Od oczego zacząć rozwjanie duchowe?

Pytania i Pomoc Duchowa - Masz jakikolwiek problem, napisz tu.
Niewinny
Reputacja: 0

Re: Od oczego zacząć rozwjanie duchowe?

Postautor: Niewinny » 31 lipca 2011, o 02:57

theadi1525 pisze:Dzieki za odpowiedz, postaram sie cos z tego wyniesc

Pogratulować, w takim razie już przegrałeś.

theadi1525 pisze: i o postepach kiedys napisze, ja tez tak mialem ze mi nikt o tm nie powiedzial sam zaczolem szukac informacji o takich reczach. Tak jak by mnie od razu do tego ciaglo, a jeszcze bardziej zaczolem w to wierzyc jak sie zaczolem bawic wahadelkami, robilismy z kolezanka testy. Ona na przklad chowala klucz a ja przez wahadelko je znajdywalem. Wiec nasza podswiadomosc bo wkoncu ona kieruje wahadelkiem muszi byc madrzejsza od nas. Ciekawe :) i niepisalem tak dlugo poniewarz jestem na wakacjach a tu jest trudny dostep do internetu.

Proponowałbym abyś dalej bawił się wahadełkiem ewentualnie jeżeli czujesz niedosyt to popróbuj wróżyć z fusów.

villah

: Od oczego zacząć rozwjanie duchowe?

Postautor: villah » 31 lipca 2011, o 11:30

w. wypowiedzi twojego typu osądzające i wydające wyrok na temat czyjejś przyszłości są kompletną głupotą, <aplauz>

Awatar użytkownika
999Krysia

Postautor: 999Krysia » 31 lipca 2011, o 12:33

theadi1525 pisze:Dzieki za odpowiedz, postaram sie cos z tego wyniesc i o postepach kiedys napisze, ja tez tak mialem ze mi nikt o tm nie powiedzial sam zaczolem szukac informacji o takich reczach. Tak jak by mnie od razu do tego ciaglo, a jeszcze bardziej zaczolem w to wierzyc jak sie zaczolem bawic wahadelkami, robilismy z kolezanka testy. Ona na przklad chowala klucz a ja przez wahadelko je znajdywalem. Wiec nasza podswiadomosc bo wkoncu ona kieruje wahadelkiem muszi byc madrzejsza od nas. Ciekawe :) i niepisalem tak dlugo poniewarz jestem na wakacjach a tu jest trudny dostep do internetu.

Na pocżatku jest wszystko dobre.Czytanie ksiązek ezetorycznych, warsztaty duchowe..zabawa wahadełkiem. Trzeba pomodlic się do Boga lub do Nadswiadomości/w zalezności w co wierzysz/ o dobre prowadzenie , o spotkanie najlepszych nauczycieli na jakich jesteś otwarty.Chodzi o to bys nauczył sie języka ezoterycznego ,abyś wiedział coś o psychologii duchowej .Z czego składa się osobowośc ludzka .Roli podświadomości , swiadomości i nadświadomości , egu.
Wraz z tą wiedzą nabedziesz narzędzia do demontażu niechcianych programów ,które utrudniają życie i tworzą dramatyczne sytuacje , blokują harmonijne relacje z ludzmi....
W tym czytaniu ksiązek , poznawaniu innych historii, modlitwach , tworzeniu dekretów pozytywnych aspektów siebie samego chodzi o to , by tak zdementowc ego , by moć nawiązac kontakt z własnym przewodnikiem duchowym , który jest częścią Ciebie rezydująca w świecie ducha.
On zajmie sie prowadzeniem Ciebie , kontaktowac sie bedziecie poprzez wewnetrzny dialog. Tylko na początku trzeba byc czujnym ,bo świat duchowy robi czasem psikusy.Trzeba włączyc rozsądek...Pozniej przekazy bedziesz rozróżniał po miłych emocjach , ktore będa towarzyszyły wiadomością.
Nie wiesz w to co tu pisza .Dla człowieka i dla swiata duchowego rozwoj duchowy istnieje . Z punktu widzenia,, człowieka oswieconego " jest to iluzja.
Iluzją jest ten świat wirtualny , iluzja jestesmy my , iluzja jest rozwój duchowy ale do tego trzeba dojsc poprzez praktyki duchowe , demontaz ega i zbudowanie nowej osobowosci.. i po przeżyciu cudownej chwili poznania ,,kim jestem"
... Jeżeli juz pracujesz wahadełkiemi ,a ono Ciebie słucha możesz pracowac nową metodą oczyszczania umysłu i demontażu ega.. mówi o tym książka Robert Detzler -- Chyba tytuł brzmi ,,Wojownik swiatła" bardzo przyspiesza proces oczyszcznia i jest swietnym narzędziem do pracy z własnymi ograniczeniami..
Wiekszość ksiązek z tej dziedziny posiada portal ,,FOKUS" nmożna wypożyczyc z biblioteki elektronicznej i czytac w domu...
... Powodzenia...To jest świetna przygoda ....w wyniku ,ktorej zyjesz lepiej madrzej i harmonijnej... :ok
....Dorastasz w momencie ,gdy umiesz się śmiać sama z siebie...

Niewinny

Postautor: Niewinny » 2 sierpnia 2011, o 23:02

Duchowość wymaga bezwarunkowej odwagi a nie machania wahadełkiem.

WrozbydlaCiebie_pl

Postautor: WrozbydlaCiebie_pl » 12 kwietnia 2012, o 13:30

Odwagi,ale i zrozumienia bowiem bez wiedzy można klepać głupoty,które nie mają żadnego pokrycia. Równie ważna jest harmonia i dojście do ładu z samym sobą. Inaczej nie odkryjesz prawdziwej duchowości.

Wróć do „Pytania i Pomoc”