Pole informacji, wahadła

Droga świadomości - Inspiracje, teksty i artykuły.
Kocur
Reputacja: 0

Re: Pole informacji, wahadła

Postautor: Kocur » 8 sierpnia 2014, o 13:05

Pogoda to też umowna wytyczna?

PPRAWWDA pisze:Każdy przejaw próby rządzenie drugim człowiekiem jest zły i z tym złem należy walczyć.

Zgadzam się jeśli mówimy o rządzeniu ludźmi przez ludzi. Rządzi jednak nami natura i nie mamy wpływu np na powodzie czy trąby powietrzne. Nie mamy wpływu na zachowania innych ludzi (słusznie) ale powinniśmy mieć wpływ na dobieranie sobie takich ludzi, którzy są podobni do nas i możemy im dzięki temu ufać. I tu już potrzeba wiedzy na temat jak takich ludzi odróżniać.
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz.

Niewinny

Postautor: Niewinny » 8 sierpnia 2014, o 13:10

Kocur pisze:Pogoda to też umowna wytyczna?

Pogoda to pogoda.

Kocur pisze:Zgadzam się jeśli mówimy o rządzeniu ludźmi przez ludzi. Rządzi jednak nami natura i nie mamy wpływu np na powodzie czy trąby powietrzne.

Mamy, siłą woli można prawie wszystko.

Kocur pisze: Nie mamy wpływu na zachowania innych ludzi (słusznie) ale powinniśmy mieć wpływ na dobieranie sobie takich ludzi, którzy są podobni do nas i możemy im dzięki temu ufać. I tu już potrzeba wiedzy na temat jak takich ludzi odróżniać.

A dobieraj sobie kogo chcesz twoja sprawa.

Kocur

Postautor: Kocur » 8 sierpnia 2014, o 13:38

Widzę, że się nie zrozumiemy :P

Kocur

Postautor: Kocur » 8 sierpnia 2014, o 19:09

PPRAWWDA
mam jeszcze pytanie do Ciebie jak byś potraktował taką sytuację. Masz taką mało znaną teorię: swiatducha.wordpress.com
Wyobraź sobie, że autor strony mówi Ci, że masz właśnie takie obciążenie i podobają Ci się dziewczyny, które też to mają - to jest Twoja błędna intuicja, z której zdajesz sobie sprawę. Mówiąc, że to nieprawda czuję się jakbym sobie na siłę wkręcał mimo tego, że świat jaki widzę pokazuje, że to właśnie jest prawda. Gdyby to była prawda to wtedy nie byłoby dla mnie żadnego ratunku dlatego nie opłaca mi się w to wierzyć. Dopóki nie ma ostatecznego obalenia zawsze musi odezwać się niepokój . Dlatego uważam, że konkretnie ta teoria jest bardzo szkodliwa dla ludzi i coś takiego powinno być prawnie zakazane bo może trwale zniszczyć komuś życie.

Niewinny

Postautor: Niewinny » 8 sierpnia 2014, o 22:36

Kocur pisze:PPRAWWDA
mam jeszcze pytanie do Ciebie jak byś potraktował taką sytuację. Masz taką mało znaną teorię: swiatducha.wordpress.com
Wyobraź sobie, że autor strony mówi Ci, że masz właśnie takie obciążenie i podobają Ci się dziewczyny, które też to mają - to jest Twoja błędna intuicja, z której zdajesz sobie sprawę. Mówiąc, że to nieprawda czuję się jakbym sobie na siłę wkręcał mimo tego, że świat jaki widzę pokazuje, że to właśnie jest prawda. Gdyby to była prawda to wtedy nie byłoby dla mnie żadnego ratunku dlatego nie opłaca mi się w to wierzyć. Dopóki nie ma ostatecznego obalenia zawsze musi odezwać się niepokój . Dlatego uważam, że konkretnie ta teoria jest bardzo szkodliwa dla ludzi i coś takiego powinno być prawnie zakazane bo może trwale zniszczyć komuś życie.

