Dobro i zło a prawda
Dobro i zło a prawda
Tutaj napiszę o moich przemyśleniach, które dają wolność i ulgę. Myślałem na różne sposoby i musiałem mieć wszystko przemyślane żeby dojść do jednego wniosku. Wyeliminuj stres, pal blanty i rób co chcesz. Gdyby taki przekaz przyświecał każdemu człowiekowi wtedy ludzie byliby o wiele szczęśliwsi. Nie ma nic gorszego niż wiara w teorie, które niestety w internecie rozprzestrzeniają się w zastraszającym tempie. Mam same złe pragnienia i ani jednego dobrego i wg każdej teorii powinienem się zmienić ale wtedy nie byłbym sobą i nie żyłbym tak jak chcę. Dlatego ta opcja odpada. Mam więc przed sobą drogę regresu duchowego i wybieram siebie. Na pohybel wszystkim specom, szatanom, szamanom i szarlatanom, którzy tworzą swoje modele świata i myślą, że odróżniają dobro od zła. Raj to miejsce dla hedonistów a nie pajaców z wahadełkami, którzy nawet herbatki się nie napiją bo to "narkotyk" (serio w kręgach "duchowych" i takie teorie powstają). Także gdybym był prorokiem i miał Wam powiedzieć czego chce Bóg to powiedziałbym, że tego co przynosi Wam szczęście: muzyka, blanty, piwko, tłuste mięso i seks. Uciekanie od pragnień w imię rozwoju duchowego to jakiś absurd i gdyby naprawdę Bóg tego chciał to wybrałbym pragmatycznie szatana. Tylko, że języki zostały pomieszane a ludzkość zmanipulowana i to jest właśnie punkt manipulacyjny - zamiana ról Bogu i szatanowi. Ludzie w imię Boga zabijają, biczują się i odmawiają przyjemności a szatana widzą tam gdzie jest prawdziwy Bóg czyli w muzyce, seksie i przyjemności. Ludzie są do tego stopnia zmanipulowani, że zwykłe słowo ku**wa budzi w nich negatywne emocje. Jak te chińskie małpki z bazaru na sznureczku albo pacynki w teatrze. Zakładają maski i boli ich to, że maska została zaatakowana. Boją się zdemaskowania bo stracą swoją iluzję. Najgorsze momenty w życiu zawdzięczam zaufaniu takim pacanom głoszącym "prawdę". Zemści się to na nich szybciej niż im się zdaje tak jak każdemu mści się ufanie autorytetom i hierarchom.
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz.
- Prometeusz
- Reputacja: 0
- Kontaktowanie:
Re: Dobro i zło a prawda
Napięta struna pęknie, nienaciągnięta nie wyda dźwięku.
Dziękuję, dobranoc.

Dziękuję, dobranoc.