NWM = Narzędzia Wniebowstąpionych Mistrzów
źródło:
ANGIELSKIE: www.askrealjesus.com
POLSKIE TŁUMACZENIE: www.wniebowstapieni.prv.pl
Harmonizowanie się z wewnętrznym Chrystusem
Jezus: Jestem w pełni świadom, że ta witryna nie odpowie na wszystkie twe osobiste pytania. Ale nie zostawię cię
niepocieszonym. Masz zdolność komunikowania się bezpośrednio ze mną. Nawiązanie tego kontaktu może zająć trochę czasu i
wymagać pewnego wysiłku. Jeśli jednak będziesz stosować poniższe ćwiczenie, cały proces będzie znacznie łatwiejszy.
Poniższe ćwiczenie to wizualizacja, która ma pomóc w uzyskiwaniu osobistych odpowiedzi na dowolne pytania. Przed
rozpoczęciem tego ćwiczenie koniecznie pamiętaj o zapieczętowaniu się przed energiami świadomości masowej (taka technika
opisana jest na stronie ochrony duchowej).
Musisz rozumieć, że jest wiele sił na tym świecie, które chcą uniemożliwić ci uzyskiwanie prawdziwych odpowiedzi. Jeśli
te siły nie zdołają przeszkodzić ci w próbie skomunikowania się ze mną, to będą próbować podsuwać fałszywe idee i
odpowiedzi.
Musisz też rozumieć, że również w twoim umyśle są siły (wewnętrzny wróg lub twój umysł cielesny), które będą próbowały
zakłócić tę łączność (więcej o umyśle cielesnym znajdziesz w dziale Uniwersalna droga Chrystusa. Te siły będą podsuwać
swoje odpowiedzi. Ludzie często słyszą to, co chcą słyszeć. Musisz sobie z tego zdawać sprawę, byś stopniowo budował
zdolność rozróżniania, która pozwoli ci dostrzec niedoskonałe odpowiedzi i dotrzeć do odpowiedzi, które pochodzą
bezpośrednio ode mnie.
Praktyczna technika
Poniższe ćwiczenie będzie bardzo pomocne w rozwijaniu zdolności rozróżniania i nawiązywania kontaktu.
Znajdź ciche miejsce (na przynajmniej 10-15 min). Usiądź wygodnie, by nie czuć niewygody w ciele.
Poświęć 5-10 min na zapieczętowanie się przed niedoskonałymi energiami (posłuż się techniką opisaną na stronie Ochrony
duchowej).
Wizualizuj, że czterej aniołowie Archanioła Michała, po jednym z każdej strony, otaczają twoje osobiste pole siłowe. Mają
3,5 m wysokości i trzymają miecze płonące jasnym niebieskim płomieniem. Są ogniste i władne chronić cię przed siłami tego
świata.
Zwróć uwagę na swoje wyższe ja usytuowane tuż nad głową. W myśli powiedz następującą afirmację:
W imię Jezusa Chrystusa inwokuję ścianę jaśniejącego białego światła wokół mego ciała, umysłu i pola energetycznego.
Uznaję, że ta energia zapieczętuje mnie przed sprawami tego świata. Teraz inwokuję fioletowy płomień płonący wewnątrz
ściany światła, który pochłania wszelkie niedoskonałe energie mej istoty.
Poświęć chwilę, by poczuć, że jesteś całkowicie zabezpieczony przed energiami tego świata.
Kiedy poczujesz się spokojny, skup swą uwagę na środku klatki piersiowej na wysokości fizycznego serca. Wizualizuj, że w
środku twej klatki piersiowej płonie duchowy ogień. Ten płomień nie wymaga podsycania. Płonie sam, bez przerwy.
Skup się na tym płomieniu i pozwól, by twoja uwaga weszła w ten płomień. Za tym płomieniem dostrzegasz drzwi. Wejdź w nie.
Wchodzisz w tunel, i przesuwając się w nim, dostrzegasz przysłowiowe światło na końcu tunelu.
Idź naprzód, aż wyjdziesz z tunelu i wejdziesz w światło.
Wchodzisz do przepięknego ogrodu. Otoczony jest wysokim żywopłotem. W ogrodzie są piękne klomby i przejścia. Pośrodku
widać łagodnie szumiącą fontannę. Po całym ogrodzie radośnie śpiewają ptaki.
Przechodząc przez ten ogród, czujesz, że troski tego świata po prostu odpadają od ciebie. Im dalej idziesz, tym czujesz,
że masz w sobie więcej światła i pokoju.