A jak decydujesz co jest prawdą a co nie, jak decydujesz w co wierzysz w co nie?
Dla mnie wygląda to mniej więcej tak że jeśli się czymś zajmujesz to w to wierzysz? Logiczne nie?

Piszesz że takie teorie mogą szkodzić, więc w to wierzysz i wtedy faktycznie możesz się gorzej czuć.
Czemu po prostu nie rzucisz tego w pizdu?

Zadna teoria nie może być szkodliwa, teoria to tylko słowa, LITERKI.
Szkodliwe jest nawoływania do zabraniania głoszenia czegokolwiek, bo tak ogranicza się wolność wypowiedzi.
Każdy ma prawo do własnego zdanie jakkolwiek absurdalne by ono nie było, ma też prawo przedstawiać je innym (głosić publicznie) a ty chciałbyś to prawo odebrać bo wydaje ci się że tobie coś szkodzi, ale zastanów się nikt tobie nic nie narzuca, możesz przeczytać i WYRABIASZ SOBIE WŁASNE ZDANIE NA TEMAT CZYTANEGO TEKSTU, BO POTRAFISZ MYŚLEĆ

Kocur

Postautor: Kocur » 8 sierpnia 2014, o 22:54

Spójrz. Jest pan Jurek, który lubi sobie wypić wódkę i mówi "picie wódki jest zdrowe!". Uważa wódkę za najważniejszą wartość w życiu i czci ją. Nie wie nic o szkodliwości wódki.

Przychodzi lekarz i mówi Jurkowi jaka jest szkodliwość wódki, przytacza przykłady, które Jurek odnosi do siebie. Ale Jurek stwierdza, że za bardzo kocha wódkę i przyjmuje sobie na wiarę to , że wódka jest dobra. Umiera na marskość wątroby przez picie. Widzisz i to, że nie odrzucam taką teorię to postępuję jak ten pan Jurek - odrzucam coś co mi nie pasuje i jest mi w to niewygodnie wierzyć żeby móc utrzymać dotychczasowy obraz świata, który jest błędny. Tylko ja już wiem, że jest błędny i co dalej? Tamtego obrazu też nie przyjmuję bo nie sądzę żeby jakiś koleś mógł znać prawdę na temat świata ale jakąś część odkrył. Nie mam tutaj prawa wyboru bo tak samo nie wybiorę sobie tego czy wierzę, że 2+2=4 czy może 5. No ale Ty nawet matematykę jesteś w stanie odrzucić więc nie umiem zrozumieć Twojego punktu widzenia.

Niewinny

Postautor: Niewinny » 9 sierpnia 2014, o 18:22

Kocur pisze:Spójrz. Jest pan Jurek, który lubi sobie wypić wódkę i mówi "picie wódki jest zdrowe!". Uważa wódkę za najważniejszą wartość w życiu i czci ją. Nie wie nic o szkodliwości wódki.

Przychodzi lekarz i mówi Jurkowi jaka jest szkodliwość wódki, przytacza przykłady, które Jurek odnosi do siebie. Ale Jurek stwierdza, że za bardzo kocha wódkę i przyjmuje sobie na wiarę to , że wódka jest dobra. Umiera na marskość wątroby przez picie. Widzisz i to, że nie odrzucam taką teorię to postępuję jak ten pan Jurek - odrzucam coś co mi nie pasuje i jest mi w to niewygodnie wierzyć żeby móc utrzymać dotychczasowy obraz świata, który jest błędny. Tylko ja już wiem, że jest błędny i co dalej? Tamtego obrazu też nie przyjmuję bo nie sądzę żeby jakiś koleś mógł znać prawdę na temat świata ale jakąś część odkrył. Nie mam tutaj prawa wyboru bo tak samo nie wybiorę sobie tego czy wierzę, że 2+2=4 czy może 5. No ale Ty nawet matematykę jesteś w stanie odrzucić więc nie umiem zrozumieć Twojego punktu widzenia.

