Afirmacje

Wiele inspiracji natemat narzedzi duchowego rozwoju.
Sidd
Administrator
Reputacja: 0

Afirmacje

Postautor: Sidd » 2 lutego 2009, o 16:21

W tym watku mozna zamieszczac ciekawe, inspirujace, sprawdzone, wymyslone, pozytywne... afirmacje. :)

Afirmacje na rozwiniecie poczucia niewinnosci:

- Jestem niewinny i czysty.
- Jestem czysty, wolny i w porzadku.
- Jestem dobry.
- Jestem w porzadku wobec innych.
- Wszyscy widza, ze jestem w porzadku.
- Akceptuje siebie.
- Jestem akceptowany przez otoczenie.
- Wszystko co robie jest niewinne i dobre.
- Wszyctko co robie jest akceptowane przez innych.
- Moje dzialania sa czyste i jasne.
- Bog mi przebacza.
- Przebaczam sobie wszystko.
- Przebaczam sobie, ze krzywdzilem innych.
- Przebaczam sobie, ze krzywdzilem siebie.
- Wszechswiat przebacza mi wszystko.
- Jestem wolny od przeszlosci.

alvir

Re: Afirmacje

Postautor: alvir » 11 maja 2009, o 18:38

gorąco polecam książkę "Złota Księga Saint Germaina" jest tam wszystko o afirmacjach, ich mocy, możliwościach i pięknie ukazana jest jak działają, jak tworzyć aby przejawiała się największa moc :)
"zawsze widzimy tę najlepszą z dróg, wybieramy jednak tę, do której przywykliśmy [...]" Paulo Coelho (Pielgrzym)

Niewinny

Postautor: Niewinny » 22 września 2009, o 18:12

Akurat złota księga nie jest szczególnie poświęcona temacie afrimacji.

Powtarzanie sobie w kółko jakiejś gadki z nadzieją że to coś da to głupota.

Awatar użytkownika
Prometeusz
Kontaktowanie:

Postautor: Prometeusz » 23 września 2009, o 10:43

No, żeby afirmacja mogła w jakiś sposób zadziałać, musi być odpowiednio stworzona oraz muszą być spełnione inne ważne warunki, nie czytałem tej książki, ale przeważnie nic na te tematy w tego typu książkach nie wspominają, mówią tylko powtarzaj, powtarzaj, a zobaczysz jak twoje życie zmieni się w cudowną bajkę xD.

Ekhmm

Postautor: Ekhmm » 23 września 2009, o 13:47

Ja tam od zawsze uwazalem i nadal uwazam, ze afirmacje to glupota, samooszukiwanie.

Awatar użytkownika
Prometeusz
Kontaktowanie:

Postautor: Prometeusz » 23 września 2009, o 16:52

Samooszukiwanie... tak się dzieje gdy się afirmuje coś co nie jest prawdą, ale gdy się zaczyna afirmować rzeczy, które dla nas są w pewnej mierze prawdziwe, wtedy to całkiem inna historia. Na przykład:

Gdy ktoś jest nieśmiałym wyizolowanym osobnikiem raczej nic mu nie pomoże gdy wciąż będzie powtarzał.

"jestem pewny siebie, jestem pewny siebie, jestem pewny siebie...".

Lecz może on rozwijać swój kontakt z ludźmi i swoją pewność siebie afirmując rzeczy, które są prawdziwe i małymi krokami budować w sobie pewność siebie.

"Potrafię podejść do xxxx i się przywitać" >>> podchodzi i się wita >>> robi to kilka razy. Gdy opanuje w sobie jedną pewność przechodzi do następnej. I tak ciągle. W którymś momencie stwierdzi, że przebywanie w towarzystwie to właściwie żaden kłopot dla niego po czym będzie mógł się stawać jeszcze pewniejszy siebie.

Tak jest ze wszystkim. Napiszę niebawem artykuł o mojej afirmacji byście mogli mnie lepiej zrozumieć.

Awatar użytkownika
Baisa

Postautor: Baisa » 28 października 2009, o 20:06

afirmacje to .praca dla wytrwałych i naprawdę.chcących .poczyścić....przy każdej afirmacji coś wychodzi z podświadomości.......bo bierne klepanie ....może i pomoże (małpę tez można nauczyć jazdy na rowerze) ale afirmacja przeszła tez ewolucje w swoim zastosowaniu....nie służy tylko do zmiany naszych nawyków ,zachowań wynikających z naszych kodów ale mówiąc najprościej też .służy odkodowaniu i ........wówczas jak się ją stosuje z taka intencją .to pozwała uwolnić np; od nieśmiałości ale i dowiedzieć , co spowodowało ze jesteśmy nieśmiali...porównałabym tą prace z swoim wnętrzem do karczowanie lasu .choć są sposoby by w tym sobie pomóc i ułatwić.......pozdrawiam cieplutko :-P

Wróć do „Medytacje, Afirmacje i Modlitwy”