senny prześladowca!!!!!!!!

Pytania i Pomoc Duchowa - Masz jakikolwiek problem, napisz tu.
słoneczko
Reputacja: 0

senny prześladowca!!!!!!!!

Postautor: słoneczko » 14 kwietnia 2009, o 15:33

Witam wszystkich! :-(
Zwracam się o pomoc!!!
Kto potrafiłby mi wytłumaczyć pewien często powtarzający się fakt a mianowicie prawie od półtora roku, co miesiąc, śni mi się kolega z czasów szkoły podstawowej (który nie ukrywam był moją pierwszą miłością), nie potrafię zrozumieć dlaczego on mnie ciągle w tych snach prześladuje- zupełnie o nim nie myślę i nie widuję w realu.Ponadto mam męża którego kocham...
Proszę pomóżcie !!!

nikt

: senny prześladowca!!!!!!!!

Postautor: nikt » 14 kwietnia 2009, o 20:23

Według mnie środowisko osób bliskich nie zaspokaja Twoich emocjonalnych potrzeb i dlatego podświadome pragnienie uczuć,zainteresowania i pożądania(związane z Twoim byłym)powróciły.Pozdrawiam. :kwiatek

Awatar użytkownika
Prometeusz
Kontaktowanie:

Re: senny prześladowca!!!!!!!!

Postautor: Prometeusz » 18 kwietnia 2009, o 13:44

"prześladuje" <<<< ??????

W jaki sposób Cię prześladuje?
Czy to źle że on Ci się śni?
Jeśli tak to dlaczego źle?

Odpowiedz na te pytania. Widzę w twoim podejściu próbę ucieczki od tego snu pozbycia się go. Proponuję Ci inne podejście: podejdź do niego z akceptacją, zamiast uciekać postaraj się go zrozumieć, wczuj się w niego, przeanalizuj szczegółowo, zadaj sobie samej pytanie co dla Ciebie moze on oznaczać. Spróbuj wywołać go specjalnie np. myśląc o nim przed snem, wydając prośbe do swojej podświadomości. Odniosłem też wrażenie, że możesz wiedzieć co on oznacza jednak uciekasz od tej odpowiedzi, gdyż zadaje ona swego rodzaju ból - to tylko hipoteza, ale pomyśl nad tym moze okazać się prawdziwa.

Moja intuicja mówi mi też coś innego. Mówi, że męczy Cię gdzieś tam w środku niespełniona miłość i że mąż którego wierzę że kochasz z początku nie był "wyborem". - To jest po prostu skojarzenie, jakieś dziwne moje przeczucie. Intuicja moze się mylić czasem ;).

adeptchaosu

Re: senny prześladowca!!!!!!!!

Postautor: adeptchaosu » 24 kwietnia 2009, o 22:45

Śnij szczęśliwie i świadomie słoneczko! :)
Zagłęb się w swym umyśle i znajdź rozwiązanie, możliwe, że coś Cię dręczy, znajdź to i zniszcz bezlitośnie! :)

Wróć do „Pytania i Pomoc”