Sporą część życia sądziłem że miłość, boga, oświecenie, jam jest czy kto co lubi można w jakiś sposób osiągnąć, wyzwolić się.
Teraz zrozumiałem że tutaj chodzi o ciebie, to ty musisz być w porządku z własnym sumieniem.
Moralności nie oszukasz.
Moralność
- mocmilosci
- Reputacja: 0
- Kontaktowanie:
Re: Moralność
Nie o CIEBIE sciemniaczu lecz o SIEBIE!
Ach wszechniemogacy,błądzisz....
Ach wszechniemogacy,błądzisz....
JAMJEST
....MIŁOŚĆ....
....MIŁOŚĆ....
- mocmilosci
- Kontaktowanie:
Moralność to wymysł człowieka - ustalony na potrzeby lepszego życia. Obowiązuje nas więc wśród ludzi i jest to nasza moralność a nie narzucona nam przez społeczeństwo. A więc jedyną zasadą jest "nie rób drugiemu tego co uważasz za złe".
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz.
To prawda. Jednak. Moralność narzucana nam jest od dziecka poprzez rodziców. To oni pierwsi nam mówią co nam wolno a czego nie.
- mocmilosci
- Kontaktowanie:
: Moralność
cyt:" nie rób drugiemu tego co uważasz za złe".
Ale z innej beczki...śmiechu...
Punkt widzenia zależy od punktu SIEDZEN
IA
nio i cio?
LIPA na kaczych łapach...
ale kuwa kwwwwwwwwiatki....
Mariusz
Ale z innej beczki...śmiechu...
Punkt widzenia zależy od punktu SIEDZEN
IA
LIPA na kaczych łapach...
ale kuwa kwwwwwwwwiatki....
Mariusz
JAMJEST
....MIŁOŚĆ....
....MIŁOŚĆ....
-
kamil.lisowski
: Moralność
Bzdury ludzie piszecie, jest tylko jedno prawo - Twoja wola będzie twoim prawem. Jedynym grzechem jaki znam to odmówić pomocy innym, cała reszta to mit. Za odmówienie pomocy wszystko się traci, czyt. całe swoje światło i energię się traci i od nowa trzeba integrować, człowiek wtedy robi się senny, ospały, większość ludzi to przechorowuje.
Zadajecie ludzie całą masę głupich pytań, jak np. czy palenie tytoniu szkodzi rozwojowi duchowemu i różne jeszcze głupsze odpowiedzi się trafiają. A prawda jest taka, że jedyne co was ludzie zabija to wasze podzielone światło, które próbuje do was wrócić i się na powrót zintegrować. Masz kłopoty przyjacielu, jak byś nie żył zdrowo, odżywiał się zdrowo i tak twoje ciało odmówi tobie zdrowia, z innej strony, jeśli masz ciało czyste, choćbyś nie wiem jak niezdrowo się odżywiał i niezdrowo żył - będziesz zdrowy. Ameryki chyba nie odkryłem, prawda?
Zadajecie ludzie całą masę głupich pytań, jak np. czy palenie tytoniu szkodzi rozwojowi duchowemu i różne jeszcze głupsze odpowiedzi się trafiają. A prawda jest taka, że jedyne co was ludzie zabija to wasze podzielone światło, które próbuje do was wrócić i się na powrót zintegrować. Masz kłopoty przyjacielu, jak byś nie żył zdrowo, odżywiał się zdrowo i tak twoje ciało odmówi tobie zdrowia, z innej strony, jeśli masz ciało czyste, choćbyś nie wiem jak niezdrowo się odżywiał i niezdrowo żył - będziesz zdrowy. Ameryki chyba nie odkryłem, prawda?
Krol102
gdybym dziś słuchał tego co mówili mi rodzice w dzieciństwie to w zimie chodziłbym w trampkach ;)
mocmilosci
nie ma ideałów. Jak ktoś nie ma empatii to żadna moralność mu nie pomoże.
kamil.lisowski
skąd bierzesz takie "mądrości"?
gdybym dziś słuchał tego co mówili mi rodzice w dzieciństwie to w zimie chodziłbym w trampkach ;)
mocmilosci
nie ma ideałów. Jak ktoś nie ma empatii to żadna moralność mu nie pomoże.
kamil.lisowski
skąd bierzesz takie "mądrości"?
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz.
-
kamil.lisowski
Z własnego życia.