nadświadomość
- margaritka
- Reputacja: 0
nadświadomość
Polaczenie podsiadomosci ze swiadomoscia aby osiagnac nadswiadomosc, osoba w nadswiadomosci moze przenikac czas i przestrzen znac innych mysli grzechy rowniez.Czym jest naprawde nadswiadomosc czy odpowiada czakrze korony u czlowieka , gdzie sie znajduje i jakie sa jej funkcje?
Ostatnio zmieniony 24 października 2013, o 20:53 przez margaritka, łącznie zmieniany 1 raz.
You may not know what is going to happen if u try, but if u do not try nothing will happen.
Re: nadswiadomosc
A co chcesz z tym zrobić?
- margaritka
Posiasc takie umiejetnosc
podobno dzieki niej mozemy np rozwiazac swoj problem np.dlaczego choruje , potrafi nam odpowiedziec poprzez intuicje, innych ludzi, niespodziewane wydazenie poza tym podobno bierze udzial w kreacji a to co nazywamy poloczenie podsiadomosci ze swiadomoscia i nadswiadomoscia oswieceniem tak mi sie wydaje
Znac innych mysli (ale kwiatek )
wlasnie znak ze moja nadswiadomosc pracuje 
Znac innych mysli (ale kwiatek )
You may not know what is going to happen if u try, but if u do not try nothing will happen.
To nie jest na takiej zasadzie jak myslisz Mar.
- margaritka
A jak jest twoim zdaniem Wszechmogący?
Zgadzam się z Wszechmogacym, to nie do konca tak.
Skąd wiesz takie rzeczy? Warto zweryfikować źródło lub głębiej je zrozumieć.
Dla mnie podświadomość, świadomość i nadświadomość stanowią pewien umowny podział. Dzięki niemu łatwiej zrozumieć pewne funkcje umysłu/ciała. Jednak sama istota ludzka jest całością. Już teraz jesteś tymi trzema jaźniami. Chodzi bardziej o to by wszystko w Tobie było w harmonii.
Już teraz przenikasz czas i przestrzeń - skoro one nie istnieją (są iluzoryczne), Twoja jaźń jest poza czasem i przestrzenią.
Chęć poznania myśli i grzechów innych nie jest raczej prawdziwą chęcią Twojej jaźni ;). To bardziej chęć ego, które pragnie "niesamowitych mocy", żeby być w jakiś sposób lepsze.
Są różne systemy magiczno-ezoteryczne, które skupiają się na rozwoju paranormalnych mocy, astralnych wizji czy różnych innych rzeczy często nie związanych z samą duchowością. Raczej mają bardziej związek z podświadomością. One też są ok, warto jednak zadać pytanie "czy to jest mi na prawdę potrzebne?"
Ogólnie nadświadomość można przyrównać do świadomości ponad dualnością. W normalnym stanie świadomości, jaźń postrzega świat jako pełen podziałów. "JA" zamknięte w czasie i przestrzeni, odzielone od wszystkiego. W stanie "nadświadomym" jest tylko tu i teraz, wszystko jest jednością, jasno widać wewnętrzne myśli i odczucia. Jaźń jest zharmonizowana z tą rzeczywistością - wydarza się to co się wydarza. Nie ma JA, które kontroluje, tworzy czy działa. Postrzeganie z poziomu nadświadomości może być porównywalne z "połączeniem trzech jaźni", gdyż bez dualizmów (podziałów) wszystko jest połączone.
Nadświadomość może być utożsamiana z Boskim, wewnętrznym głosem, intuicją. To jest coś co czujesz pozytywnie, jasno, jakby wewnętrzna prawda. Na tym poziomie nie ma filtrów narzucanych przez sztuczną tożsamość, informacje z niej płynące są "bezpośrednie i czyste". Dlatego też np. huna uczy aby inspirować się swoją nadświadomością, wtedy podejmowane są najlepsze decyzje.
Czakra korony odpowiada bardziej za miejsce, gdzie można wizualizować kontakt z nadświadomością (z boskością). Jednak nadświadomość sama nie ma konkretnego miejsca. Można powiedzieć, że wypełnia przestrzeń, a nawet że jest przestrzenią.