Nie czaje.
Myślisz że jakaś teoria jest prawdziwa i ci szkodzi? Jeśli tak uważasz to z nią walcz, bo co innego ci zostaje jak coś ci szkodzi a ty jesteś przekonany że to jest prawdziwe.
Tylko jeżeli to zaczęło się po przeczytaniu jakiegoś artykułu to znaczy że on nie zaszkodził, co najwyżej pomógł bo coś co szkodzi było od zawsze/jakiegoś czasu a kontakt z tekstem pozwolił ci to wykryć.
Ale jak można uważać że samo przeczytanie czegoś może powodować problem? Przecież to absurd.

a 2+2 to nie jest 4.

Dodajesz coś do czegoś, to dodawania czyli siła zostawia ślad na elementach które dodajesz więc nie dadzą czystego wyniku "równego".

2 2 4 niech będzie.

To mogą być opisy w sensie 2 łyżki, 4 pomarańcze itp.

2+2=na pewno nie 4 bo 4 było by czyste a żeby dodać potrzeba użyć siły.

opis+opis=opis+opis

A nie opis+opis=2opisy

A to dlatego że 2 opisy to może być: opis opis
a opis + opis to zawsze opis + opis bo w końcu dodajesz.

Szkoda że na studiach tego nie uczą.

Kocur

Postautor: Kocur » 10 sierpnia 2014, o 02:42

Nie czaję :P W matematyce używasz jednostek domyślnie takich samych czyli 2 tego samego + 2 tego samego = 4 tego samego :D

Co do teorii nie mówię, że wierzę w jej prawdziwość. Po prostu jest nie do odrzucenia na logikę czyli może być prawdziwa. Jeśli jest prawdziwa to znaczy, że mam złą intuicję a tak właśnie jest. Czyli krótko mówiąc człowiek ze złą intuicją nie może żyć w szczęściu i zgodnie z zasadami wszechświata a te zasady jakieś są. Mogę sobie wkręcać dawną rzeczywistość ale wiem, że to wkrętka. A chcę wiedzieć, że to prawda i to jest tylko kwestia tej małej rzeczy.

Kocur

Postautor: Kocur » 17 września 2014, o 16:34

Teoria jest prawdziwa i Biblia to potwierdza :D Czy mowa nie jest czasem o Kundalini? :)

