Dziwne uczucie bycia po za ciałem

Pytania i Pomoc Duchowa - Masz jakikolwiek problem, napisz tu.
Awatar użytkownika
piotrekski
Reputacja: 0

Re: Dziwne uczucie bycia po za ciałem

Postautor: piotrekski » 22 czerwca 2015, o 11:27

To nie jest ból! TO dziwne uczucie, ale nie ból! Kolejna osoba daje się nabrać na mój opis a przecież nie napisałem, że to boli :)

Oczywiście, że chciałbym jakieś rady jak się tej obręczy z głowy pozbyć. Chciałbym jeszcze ustalić co jest przyczyną- czaka korony czy faktycznie obręcz założona przez Edenów? A może 3 opcja?

Trochę wysiłek w postaci pompek mi pomagał bo wtedy spinał czoło przy dużym wysiłku ale też bez większych rezultatów.

Ahmada- na 85% w moim odczuciu w pierwszym akapicie masz racje.

PS- w czwartek znowu psychiatra, ciekawe co mi powie.
I odezwała się do mnie pomoc duchowa, kobieta od duchowości, chce się umówić na spotkanie. Ciekawe ile to będzie kosztować :-/
chcesz idź dalej idź choćby z nudów

Kocur

Postautor: Kocur » 22 czerwca 2015, o 13:35

Na pewno nie ta obręcz Edenów, bo to brzmi nielogicznie i dziwnie ;)
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz.

Awatar użytkownika
piotrekski

Postautor: piotrekski » 30 lipca 2015, o 23:13

Dawno nie byłem już w "normalnym" świecie dlatego chciałbym się zapytać kogoś normalnego ;)

Otóż, czy jak odczuwam strach, jak go poczuję w ciele to czy ktoś kto mnie widzi może o tym wiedzieć, że się boję? Po za tym moje zachowanie jest raczej normalne.
To samo z moim zdenerwowaniem, czy to widoczne?

aartefax

Postautor: aartefax » 31 lipca 2015, o 11:21

No być może jestem jeszcze jakoś normalny skoro jakieś zwidy mnie opuszczają a ezoterykę omijam wielkim łukiem,czy New Age.

Często to co się w Tobie dzieję przenosi się na zewnątrz,ale to do zauważenia jest bardziej przez osoby empatyczne które jakoś w sposób automatyczny wychwytują pewne niuanse.
Diabeł tkwi w szczegółach.Reakcje na określone zdarzenia wypowiedzi,spojrzenie, sposób poruszania się,gesty,głos.

Często ludzie nie są wstanie zauważyć jak coś niedobrego dzieje się z ich bliskimi i są przytkani żeby coś dostrzec.
Klamsto wielokrotnie powtarzane staje sie prawda.

Awatar użytkownika
piotrekski

Postautor: piotrekski » 16 sierpnia 2015, o 20:00

Spotkał się ktoś z was z czymś takim jak strach w oczach? Spojrzenie i nagle czujesz strach między wami albo tylko ty :-/ Bo zero informacji w internecie :-( Ciężko ze mną :-(

aartefax

Postautor: aartefax » 16 sierpnia 2015, o 20:11

A z ezoteryki coś praktykowałeś?
Klamsto wielokrotnie powtarzane staje sie prawda.

Kocur

Postautor: Kocur » 16 sierpnia 2015, o 20:13

piotrekski
moim zdaniem dobrym wyjściem dla Ciebie jest racjonalizacja poglądów i pozbycie się wiary. Wytłumaczyłbym Ci to tak, że na ciele mentalnym powstaje mnóstwo teorii, a o jeden poziom wyżej oceniasz prawdopodobieństwo, że owa teoria odzwierciedla fakty. Moim skromnym zdaniem masz tu odwrotną postawę, bo zamiast odrzucać to co jest niejasne i niepewne, Ty to przyjmujesz i szukasz jakby to podważyć. A wielu rzeczy po prostu nie da się podważyć, ale także nie masz na to dowodów i są to puste, nieprawdziwe teorie. Wszystko to kwestia filtrowania informacji i krytycznego, naukowego podejścia. Jeśli za bardzo pójdziesz w stronę wiary (żeby wyprzeć jakiś konflikt myślowy), to zaczynają się problemy, które widzę u Ciebie.