Spróbuj zadać to pytanie w medytacji lub modlitwie. Potem wystarczy być otwartym na odpowiedź. Nie ma w tym nic trudnego. Generalnie do uzdrowienia nie trzeba nawet podejścia ezoterycznego. Możesz iść np. do dobrego psychologa, który też rozwiąże problem. Ta rzeczywistość nie stawia ograniczeń.
Polaczenie podsiadomosci ze swiadomoscia aby osiagnac nadswiadomosc, osoba w nadswiadomosci moze przenikac czas i przestrzen znac innych mysli grzechy rowniez.
Skąd wiesz takie rzeczy? Warto zweryfikować źródło lub głębiej je zrozumieć.
Dla mnie podświadomość, świadomość i nadświadomość stanowią pewien umowny podział. Dzięki niemu łatwiej zrozumieć pewne funkcje umysłu/ciała. Jednak sama istota ludzka jest całością. Już teraz jesteś tymi trzema jaźniami. Chodzi bardziej o to by wszystko w Tobie było w harmonii.
Już teraz przenikasz czas i przestrzeń - skoro one nie istnieją (są iluzoryczne), Twoja jaźń jest poza czasem i przestrzenią.
Chęć poznania myśli i grzechów innych nie jest raczej prawdziwą chęcią Twojej jaźni ;). To bardziej chęć ego, które pragnie "niesamowitych mocy", żeby być w jakiś sposób lepsze.
Są różne systemy magiczno-ezoteryczne, które skupiają się na rozwoju paranormalnych mocy, astralnych wizji czy różnych innych rzeczy często nie związanych z samą duchowością. Raczej mają bardziej związek z podświadomością. One też są ok, warto jednak zadać pytanie "czy to jest mi na prawdę potrzebne?"
Ogólnie nadświadomość można przyrównać do świadomości ponad dualnością. W normalnym stanie świadomości, jaźń postrzega świat jako pełen podziałów. "JA" zamknięte w czasie i przestrzeni, odzielone od wszystkiego. W stanie "nadświadomym" jest tylko tu i teraz, wszystko jest jednością, jasno widać wewnętrzne myśli i odczucia. Jaźń jest zharmonizowana z tą rzeczywistością - wydarza się to co się wydarza. Nie ma JA, które kontroluje, tworzy czy działa. Postrzeganie z poziomu nadświadomości może być porównywalne z "połączeniem trzech jaźni", gdyż bez dualizmów (podziałów) wszystko jest połączone.
Nadświadomość może być utożsamiana z Boskim, wewnętrznym głosem, intuicją. To jest coś co czujesz pozytywnie, jasno, jakby wewnętrzna prawda. Na tym poziomie nie ma filtrów narzucanych przez sztuczną tożsamość, informacje z niej płynące są "bezpośrednie i czyste". Dlatego też np. huna uczy aby inspirować się swoją nadświadomością, wtedy podejmowane są najlepsze decyzje.
Czakra korony odpowiada bardziej za miejsce, gdzie można wizualizować kontakt z nadświadomością (z boskością). Jednak nadświadomość sama nie ma konkretnego miejsca. Można powiedzieć, że wypełnia przestrzeń, a nawet że jest przestrzenią.
podobno dzieki niej mozemy np rozwiazac swoj problem np.dlaczego choruje , potrafi nam odpowiedziec poprzez intuicje, innych ludzi, niespodziewane wydazenie
Spróbuj zadać to pytanie w medytacji lub modlitwie. Potem wystarczy być otwartym na odpowiedź. Nie ma w tym nic trudnego. Generalnie do uzdrowienia nie trzeba nawet podejścia ezoterycznego. Możesz iść np. do dobrego psychologa, który też rozwiąże problem. Ta rzeczywistość nie stawia ograniczeń.

- margaritka
Chodzę do psychologa i wiem jak to wygląda(czasami nawet do dwóch równocześnie) ,chodzi sie czasami po kilka lat żeby odnaleść żródło problemy ,spotkania są raz miesiącu i tak przeważnie problem nie zostaje w pełni rozwiązany,tylko jego część z resztą pacjent zostaje sam.Wiem bo kontakt z psychologiem mam od 16 roku życia.Natomiast jeśli zadziała nadswiadomość w rozwiązywaniu problemu,do człowieka poprzez innych ludzi np.chociażby ich posty ,czy przez właśne olsnienie problem zostaje powoli rozwiązany.Nie dzieje sie do od razu to rodzaj procesu .trzeba do tego dodać ,że problem jest rozwiązywany wielowymiarowo.Jeśli np .ktoś ma problemy psychiczne zazwyczaj składa się na niego kilka czynników ,nie jeden ,nadswiadomosc pomaga je odnaleść i zrozumieć w formie np.nagłych olśnien czy przebłysków intuicji.Już kiedyś przy wychodzeniu z zaburzeń lekowych mi pomagała i wiem jak to działa.
