Czy istnieje druga Kreacja/Bóg?

Pytania i Pomoc Duchowa - Masz jakikolwiek problem, napisz tu.
Awatar użytkownika
SAM
Reputacja: 0

Re: Czy istnieje druga Kreacja/Bóg?

Postautor: SAM » 21 lutego 2010, o 11:12

Ja wczoraj doswiadczyłem TEGO :aniol
BYŁEM< JESTEM CORAZ BARDZIEJ...

Umiałem żądlować momentami w teraz, wystarczy być zmianą, widziec jak sie zmienia wszystko jak tylko zmienimy nasz stan...

To jest TO!
All Right
http://all-right-creation.tumblr.com/

Awatar użytkownika
freemind

Postautor: freemind » 21 lutego 2010, o 11:27

Wspaniale :-D myślę, że to jest właśnie TO, pomimo naszych różnic w odczuciach a później w opisywaniu, aby jak najwięcej TEGO :aniol

Obrazek

Awatar użytkownika
zapachyspodpachy

Postautor: zapachyspodpachy » 21 lutego 2010, o 16:07

Freemind, proszę, nie dawaj takich długich cytatów bo aż strach czytać! :wow :lol:

FreeGhost:

Wpierw piszesz według mnie w miarę mądrą rzecz: „Dyskusja na temat Boga nie ma żadnego sensu, ponieważ przeprowadzamy to na poziomie umysłu”
A później piszesz cos totalnie sprzecznego: „a Bóg jest daleko ponad „ i „ Każdy z nas jest Bogiem tylko, kwestia czasu aż się go pozna i pokocha”
??? Zdecyduj się na coś…
Ja bym powiedział, ze Bóg jest paradoksem jak biegunka - Rzadko i Często

Popieram

A co do dwóch ostatnich postów na drugiej stronie, to o co Wam chodziło? :/
Nie da się zmienić ludzi, nie niszcząc im życia.

Więc dlaczego tu jesteśmy? Bo wierzymy. Wierzymy w dobro i zło.

Wszyscy potrzebujemy wspomnień, bo one przypominają nam kim jesteśmy.

Wolność jest... gdy nigdy nie musisz mówić „przepraszam”.

Awatar użytkownika
SAM

Postautor: SAM » 21 lutego 2010, o 18:21

Pahniący Kawałek Kupy...

Jak nie chcesz się ubrudzić to obchodż go dokoła :ok
All Right
http://all-right-creation.tumblr.com/

Awatar użytkownika
freemind

Postautor: freemind » 21 lutego 2010, o 18:30

HAHAHA SAM operuje wieloma metaforami :lol:

zapachy jeśli się boisz - nie czytaj, proste :-D

Awatar użytkownika
zapachyspodpachy

Postautor: zapachyspodpachy » 21 lutego 2010, o 23:11

:lol: :lol: :lol:

Poprawiłeś mi humor SAM, jak nigdy :mrgreen:

Awatar użytkownika
Tao-Universum

Postautor: Tao-Universum » 3 września 2010, o 13:28

Jeżeli chodzi o istnienie Boga w postaci czysto fizycznej,to oczywiście takowej nie ma. Natomiast czy ma głębszy sens dyskutowanie o Bogu jako czymś niematerialnym,nieogarniętym i nigdy nie poznanym?? chyba cały mistycyzm polga na tym aby mocno w coś lub kogoś wierzyć,co pomoże przebrnąć nam trudy codziennego życia.

Zapraszam do lektury

http://www.tao-universum.pl/
Jasność - 12 AntyCzakr

Ta książka przeznaczona jest dla niezwykłych czytelników - dla tych, którzy są w pełni odpowiedzialni za siebie i swoje życie, którzy przestali rozglądać się naokoło, szukając przyczyn swoich niepowodzeń.

