Dzień dobry,
W niedługim czasie planuję otworzyć samodzielnie dość potężny portal ezoteryczny, który będzie ukierunkowany na kreowanie lepszego życia. Z uwagi na wieloletnie doświadczenie w tworzeniu stron internetowych, projekt będzie kierowany na dość większą skalę. Pragnę, aby po wejściu na mój serwis, użytkownik odczuwał ciepło i spokój. Chcę wykorzystać w nim wszelkie pozytywne aspekty ezoteryki - w szczególności rozwój duchowy i prawo przyciągania.
Problemem jest dla mnie tarot, czyli nieodłączny element ezoteryki. Myślałem na otwarciu systemu, gdzie internauci mogliby wylosować kartę tarota i poznać jej interpretację, czy wykonać jakiś konkretny rozkład. Mam duży dylemat, czy taki system wróżb tarota nie będzie sprzeczny z ideą serwisu. Chcę, aby serwis pomagał ludziom, a nie im szkodził. Myślałem też, aby wykonać system wróżenia w taki sposób, aby każda wróżba miała pozytywne i optymistyczne przesłanie.
Czy waszym zdaniem powinienem zrezygnować z tarota w takim serwisie?
Pozdrawiam
Bezpieczeństwo Tarota
Re: Bezpieczeństwo Tarota
Jak uważasz.
Tarot sam w sobie nie szkodzi ani nie pomaga. Wszystko zależy od intencji zainteresowanego.
Jeśłi interesuje Cię pozytywny tarot, to proponuję zapoznać się tarotem Osho.
Tarot sam w sobie nie szkodzi ani nie pomaga. Wszystko zależy od intencji zainteresowanego.
Jeśłi interesuje Cię pozytywny tarot, to proponuję zapoznać się tarotem Osho.
Pytasz czy stosowanie Tarota nie będzie sprzeczne z ideą serwisu, który chcesz stworzyć? A nie wydaje Ci się że tylko Ty wiesz jaka jest idea serwisu, który Ty chcesz stworzyć i że tylko Ty możesz to osądzić?
Lubię oglądać debaty polityków w TV i myślę sobie wtedy, że przydałby im się dobry kurs asertywności, żeby dobrze dyskutować ze sobą, ale z drogiej strony jak muszą odpowiadać na takie agresywne pytania dziennikarzy, to i trening asertywności warszawa
-
Demiurg Karmy
- Reputacja: 0
Tarot może intepretować jedynie żywy człowiek, maszyna może tylko wyrzucić schematyczny opis karty, w którym ktoś kto nie zna tarota pogubi się i zaprogramuje sie błędnie.
Tarot zawsze mói o zagrożeniach i szansach, więc programowanie odpowiedzi tylko optymistycznych jest kolejnym błędem.
Tarot zawsze mói o zagrożeniach i szansach, więc programowanie odpowiedzi tylko optymistycznych jest kolejnym błędem.