Cechy nadświadomego rozwiązania:
1) W 100% kompletne i obejmuje wszystkie aspekty problemu. Zawsze znajduje się w granicach Twoich możliwości i zasobów, jest proste i łatwe do zastosowania
2) Pojawia się oślepiający blask oczywistości – to takie proste, że aż chcesz krzyknąć „Eureka!”
3) Towarzyszy mu wybuch radości i energii. Jeżeli stanie się to w środku nocy nie będziesz mógł spać.
Tutaj fragment z jednego artykułu z którym się w 100% zgadzam.
Jednak dziękuje za obrazowe przedstawienie mi cech nadświadomości pomogły mi zrozumiec jej role i cechy.Jeszcze raz Ci Sidhha dziekuję.
1) W 100% kompletne i obejmuje wszystkie aspekty problemu. Zawsze znajduje się w granicach Twoich możliwości i zasobów, jest proste i łatwe do zastosowania
2) Pojawia się oślepiający blask oczywistości – to takie proste, że aż chcesz krzyknąć „Eureka!”
3) Towarzyszy mu wybuch radości i energii. Jeżeli stanie się to w środku nocy nie będziesz mógł spać.
Tutaj fragment z jednego artykułu z którym się w 100% zgadzam.
Jednak dziękuje za obrazowe przedstawienie mi cech nadświadomości pomogły mi zrozumiec jej role i cechy.Jeszcze raz Ci Sidhha dziekuję.
Wszystko sprowadza się więc do tego, żeby otworzyć się na rozwiązanie problemu (wewnętrznie przyzwolić, wyrazić wolę). Przy takiej otwartości nawet psycholog, który okaże się narzędziem w rękach nadświadomości, może pomóc ;).
Ogólnie chciałem tylko zaznaczyć, że rozwiązanie może przyjść z każdej strony.
Również się zgadzam. Podobnie jak wyżej: "informacje z niej płynące są "bezpośrednie i czyste".
Ogólnie chciałem tylko zaznaczyć, że rozwiązanie może przyjść z każdej strony.
Również się zgadzam. Podobnie jak wyżej: "informacje z niej płynące są "bezpośrednie i czyste".
- margaritka
Podobnie jak wyżej: "informacje z niej płynące są "bezpośrednie i czyste".
Z tym także się zgadzam.Jest to jakby dla nas najwyższe dobro nasza opatrzność i im wiekszy mamy z nią kontakt tym lepiej dla nas .Podświadomość np.działa schematycznie i nie różnicuje czy coś nam się opłaca czy jest dla nas dobre tylko realizuje program.Nadswiadomość inaczej ,patrzy co jest dla nas dobre i zgodne z prawem Bożym tak mi sie wydaje.Nic co z niej pochodzi nie jest grzeszne ani złe
Omówiliśmy już nadświadomość przy rozwiązywaniu problemów a jaka jest jej funkcja w kreacji ,podobno odgrywa dużą rolę tzn.nasze marzenia są przekazywane w podświadomości do nadświadomości i tam są realizowane.Spotkałam się także z nazwą wyższa jażn,opatrznosc ,oraz najwyzsze dobro z tego co mi wiadomo to to samo
Re: nadświadomość
Powiedziałbym, że to właśnie nadświadomość jest przyczyną wszystkich kreacji. To co się dzieje jest w harmonii z nią.
