Pytanie jest czego ty chcesz?
Re: Wrogość, agresja, ze strony ludzi - co poradzić? :(
...czasami to jest łaska uczacą nas obojetności i bezkompromisowości wobec szaleństwa włanego/innych, słuchania wewnętrznej ntymnej iradości ,zaufania do siebie.Bycie wojownikiem to etap wzrostu.
bycie wojownikiem to etap wzrostu?
jaki wzrost masz na myśli icaro ?
jaki wzrost masz na myśli icaro ?
NIE JESTEM NIKE ...
magia to umiejętne wykorzystanie siły umysłu - to zdolność czerpania mocy z własnego wnętrza ...
magia to umiejętne wykorzystanie siły umysłu - to zdolność czerpania mocy z własnego wnętrza ...
samodzielność, samoświadomość, moc-
SAM się ucieszy
samoobserwacja, samorealizacja... jak chcesz
I się ciesze jak się już nie muszę wszystkim zajmować, gdyż kocham ekspresje życia...
I się ciesze jak się już nie muszę wszystkim zajmować, gdyż kocham ekspresje życia...
All Right
http://all-right-creation.tumblr.com/
no
SAM
zostałeś rozszyfrowany
SAM
zostałeś rozszyfrowany
NIE JESTEM NIKE ...
- Tao-Universum
- Reputacja: 0
Ekspresja jest dobra,ale na krótką mete. Potem zawsze przychodzi chwila refleksji i w zależności od okoliczności i sytuacji życiowej,musimy się z nią zmierzyc. Ekspresja to chwila,ale niech trwa jak najdłużej.
Jasność - 12 AntyCzakr
Ta książka przeznaczona jest dla niezwykłych czytelników - dla tych, którzy są w pełni odpowiedzialni za siebie i swoje życie, którzy przestali rozglądać się naokoło, szukając przyczyn swoich niepowodzeń.
www.Tao-Universum.pl
Ta książka przeznaczona jest dla niezwykłych czytelników - dla tych, którzy są w pełni odpowiedzialni za siebie i swoje życie, którzy przestali rozglądać się naokoło, szukając przyczyn swoich niepowodzeń.
www.Tao-Universum.pl
Przychodzi, gdyż w książce się nie dowiesz kim jesteś... 

All Right
Nastawienia ludzi do ciebie nie ma co zmieniać, trzeba być potężnym by móc ich pokonać.
jak? ...można ich wymieniać.
icaro pisze:jak? ...można ich wymieniać.
Jak być potężnym czy jak pokonać ? Zresztą nieważne.
Jak chcesz.
Wszechmogacy pisze:Nastawienia ludzi do ciebie nie ma co zmieniać, trzeba być potężnym by móc ich pokonać.
Taa przejechasc najlepiej wlacem ponad 6 mld ludzi i bedzie pokój
albo wiecznie przed nimi uciekac....icaro pisze:jak? ...można ich wymieniać.
w obydwu przypadkach (przed sobą)
dziekuje

"Iść za marzeniem i znowu iść za marzeniem, i tak zawsze aż do końca."
Joseph Conrad
Joseph Conrad
no ...
nie tylko walka ...
każda relacja z drugim człowiekiem to konfrontacja z samym sobą
nie tylko walka ...
każda relacja z drugim człowiekiem to konfrontacja z samym sobą
NIE JESTEM NIKE ...
A ja tam miałem zawsze odrotnie. Ludzie mnie zaczepiali i chcieli się napić wódki 
Też upierdliwe. Jak już zauważyłem kogoś "podejrzanego" to uciekałem na drugą stronę ulicy.

Też upierdliwe. Jak już zauważyłem kogoś "podejrzanego" to uciekałem na drugą stronę ulicy.

uciekałeś przed podejrzanym czy przed sobą?
NIE JESTEM NIKE ...