www.Tao-Universum.pl

ahtmar

Postautor: ahtmar » 19 września 2010, o 15:42

OTO BÓG

Jesteś Boskim dzieckiem.
Czy wiesz, że masz to samo, co i ja?
Czy wiesz, że jesteś moim wzorem?
Czy wiesz, że istniejesz, bo ja chciałem zaistnieć i pragnąłem poczuć w sobie życie?
Jeżeli tego do tej pory nie wiedziałeś, to znaczy, że nigdy do tond nie zastanawiałeś się, kim jesteś i z jakiego powodu żyjesz. Masz w sobie życie, bo ja jestem siłą, która to napędza. Ty robisz dokładnie to, co i ja chcę zrobić. Czy w taki sposób myślisz i czy jesteś pewny, że ja istnieję i że odczuwam, bo to ty dajesz mi tę możliwość?
Jeżeli tak myślisz, to znaczy, że jesteś na dobrej drodze, ale nie znaczy to, że wiesz. Ty tylko myślisz a to za mało, aby powiedzieć o sobie, kim jesteś. Aby tak się stało, musisz wiedzieć to wszystko, musisz być tego pewny, musisz tę wiedzę uzewnętrznić.
Ci, którzy to wiedzą, są zawsze ze mną w jedności, oni wiedzą, że ja, to ich myśl, która została utworzona i przepełniona obrazem ich wizji a później ta myśl jest odczuwana przez nich. Po takiej pracy wewnętrznej możesz być pewny, że to wszystko, czym jest ta myśl jest natychmiast spełniane w każdym życiu.
Jako człowiek możesz odczuwać i możesz być pewny tego, co czujesz. Jako ten człowiek jesteś w stanie widzieć i wiedzieć, bo to ty masz takie możliwości. Ty jesteś duchem, duszą i ciałem a ciało to czuje. Duch wie, dusza pragnie i za pomocą ciała pozwala sobie wszystko zapamiętać. Jak połączysz te troistość w jedno i zrozumiesz, że jest to żywe i przez cały czas pulsujące, wibrujące, to dopiero wtedy zdasz sobie sprawę, kim jesteś tak naprawdę.
Czy życie ucieka? A może ono gdzieś płynie i oddala się od początku swego zaistnienia? A może wydaje ci się, że ono biegnie a ty przez to się starzejesz?
Możliwe, że wydaje ci się, iż twój byt spełnia się i w jakiejś chwili się kończy?
Wszystko jest możliwe. Tak, to jest możliwe, bo to ty tego chcesz, to ty tak myślisz, a jeżeli tak myślisz, to stanie się według twojej woli.
Co dzień widzisz w swoim życiu śmierć i nowe narodziny. Co dnia, ci, którzy odchodzą i ci, którzy przychodzą nie wiedzą, dlaczego tak się dzieje. A może wiedzą, tylko nie potrafią tego sobą wyrazić? Może chcą wiedzieć i pamiętać a z jakiejś przyczyny, której nie znają dzieje się tak, że nie potrafią tego objąć swoim rozumem?
To też możliwe.
Pewnie teraz zapytasz, to gdzie jest prawda i co nią jest?
Jedyną prawdą, która jest od początku i będzie zawsze, jest twoje Boskie dziedzictwo.
Nie wiesz o tym, więc mówię ci to bardzo wyraźnie. Ty zawsze tym byłeś.
Tak, nie mylisz się w tym, co tu słyszysz. Naprawdę, jesteś dziedzicem Boga, jesteś nim, bo takie jest prawo i wola tego, który jest przyczyną, że kiedykolwiek zaistniałeś, jako życie. Jesteś atomem światła, jesteś okruchem miłości, jesteś wibracją, jesteś myślą. Jesteś tym wszystkim, bo ja zapragnąłem zaistnieć i doświadczyć samego siebie. Jesteś, bo moją wolą było i jest, abym mógł żyć w pełni bym mógł się rozwijać.

Ty, duch, dusza i ciało. Ja, światło, energia, wibracja. To wszystko jest jednym, czyli Bogiem, o którym tak wiele razy myślisz, lub go nie chcesz znać. Jesteśmy tą jednością, bo życie inaczej nie mogłoby się przejawić i doświadczać swego istnienia.

JAR

Postautor: JAR » 20 września 2010, o 15:17

ahtmar pisze: nigdy do tond

No, to jest naprawde dobre :lol:

Kurvik

Postautor: Kurvik » 28 października 2010, o 18:01

zapachyspodpachy pisze:Znaczy się, chodzi mi o Boga takiego, który stworzył nasze dusze i ten Wszechświat itd. Wydaje mi się, że jest tylu Bogów, ile dusz, ale oczywiście mogę się mylić. Czasami też dochodzę do wniosku, że mogli nas stworzyć jacyś kosmici, nawet tą galaktykę itd. Raz doszłam nawet do wniosku, że w przyszłości może dojść do zapętlenia czasowego, w którym my stworzymy kilka Wszechświatów, które przypadkiem wejdą w struny kosmiczne, które przeniosą ich do innych miejsc i czasów, a potem jakiś "ufiok" z któregoś z Wszechświatów stworzy nasz. I tak oto mamy Boga. Chociaż myślę, że skoro we Wszechświecie powstają platety, gwiazdy, komety i wszystko inne, to pewnie dusze też....

Straszny stos bzdetów ale na pytanie z tematu Ci odpowiem bardzo prosto:
Obrazek

Jeżeli chodzi o istnienie Boga w postaci czysto fizycznej,to oczywiście takowej nie ma.
Byś się zdziwił.

Cały mistycyzm polega na tym, żeby przestać wierzyć.
I to jebnięte uczucie, że wszystko co piszę to straszna bzdura, wcale nie tak ale muszę to przecież JAKOŚ napisać, bo tak to bym się w ogóle nie odzywał. Not so wiesz.

Awatar użytkownika
zapachyspodpachy

Postautor: zapachyspodpachy » 17 grudnia 2010, o 16:38

Kurvik, Ty jedyny odpowiedziałeś porządnie, zamiast wodę lać lub robić se jaja jak np. Sam (cytuję: "Pachnący kawałek kupy" < co to ma być?!). W każdym razie moja teza dot. Bogów się potwierdziła, dzięki :-D :kwiatek

Wróć do „Pytania i Pomoc”