- margaritka
Z jednej strony sie z toba zgadzam z drguej nie.Gdyż czasami pzydarza nam się coś wykreować czego nie do końca byśmy chcieli albo np. coś złego.Chyba ,że za taką kreację odpawiada podswiądomość a nie nadświadomość .Jednak podobno w kreacji nic nie dzieje się bez niej.Skoro wszystko co z niej płynie jest czyste i uduchowione czemu czasami zdarza nam się wykreować coś złego?
energia nie ma pojęć, a wiadomostka tylko interesuje przejawianie/doświadczanie, wiec dla niej to bez znaczenia, tu chodzi o uwagę, co chcesz
All Right
http://all-right-creation.tumblr.com/
http://all-right-creation.tumblr.com/
Pojęcia "Dobro" i "zło" są stworzone przez umysł. Ponad tymi pojęciami wszystko jest "boskością" (istnieniem). Z punktu widzenia nadświadomości wszystko co się wydarza jest ekstazą istnienia. Póki świadomość do tego nie dojrzeje, będzie się błąkać po świecie dualizmów i cierpienia. Jednak po to ma drogę rozwoju duchowego, drogowskaz gdzie iść, w którą stronę się rozwijać.
Na tym się też opiera system huny - uczyć się kreować zgodnie z nadświadomością by w pewnej chwili osiągnąć jej punkt widzenia. Stwierdzić, że wszystko jest boskością, jest na miejscu. Póki człowiek do tego nie dojdzie będzie widział, że podświadomość kreuje raz "dobre" raz "złe" rzeczy. I będzie się uzdrawiał, oczyszczał, rozwijał, tworząc coraz więcej "dobrych" kreacji akceptując też te "złe"... aż w końcu wszystko będzie na miejscu.
Na tym się też opiera system huny - uczyć się kreować zgodnie z nadświadomością by w pewnej chwili osiągnąć jej punkt widzenia. Stwierdzić, że wszystko jest boskością, jest na miejscu. Póki człowiek do tego nie dojdzie będzie widział, że podświadomość kreuje raz "dobre" raz "złe" rzeczy. I będzie się uzdrawiał, oczyszczał, rozwijał, tworząc coraz więcej "dobrych" kreacji akceptując też te "złe"... aż w końcu wszystko będzie na miejscu.

- margaritka
: nadświadomość
Dlatego tez chyba wazne w rozwoju duchowym jest aby podświadomość była jak najmniejsza
Nadwiadomość czyli nie bierze udziału w każdej kreacji bo gdyby tak było nie działyby się nieszczęscia jak choroby, przestępstwa i inne
.Czyli jeśli kreować to tylko przy uzyciu nadświadomości.Jak traktują ją jako własnie taką opatrzność wszystko co dla nas najlepsze a ,że niektórzy mają mały z nią kontakt jest jak jest na świecie
.Wklejam kwiatuszki gdyz są urocze. 
A co powiecie na to mozna rozwijac sie duchowo cwiczac joge, medytujac a ja czasami sama czuje , ze moja podswiadomosc jest rozmontowywana albo sama ja rozmontowywuje czemu to ma sluzyc w chorobie rozumiem, ze porzucic stare wzorce myslenia, ktore odbiegaja od rzeczywiscosci sa chore, a tak poza tym jaki moze byc tego cel? Czy jesli zauwaze jakis schemat czy wzorzec myslenia pozbywam sie go?Mozna takim sposobem sie rozwijac?
Nadwiadomość czyli nie bierze udziału w każdej kreacji bo gdyby tak było nie działyby się nieszczęscia jak choroby, przestępstwa i inne
.Czyli jeśli kreować to tylko przy uzyciu nadświadomości.Jak traktują ją jako własnie taką opatrzność wszystko co dla nas najlepsze a ,że niektórzy mają mały z nią kontakt jest jak jest na świecie
.Wklejam kwiatuszki gdyz są urocze. A co powiecie na to mozna rozwijac sie duchowo cwiczac joge, medytujac a ja czasami sama czuje , ze moja podswiadomosc jest rozmontowywana albo sama ja rozmontowywuje czemu to ma sluzyc w chorobie rozumiem, ze porzucic stare wzorce myslenia, ktore odbiegaja od rzeczywiscosci sa chore, a tak poza tym jaki moze byc tego cel? Czy jesli zauwaze jakis schemat czy wzorzec myslenia pozbywam sie go?Mozna takim sposobem sie rozwijac?
W rozwoju duchowym nie chodzi o coś konkretnego. Kiedyś oglądałem film, w którym kobiecina, aby ukryć cenną pamiątkę przed nazistami, wrzuciła ją do kosza na śmieci mówiąc "znalezionego nikt nie znajdzie" i ten cytat świetnie odnosi się do tego, czym zajmuje się "poszukiwacz duchowy". Szuka tego, co już tu jest i było od zawsze