Piszę Ci to z doświadczenia - możesz sobie poczytać moje pierwsze posty na tym forum.

monkas

Postautor: monkas » 17 sierpnia 2015, o 13:32

Cześć

piotrekski pisze:PS- cieszy mnie ale też dziwi dlaczego nikt nie pyta jak "naprawiam" tą obręcz bo jest to trudne do wyjaśnienia

Mnie ciekawi :) spróbujesz opisac ? Zaciekawiło mnie tez to co napisałes że gdy ona znika doświadczasz przebudzenia, spróbujesz też opisac ten stan ?

Dzięki

Awatar użytkownika
piotrekski

Postautor: piotrekski » 17 sierpnia 2015, o 13:47

aartefax pisze:A z ezoteryki coś praktykowałeś?

Małe mam pojęcie na temat ezoteryki. Nic nie robiłem z nią.

piotrekski
moim zdaniem dobrym wyjściem dla Ciebie jest racjonalizacja poglądów i pozbycie się wiary. Wytłumaczyłbym Ci to tak, że na ciele mentalnym powstaje mnóstwo teorii, a o jeden poziom wyżej oceniasz prawdopodobieństwo, że owa teoria odzwierciedla fakty. Moim skromnym zdaniem masz tu odwrotną postawę, bo zamiast odrzucać to co jest niejasne i niepewne, Ty to przyjmujesz i szukasz jakby to podważyć. A wielu rzeczy po prostu nie da się podważyć, ale także nie masz na to dowodów i są to puste, nieprawdziwe teorie. Wszystko to kwestia filtrowania informacji i krytycznego, naukowego podejścia. Jeśli za bardzo pójdziesz w stronę wiary (żeby wyprzeć jakiś konflikt myślowy), to zaczynają się problemy, które widzę u Ciebie.

Piszę Ci to z doświadczenia - możesz sobie poczytać moje pierwsze posty na tym forum.

kocur- teorią nazywam wszystkie przekonania, wierzenia, rady, uwagi itp. A praktyką nazywam doświadczenie. I całą tą teorię można spisać na kartkę, spalić ją i zapomnieć bo ona w moim problemie jest nie istotna. Co ma do rzeczy moja wiara itp jeśli przypadkowo komuś spojrzę w oczy i pojawia się strach? Gdzie wtedy jest ta teoria? Jest ona zbędna. Nie ważne jest co myślę itp ważne jest to co się dzieje gdy spojrzę komuś w oczy - natychmiastowy strach, zaczyna się w oczach :(

Cześć

piotrekski napisał(a):
PS- cieszy mnie ale też dziwi dlaczego nikt nie pyta jak "naprawiam" tą obręcz bo jest to trudne do wyjaśnienia

Mnie ciekawi :) spróbujesz opisac ? Zaciekawiło mnie tez to co napisałes że gdy ona znika doświadczasz przebudzenia, spróbujesz też opisac ten stan ?

Dzięki

Czuję ją i ruchem twarzy (prawą stroną) stymuluję ruchy tej obręczy. Kiedyś mając tę obręcz po lewej stronie robiłem podobne ale inne ruchy. Czuję, że to jedynie wyjście na pozbycie się tej obręczy i zażegnania moich problemów. Tak było gdy udało mi się raz jej się pozbyć, ale nie byłem wtedy sam w pokoju. ucieszyłem się, że już jestem przy końcu i zostawiłem ją na drugi dzień bo myślałem, że już końcówka ale obręcz powróciła, inna z drugiej strony.

Raz udało mi się jej pozbyć, jakieś 2 tyg przed wielka nocą. Po pozbyciu się jej znalazłem się w innym świecie i czułem swą prawdziwą naturę. Ta to mogę opisać najdokładniej. Twierdzę, że to był stan oświecenie gdyż czułem swą naturę, wydaje mi się, że znalazłem się w tym właśnie "właściwym", jedynym, prawdziwym świecie ( a mając obręcz wiem, że żyję w "swoim" świecie).