Idź nadal i pozwól sobie poczuć, jak ten pokój i pogodność ogrodu, wchłania wszystkie twoje troski i obawy. Kiedy
poczujesz się podniesiony i uspokojony, poświęć chwilę na rozejrzenie się wokół.
Gdy się rozglądasz, dostrzegasz dwa krzesła wyrzeźbione z kamienia. Zajmij jedno z nich i poczuj się wygodnie. Potem skup
się na swoim sercu i zamknij oczy. Poczuj, że jesteś całkowicie spokojny w tym pięknym ogrodzie. Właściwie czujesz, że to
twój dom.
Teraz wyobraź sobie, że otwierasz oczy i patrzysz na krzesło przed sobą. Ku swojemu zdumieniu zauważasz, że ktoś na nim
siedzi. Gdy się uważniej przyglądasz, uświadamiasz sobie, że to ja, twój Jezus, siedzę przed tobą.
Poczuj się wygodnie w mojej obecności.
Skup się teraz na moim sercu i poczuj, że moje serce promienieje bezwarunkową miłością do ciebie. Daj sobie trochę czasu,
by zaakceptować fakt, że kocham cię bezwarunkowo.
Potem absorbuj moją bezwarunkową miłość do ciebie i czuj, jak pochłania ona wszystko, co jest niedoskonałe i nierealne.
Zaiste to doskonała miłość, która usuwa wszelki strach i wszystkie inne niedoskonałe emocje.
Siedząc przede mną i w pełni przyjmując mą miłość, pomyśl znów o swojej sytuacji na ziemi. Jednak nie martw się żadnym
aspektem tej sytuacji. Po prostu na chwilę przypomnij sobie o niej. Potem spójrz ponownie na mnie i w umyśle sformułuj
milczące pytanie. Nie pytaj, jak masz postąpić, ponieważ sam musisz podjąć decyzję. Poproś mnie, bym pozwolił ci głębiej
zrozumieć problem, byś sam wiedział, co masz zrobić.
Kiedy sformułujesz pytanie, poślij je do mnie.
Potem zamknij oczy i skup swą uwagę na mej miłości.
Zanurz się w tę miłość i zapomnij o wszystkich troskach tego świata.
Po pewnym czasie chłonięcia mej miłości twoja uwaga w naturalny sposób może wrócić do pytania. Skup po prostu swą uwagę na
moim sercu i słuchaj odpowiedzi. Nie przejmuj się, jeśli odpowiedź nie przyjdzie natychmiast. Skupiaj się na mojej
bezwarunkowej miłości i kąp się w niej tak długo, jak chcesz.
Kiedy poczujesz, że przyjąłeś tyle, ile mogłeś, kiedy poczujesz, że twoje serce jest kielichem przepełnionym moją
miłością, wizualizuj, jak po cichu opuszczasz piękny ogród i wracasz przez tunel.
Teraz siedzisz w swoim krześle w pokoju. Powoli powracasz do swojego normalnego stanu świadomości.
Z początku możesz nie otrzymać natychmiastowej odpowiedzi. Może upłynąć nieco czasu, zanim odpowiedź dotrze do twego
świadomego umysłu. Po prostu bądź czujny i staraj się codziennie znaleźć kilka chwil na wsłuchiwanie się w swoje wnętrze.
Po pewnym czasie – po kilku godzinach, dniach lub tygodniach – odpowiedź dotrze do ciebie.
Powtarzaj to ćwiczenie tak często, jak chcesz. Jeśli naprawdę zależy ci na odpowiedzi w konkretnej sprawie, powtarzaj to
ćwiczenie raz dziennie, aż otrzymasz zadowalającą cię wewnętrznš wskazówkę.
Wykonując to ćwiczenie, koniecznie miej w pobliżu notes i pióro. Po skończeniu ćwiczenia zapisz wszelkie myśli, które się
pojawią. Jeśli to spisywanie myśli potraktujesz jako część ćwiczenia, to będziesz zdumiony otrzymywanymi podpowiedziami.
Celem tego ćwiczenia jest pomóc ci nastroić twą świadomość na mnie. Po pewnym czasie praktykowania tego ćwiczenia możesz
poczuć, że możesz uzyskać to zharmonizowanie nawet w czasie codziennych czynności. Tak ma być. Pragnę, byś miał ze mną
stały kontakt na żądanie.
NWM Technika połączenia z rzeczywistością duchową
Wróć do „Medytacje, Afirmacje i Modlitwy”