"jak ciebie go stworzyłem"
"Oto teraz słoń[Behemot/hipopotam], któregom uczynił jako i ciebie, trawę je jako wół. Oto teraz moc jego jest w biodrach jego, a siła jego w pępku brzucha jego. Rusza ogonem swoim, jako chce, choć jest jako drzewo cedrowe; żyły łona jego (u Wujka: jąder jego) są powikłane jako latorośli. Kości jego jako trąby miedziane; gnaty jego jako drąg żelazny. On jest przedniejszym z uczynków Bożych (...).
Następnie mamy opis „krokodyla", jak tłumacze Tysiąclecia przełożyli Lewiatana:
Oto zatrzymuje strumień, że się nie spieszy; tuszy sobie, iż Jordan wypije gębą swoją. Azali go kto przed oczyma jego ułapi? albo powrozy przeciągnie przez nozdrze jego? Wyciągnieszże wędą wieloryba? albo sznurem utopionym w języku jego? Izali zawleczesz kolce przez nozdrza jego? albo hakiem przekoleszli czeluść jego? Izalić się będzie wiele modlił, albo z tobą łagodnie mówić będzie? (...) Połóż tylko nań rękę twą, ślubujęć, że nie wspomnisz więcej na bitwę. Oto nadzieja ułowienia jego omylna jest; izali i wejrzawszy nań człowiek nie upada? (...) Wrota gęby jego któż otworzy? bo strach około zębów jego. Łuski jego mocne jako tarcze, bardzo ściśle spojone. Jedna z drugą tak spojona, że wiatr nie wchodzi między nie. Jedna do drugiej przylgnęła, ujęły się, a nie dzielą się. Kichanie jego czyni blask, a oczy jego są jako powieki zorzy. Z ust jego lampy wychodzą, a iskry ogniste wyrywają się. Z nozdrzy jego wychodzi dym, jako z garnca wrzącego, albo kotła. Dech jego węgle rozpala, a płomień z ust jego wychodzi. W szyi jego przemieszkuje moc, a boleść przed nim ucieka. Sztuki ciała jego spoiły się, całowite są w nim, że się nie porusza. Serce jego twarde jako kamień, tak twarde, jako sztuka spodniego kamienia młyńskiego. Gdy się podnosi, drżą mocarze, a od strachu oczyszczają się. Miecz, który go sięga, nie ostoi się, ani drzewce, ani strzała, ani pancerz. Żelazo poczyta sobie za plewę, a miedź za drzewo zbótwiałe. Nie upłoszy go strzała, a jako źdźbło są u niego kamienie z procy. Strzelbę sobie poczyta jako słomę, a pośmiewa się z szermowania włócznią. Pod nim są ostre skorupy; ściele sobie na rzeczach ostrych jako na błocie. Czyni, że wre głębokość jako garniec, a że się mąci morze jako w moździerzu. Za sobą jasną ścieszkę czyni, tak, że się zdaje, iż przepaść ma siwiznę. Niemasz na ziemi równego mu, który tak stworzony jest, że się niczego nie boi. Wszelką rzecz wysoką lekce waży; on jest królem nad wszystkiemi srogiemi zwierzętami." (BG, Hiob 40,10-41,25)"

Niewinny

: Pole informacji, wahadła

Postautor: Niewinny » 18 października 2014, o 21:23

Kocur pisze:? I druga sprawa to energia przedmiotów, jedzenia itd. Jeśli jest ubojnia i tam powinno być negatywne pole informacji to w jaki sposób człowiek powinien myśleć żeby jedząc mięso czuć się dobrze i żeby mu nie zaszkodziło?

Przestać jeść mięso, niektórych rzeczy nie przeskoczysz w ten sposób

Kocur

Postautor: Kocur » 18 października 2014, o 21:36

Nie da się przestać jeść mięso bo wtedy musiałbym się odżywiać energią słoneczną :P

aartefax

Postautor: aartefax » 20 października 2014, o 00:35

Smacznego:

http://wideo.interia.pl/wizytowka-Mysti ... Id,1581144
Trochę chemi nikomu nie zaszkodzi;
http://www.edpol.net.pl/pl/produkty/pre ... obiowego-1

http://www.almi-polska.pl/index.php?glo ... 8&menu=178

http://wiadomosci.onet.pl/wielka-brytan ... epow/tpcnp

A jak kurczaczki po kilku dniach się nieco zazielenią to szoruje się je szczotą plus płyn do mysia naczyń.

Warto zapytać kogoś pracującego w masarni jak to się tam kombinuje i różne dodatki serwuje,typu oczka i inne gorsze jeszcze rzeczy o których tu nie wspomnę aby komuś nie popsuć jutrzejszego obiadku. :mrgreen:
Ciekawe ile szczurów zjada nieświadomie klasyczny mięsożerca. :mrgreen:

Oj wpadają co jakiś czas do maszyny ino piszczy.

Smacznego!!! :)
Klamsto wielokrotnie powtarzane staje sie prawda.

Kocur

Postautor: Kocur » 20 października 2014, o 15:40

Wierz w takie rewelacje to będziesz w zimie chodził w trampeczkach :)

aartefax

Postautor: aartefax » 20 października 2014, o 23:34

W to akurat wierzyć nie muszę.Wystarczy mieć kogoś w rodzinie który zajmuje się tym biznesem. :)
Klamsto wielokrotnie powtarzane staje sie prawda.

Wróć do „Świadomość”