Najgorsze jest to, że moje problemy są dziwne. Zaczynając od dziwnego uczucia obręczy w głowie, uczucia po za ciałem (z tym sobie radzę najlepiej) i strachu przed ludźmi. Gdybym miał depresje np. to bym wiedział co ze mną jest a tak to nie wiem na jakim jestem poziomie rozwoju, ie to jeszcze potrwa i nie mam pewności czy w ogóle pozbędę się tej obręczy bo to tra zbyt długo :(
Na szczęści widzę pozytywne skutki tego, że jestem w domu więc myślę sobie, że to może nie jest wcale stracony czas, chociaż chciałbym już zacząć normalnie funkcjonować.

Kocur

Postautor: Kocur » 17 sierpnia 2015, o 13:59

piotrekski
ale jaki strach się pojawia, bo nie rozumiem?

A co do obręczy to wygląda to na problem neurologiczny.

Dobrze piszesz o tej teorii i radziłbym Ci to zrobić z nią - pozbyć się w tym przypadku.

Awatar użytkownika
piotrekski

Postautor: piotrekski » 17 sierpnia 2015, o 14:40

dziwne jest jednak to, że gdy ta obręcz zniknęła nagle znalazłem się w innym świecie... więc dlatego wstrzymuje badanie rtg głowy bo nie sądzę, żeby coś wykazało ale może się zdecyduję. Pamiętaj o dwóch jasnowidzach co mi powiedziały o blokadach złych duchów z edenu ;-)
Pytasz jaki strach- tak samo jak istenieje uczucie miłości między dwoma osobami tak samo jest ze strachem. Wczoraj przy stole jak goście przyjechali do domu usiadłem do stołu to kto się spojrzał na mnie (ja na niego nie, ale czułem spojrzenie) poczułem strach w oczach albo między mną a daną osobą. Wiem, że to wszystko przeze mnie i nie udaje głupka i nie mówię o co tu chodzi bo wiem, że to ja mam problem a nie ktoś :-)

Kocur

Postautor: Kocur » 17 sierpnia 2015, o 15:35

piotrekski pisze:dziwne jest jednak to, że gdy ta obręcz zniknęła nagle znalazłem się w innym świecie... więc dlatego wstrzymuje badanie rtg głowy bo nie sądzę, żeby coś wykazało ale może się zdecyduję

Ale to właśnie potwierdzałoby problem neurologiczny. Obręcz znikła, czyli problem na chwilę puścił i wtedy poczułeś się dobrze, co znaczyłoby, że Twoje odczucia są skorelowane z depresją i mają tą samą neurologiczną przyczynę.

piotrekski pisze:Pamiętaj o dwóch jasnowidzach co mi powiedziały o blokadach złych duchów z edenu

Nie brałbym tego na poważnie. To informacja, która moim zdaniem prowadzi na manowce. Sam przerabiałem ezoterykę i teraz to nawet aż mi za to wstyd przed samym sobą ;)

piotrekski pisze:Pytasz jaki strach- tak samo jak istenieje uczucie miłości między dwoma osobami tak samo jest ze strachem. Wczoraj przy stole jak goście przyjechali do domu usiadłem do stołu to kto się spojrzał na mnie (ja na niego nie, ale czułem spojrzenie) poczułem strach w oczach albo między mną a daną osobą. Wiem, że to wszystko przeze mnie i nie udaje głupka i nie mówię o co tu chodzi bo wiem, że to ja mam problem a nie ktoś

Jak się objawia ten strach? Może to tylko Twoja interpretacja? Przykładowo osoby z fobią społeczną myślą, że wszyscy się na nich patrzą i się śmieją, choć to nie jest prawda, ale tak te osoby interpretują sygnały. Podobnie z innymi zaburzeniami. Narcyz myśli, że wszyscy go podziwiają, paranoik, że wszyscy chcą mu zaszkodzić itd. Jak zacząłem palić trawę w gimnazjum to zdawało mi się, że wszyscy na ulicy wiedzą, że jestem zjarany i się na mnie patrzą i się śmieja, a jak piłem 1 piwo to miałem stres, że mama to wyczuje. Także ten strach wygląda mi na problem interpretacyjny wynikający z wiary w teorię, a nie z praktyki.

Wróć do „Pytania i Pomoc”